Gönderen Konu: Otobüs yolculuğu klişeleri  (Okunma sayısı 2473 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Otobüs yolculuğu klişeleri
« : Temmuz 21, 2014, 17:13:45 »
Merhaba arkadaşlar,

Otobüs yolculuklarında klişe haline gelmiş durumları veya yaşadığınız iyi veya kötü tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Önce ben başlayayım.

- Önünüzde oturanın koltuğunu sonuna kadar yatırması. Yolculuğa adamın kafası kucağınızda devam edilir.
- Şoförün ışıkları kapatıp uykuya geçeceğiniz anda, bir çocuğun ağlamaya başlaması ve tüm otobüse uykuyu zehir etmesi
- Yanınızda oturan kişinin "yolculuk nereye" sorusuyla başlayan kaçınılmaz muhabbet
- Yanınızda veya etrafınızda oturan birinin ayakkabılarını çıkarması

evet arkadaşlar, paylaşımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Otobüs yolculuğu klişeleri
« : Temmuz 21, 2014, 17:13:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Otobüs yolculuğu klişeleri
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2014, 18:13:52 »
Normalde pek uyumam yolda.

40 yılın başında uyuyayım dedim onda da muavin abimiz sağolsun kek ikramı vesilesiyle mundar etti. [emoji4]

Birde yolda uyumadığımdan geceleri şoförle veya muavinle konuşurum. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2014, 18:31:45 »
lisede yatılı okumuş biri olarak 10 yıl içersinde otobüslerle on binlerce km yol kat ettim. en sinir olduğum durumlar ağlayan değil, adeta anıran çocuklar ve aciz ebeveynleri. bir de cep telefonları ile bildiğiniz sohbet eden şuursuzlar.

bunun aksine ülkede neredeyse hiç karşılaşamayacağınız olumlu durumlara da rastladım. örneğin; birbirini tanımayan erkek ve kadının medeni bir şekilde yan yana seyahat edebilmesi. sanırım bir tek trakya ve ege bölgesinde gerçekleşebilecek bir olay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2014, 19:27:18 »
Gece yolculuklarinda horlayanlar ( gunduz nadiren oluyor), aglayan ve yerinde rahat duramayan cocuklar ( bebeklere bisey demiyorum :D ) arka koltukta oturup surekli benim kotluguma asilan ceken iten rahatsiz insanlar, birde pencere kenari koltuk almama ragmen benden once binip pencere kenarina yerlesenler. Tabi uzun uzun yuksek sesle telefon konusmasi yapanlar da var.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2014, 19:40:25 »
Kaç yıl önce şehirler arası yolların birinde yolculuk... Elinde iki gazeteyle birisi oturdu yanıma. gazeteleri karıştırmaya başladı derken kısa sürede uykuya daldı. ikindi vakti. Bir süre sonra kafası kayarak benim omuzuma geldi. Ne kadar omuzumu saladıysam da, öksürüp uyandırmaya çalışsamda boş "ne kadar saygısız" diye geçirdim içimden derken böylece epey zaman geçmiş ve ben de uykuya dalmışım. Uyandığımda yanımdaki kardeşim gazete okuyordu ve en önemlisi başım onun omuzlarındaydı  :rofl: :alkis:. adammbeni uyandırmadan kibarca gazetesinin sayfalarını çeviriyordu. :rofl:
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 21, 2014, 20:29:46 »
Kaç yıl önce şehirler arası yolların birinde yolculuk... Elinde iki gazeteyle birisi oturdu yanıma. gazeteleri karıştırmaya başladı derken kısa sürede uykuya daldı. ikindi vakti. Bir süre sonra kafası kayarak benim omuzuma geldi. Ne kadar omuzumu saladıysam da, öksürüp uyandırmaya çalışsamda boş "ne kadar saygısız" diye geçirdim içimden derken böylece epey zaman geçmiş ve ben de uykuya dalmışım. Uyandığımda yanımdaki kardeşim gazete okuyordu ve en önemlisi başım onun omuzlarındaydı  :rofl: :alkis:. adammbeni uyandırmadan kibarca gazetesinin sayfalarını çeviriyordu. :rofl:
Acaba sizin ona yaptıklarınızı bilse böyle davranır mıydı? [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 21, 2014, 20:32:51 »
Otobuslerden nefret ederim  hele metrebus otobus minibus istanbulda oturuyosaniz  metrebuslerde akraba olabilirsiniz ve bir söz var bir insani tanimak istiyosan onun zincirlikuyuda metrebuse binişini izle diye : D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 21, 2014, 20:37:37 »
Otobuslerden nefret ederim  hele metrebus otobus minibus istanbulda oturuyosaniz  metrebuslerde akraba olabilirsiniz ve bir söz var bir insani tanimak istiyosan onun zincirlikuyuda metrebuse binişini izle diye : D
Aslında uzun yol otobüsü iyidir

Eskiden Samsuna giderken Vakfıkebir'de otobüs durunca herkes ekmek alırdı. Bende mısır ekmeği almıştım kendime. Şoförle muhabbet edip, mısır ekmeği yiye yiye Samsuna varmıştık. [emoji74]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 21, 2014, 20:45:09 »
Aslında uzun yol otobüsü iyidir

