Gönderen Konu: 2012 auris jant  (Okunma sayısı 4185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
2012 auris jant
« : Temmuz 30, 2014, 02:37:16 »
araba  comfort oldğu için kapak var lastikler de briston 20 bin olmadan baya deforme oldular zaten hiç memnun değilim bristondan jant almayı planlıyorum ve avensislerin jantları acayip hoşuma gidiyor. linkteki jantları veya onların elegant extradaki rengi olanları almak istiyorum aurise uyar mı bu jantlar size de bir danışmak istedim 205 45 17 michelin delastik almayı planlıyorum lastikler babamdan jantlar benden olacak :D
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-toyota-avensis-orjinal-jant-takimi-140527905/detay/
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Toyota Club Türkiye

2012 auris jant
« : Temmuz 30, 2014, 02:37:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 auris jant
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2014, 03:00:56 »
lastik olarak michelin tavsiyeetmiyorum ben.şahsi görüşüm olarak protesto edilse daha iyi olcak aslında son çıkardıgı lastikler.onun yerine goodyear kumho conti hankook alınabilir bence tabi.jantlarda hoşuma gitti benim.güzelmiş jantlar bijon aralıgın falan ne bilmiyorum ben auris için falan oyüzden birşey diyemem ama jant güzelmiş
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2014, 03:24:28 »
Ogün abi ben babamın bilgisine ve önceki aracımızdaki kullanıma göre arabada toyota lastikte michelin diyorum ama alacağım zaman lastiğe daha detaylı yerinde inceleme ve karşılaştırma yapıcam. jantlara gelirsek ben bu jantları acyip seviyorum hele gunmetal olursa :asikadam: orjinal jant olması çok güzel hele de fiyatı harika bakalım böyle bişey yapıcam inşallah jantı taktımmı forumun en şahane 1,33 aurisine tanık olmaya başlayacaksınız. milat jant olacak yani

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 30, 2014, 03:28:32
bir alternatif de bunlar makyajsız kasada blue serisinin jantları makyajlıda sport serisinin jantları ama bunlar 16'
bir de bu jant için biraz çalışma yapmam gerek istanbula gidip çıkmacı gezicem :rofl:
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-toyota-auris-orjinal-jant-1-adettir-139848825/detay/
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2014, 19:26:31 »
Baba dan izin çıkıyorsa hiç sıkıntı yok :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2014, 19:27:31 »
normal ebatların sanırım 205-55-16 senin.bence hiçte fena degil aslında ölçüleri yol tutuşu olarak konfor olarak orta sınıf bir ebat.sanırım düşüncen 17 ebat yapmak.2.attıgın yerine çok kollu birşeyler tercihetmende fena olmaz 16ya alternatif olarak.ilk attıgın bence daha güzel ama.
lastik olarakda a3 desenli michelin gerçekten harikaydı yumuşaklıgı sorundu biraz ama iyiydi.şimdi yumuşaklıgıda sorun a4 deseni a3 kadar kaliteli ve iyi degil.yumuşaklıgından dolayıda çabuk deforme olan bir lastik ama goodyear conti kumho yumuşaklık olarak kat kat iyi michelinden bence şuan etiket degerleride fazlasıyla iyi hepsinin.oyüzden dedim alcagın zaman bakarsan iyi olur senin için
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2014, 20:07:41 »
Bijon olcusu uyarsa her turlu olur ama yakit olarak nolur arabayi yorar mi veya diger etkenleri bilmem ama yakit olarak kesin artiş olur 17 jantli arabada 10 litre yakarken 19 janta gecince 11 litre yakti  tabi bu degiskendir ornek verdim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2014, 23:17:14 »
normal ebatların sanırım 205-55-16 senin.bence hiçte fena degil aslında ölçüleri yol tutuşu olarak konfor olarak orta sınıf bir ebat.sanırım düşüncen 17 ebat yapmak.2.attıgın yerine çok kollu birşeyler tercihetmende fena olmaz 16ya alternatif olarak.ilk attıgın bence daha güzel ama.
lastik olarakda a3 desenli michelin gerçekten harikaydı yumuşaklıgı sorundu biraz ama iyiydi.şimdi yumuşaklıgıda sorun a4 deseni a3 kadar kaliteli ve iyi degil.yumuşaklıgından dolayıda çabuk deforme olan bir lastik ama goodyear conti kumho yumuşaklık olarak kat kat iyi michelinden bence şuan etiket degerleride fazlasıyla iyi hepsinin.oyüzden dedim alcagın zaman bakarsan iyi olur senin için
çok kolluda fazla çok kollu hoşuma gitmiyor :rofl: o jantlar biraz ideal benim gözümde birkaç model daha var ama şimdilik favori bunlar detaylı çalışma yapıcam önümüzdeki günlerde
Bijon olcusu uyarsa her turlu olur ama yakit olarak nolur arabayi yorar mi veya diger etkenleri bilmem ama yakit olarak kesin artiş olur 17 jantli arabada 10 litre yakarken 19 janta gecince 11 litre yakti  tabi bu degiskendir ornek verdim
yakıt olarak etkisi olmaz öyle senin dediğin kadar çünkü 17 ile 19 un farkı baya var ama 16 ile 17 de bu fark çok az şuan ortalama 7,4 en fazla 7,6 falan olur onu da dert mi edicez

Baba dan izin çıkıyorsa hiç sıkıntı yok :)
para benim senden para istemiyorum deyince iyi o zaman diyo  :rofl:
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2014, 23:47:38 »

Ya hocam 1.33 auris için konuşuyorum bu konuyu daha önce forumda açtım aracımı ilk aldığımda üzerinde 17 inç jantlar vardı yaşadığım sorunlar araçta hantallık yol bilgisayarı ile yakıt değeri arasında fark(yol bilgisayarı 8lt gösterirken 9,5-10lt arası yakıyordu ) konforda azalma. Artısı yol tutuşu ve harika bir görüntü yinede orjinal ebatlardan şaşmamanızı öneririm.
  not:arabam o dönemde 7000 km de idi ayrıca kıştı şu an aynı jantları taksam ne olur bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2014, 00:05:56 »
Ya hocam 1.33 auris için konuşuyorum bu konuyu daha önce forumda açtım aracımı ilk aldığımda üzerinde 17 inç jantlar vardı yaşadığım sorunlar araçta hantallık yol bilgisayarı ile yakıt değeri arasında fark(yol bilgisayarı 8lt gösterirken 9,5-10lt arası yakıyordu ) konforda azalma. Artısı yol tutuşu ve harika bir görüntü yinede orjinal ebatlardan şaşmamanızı öneririm.
  not:arabam o dönemde 7000 km de idi ayrıca kıştı şu an aynı jantları taksam ne olur bilmiyorum
jantlarınız duruyorsa hala bana görüntü açısından vs fikir vermesi için fotoğraf koyar mısınız?
konfor düşmesi konusunda biraz tedirginliğim var açıkçası ama bunu yol tutuşundaki artış ve görüntü güzelliğiyle amorti edeceğimi düşünüyorum
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2014, 00:12:53 »
 Jantlar duruyor orjinal değildi zaten slk marka bodruma kaldırdım internetten bulabilirim sanırım bi bakayım.Konfor olarak kasislerde çok hissettiriyor ama görüntü gerçekten iyi ayrıca çok güçlü bir araba olmadığını söylemeliyim performansı da etkiliyor 1.6 veya dizelde bu kadar etki etmeyebilir.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2014, 00:15:42

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 31, 2014, 00:16:00 »
Jantlar duruyor orjinal değildi zaten slk marka bodruma kaldırdım internetten bulabilirim sanırım bi bakayım.Konfor olarak kasislerde çok hissettiriyor ama görüntü gerçekten iyi ayrıca çok güçlü bir araba olmadığını söylemeliyim performansı da etkiliyor 1.6 veya dizelde bu kadar etki etmeyebilir.
benimki de 1,33 o yüzden istedim zaten ben şuan arabanın performansından gayet memnunum çok da etkileyeceğini sanmıyorum ama tecrübe etmişiniz biraz gözüm korktu açıkçası :( :-\

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2014, 00:16:55
bu jantlarda hangi ölçüde lastikle kullandınız?
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 31, 2014, 00:24:22 »
  Hocam çok ta gözünü korkutmayayım ama belirttiğim sıkıntıları yaşadığım için paylaşmak istedim taban genişliği yol tutuşunu arttırır ancak yakıtı etkiler yanak daralması görüntüyü güzelleştirir(17 lik jantlarla araba jip gibi duruyordu sanki şimdi küçüdü :D) konforu biraz azaltır ancak bu belki sizi beni etkilediği kadar etkilemez .

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2014, 00:29:11
225 45 17 zaten başka bir ebat olmuyor  %3 lük değeri geçmemesi gerekiyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2014, 00:31:19
Özür dilerim 205 -215 gibi ebatlarda %3 ü geçmiyordu sanırım yanlış bilgi vermeyeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 31, 2014, 00:34:14 »
  Hocam çok ta gözünü korkutmayayım ama belirttiğim sıkıntıları yaşadığım için paylaşmak istedim taban genişliği yol tutuşunu arttırır ancak yakıtı etkiler yanak daralması görüntüyü güzelleştirir(17 lik jantlarla araba jip gibi duruyordu sanki şimdi küçüdü :D) konforu biraz azaltır ancak bu belki sizi beni etkilediği kadar etkilemez .

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2014, 00:29:11
225 45 17 zaten başka bir ebat olmuyor  %3 lük değeri geçmemesi gerekiyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2014, 00:31:19
Özür dilerim 205 -215 gibi ebatlarda %3 ü geçmiyordu sanırım yanlış bilgi vermeyeyim.
sizinki abartıymış ya abicim korkuttunuz beni :D ben 205 45 17 ye geçicem zaten sadece jantın çapı büyüyecek lastiğin yanağı küçülecek sizin yaşadıklarınızı yaşayacağımı sanmıyorum
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 31, 2014, 00:38:12 »
 Ok hocam  hayırlısı olsun o zaman keyifli sürüşler görüntü olarak  çok tatmin edici bir hal alıyor araba.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2014, 00:47:21
Bide jantları değiştirdikten sonra deneyimleriniz paylaşırsanız çok sevinirim jantlarımı değerlendirebilirm böylece :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 31, 2014, 00:51:18 »
Ok hocam  hayırlısı olsun o zaman keyifli sürüşler görüntü olarak  çok tatmin edici bir hal alıyor araba.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2014, 00:47:21
Bide jantları değiştirdikten sonra deneyimleriniz paylaşırsanız çok sevinirim jantlarımı değerlendirebilirm böylece :D
sizin jantlar ekstradan ofsetli olduğu için 205 tabanlı lastikle kullanılır mı bilmiyorum açıkçası ama şuan arabadaki lastiklerin eskimesini bekliyorum en fazla bir 5 bin km daha giderler tahminimce ondan sonra lastik jant işine girişiyorum
R1 35 
  24 6