Eskiden Samsuna giderken Vakfıkebir'de otobüs durunca herkes ekmek alırdı. Bende mısır ekmeği almıştım kendime. Şoförle muhabbet edip, mısır ekmeği yiye yiye Samsuna varmıştık. [emoji74]
ben hiç rahat edemiyorum  otobuste

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1600
  • Model Yılı: '14
  • 28 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2014, 21:03:53 »
izmir-muş izmir-erzurum gibi 1 günü aşkın seyahatlerim olduğu ve benim de otobüste uyumama ya da uyuyama alışkanlığım olduğu için bir çok şey var ama en sık olanı. özellikle van ve muş arabalarında insanlar otobüs koridorunda yatar, gece dalarsanız dikkat edin ayaklarınızın dibine uzanmış çocuklar olabilir:)
2014 Toyota Auris 1.4 D-4D Advance Skypack

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 21, 2014, 21:20:35 »
ben hiç rahat edemiyorum  otobuste

Arabadan sonra hiç cazip değil tabi.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 21, 2014, 21:25:40 »
Arabadan sonra hiç cazip değil tabi.  :)
tatile arada otobusle gidiyoruz benim için işkence oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 21, 2014, 21:37:10 »
tatile arada otobusle gidiyoruz benim için işkence oluyor

Arabadan sonra zor olabilir tabi.

1-2 numaradan bilet alırsanız keyifli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 21, 2014, 21:38:52 »
Arabadan sonra zor olabilir tabi.

1-2 numaradan bilet alırsanız keyifli olur.
telefon kullanmak sikinti oluyo ozamanda telefon zarar mi ne veriyomuş galiba arkada gizli sakli kullaniyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 21, 2014, 21:40:40 »
50 km mesafeden sonra çok bayıyor beni. Eğer direksiyona geçersem yolculuğa devam edebilirim Fizan'a kadar...

Benim de en çok gıcık kaptığım şey zifiri karanlık otobanda giderken aracın iç ışıklarının yanık şekilde kalması ve buna istinaden maymun yavrusu gibi cama yapışıp dışarıda ki hiç bir şeyi görememek :)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 21:41:37
telefon kullanmak sikinti oluyo ozamanda telefon zarar mi ne veriyomuş galiba arkada gizli sakli kullaniyorum :D
Fren sistemini kilitliyor derlerdi ama eskidendi artık uçaklarda bile serbest otobüsler de hayli hayli serbest :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 21, 2014, 21:53:28 »

1 ay ara verdim o olaya :D :D Tatildeyim. Tatil dönüşü metrobusteki insanlarla akraba olcaz :D :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 21, 2014, 22:22:16 »
50 km mesafeden sonra çok bayıyor beni. Eğer direksiyona geçersem yolculuğa devam edebilirim Fizan'a kadar...

Benim de en çok gıcık kaptığım şey zifiri karanlık otobanda giderken aracın iç ışıklarının yanık şekilde kalması ve buna istinaden maymun yavrusu gibi cama yapışıp dışarıda ki hiç bir şeyi görememek :)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 21:41:37
Fren sistemini kilitliyor derlerdi ama eskidendi artık uçaklarda bile serbest otobüsler de hayli hayli serbest :)
serbest diye biliyom bende ama bu tatile giderken kullandigimiz firmalar oyle diyor kullanirken gorurlerse uyariyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 21, 2014, 22:32:43 »
Sizler şanslısınız yine, bizim zamanımızda otobüslerde toplu intihar olayları vardı. Herkes sigara içerdi, içmeyenler çoluk çocuk ne varsa artık leş gibi kokardık. O zamanlar sigara içimiyordum, şimdi kullanıyorum. Resmen insanlara zulm etmişler yahu. Şimdiki gibi nerde klima havalandırma sistemleri... Sigara içmeyeni neredeyse döverlerdi... :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 21, 2014, 23:03:48 »
serbest diye biliyom bende ama bu tatile giderken kullandigimiz firmalar oyle diyor kullanirken gorurlerse uyariyorlar

Pek sık olmasa da son çıktığım seferlerde tlf la ilgili sıkıntı çıkarmadılar ama genel de sessiz e alın diye uyarılar duyuyordum. Ahh şu yakıtlar ucuz olacaktı ne gerek kalırdı otobüse. Hiç erinmem her yere giderim :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 21, 2014, 23:38:34 »
Üniversiteyi Gürcistanda okumuş biri olarak yaşadığım yolculuk maceralarını yazmaya kalksam bir kitap çıkarırım heralde :)

O yıllarda Bandırmada oturuyorduk deniz otobüsüyle Bandırmadan İstanbula ordanda Mahmut yada Mahmutoğlu Turizmle Tiflise(İlk yıllar sahil yolu açılmadığı için 32-33 saat yolculuk yapmıştım sonra 27 saate düşmüştü :) )

Maceralara gelirsek tek bir örnek vereyim Tiflise giden araçlar eski olduğu için karadeniz bölgesinden geçtiğimizde yağmur yağdığında otobüs içinde şemsiye bile açıldığını gördüm varın gerisini siz düşünün  :rofl:

Sigara içenmi dersin, tavuk, sosis salam(domuz etinden olduğu için iğrenç bir kokusu oluyor :wacko: ) yiyen mi dersin hepsi mevcut benim maceralarda. Hele birde sınırdan geçme davası var ki anlatmayla bitiremem(merak eden olursa anlatırım :) yoksa uzun diye kimse okumaz  :lol:
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5