0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yükselcim Allah kaza bela vermesin, güzel günlerde kullan arabanı.Mantık yürütme ile hareket edersek, motorun tozu toprağı çapağı vb diye düşünürsek yağda değilde yağ filtresinde bir sorun varmı ona bakmak lazım. Yağ değişim olaylarını artık bu çevrecilik olayından dolayı 15000 km lere çekiyor firmalar Bu yağ değişimlerinde boşaltılan yağı temiz bir kaba boşaltıp kontrol edip daha sonra tekrardan filtre ederek kullanma şansı olmuyor mu ki? Yağın kararmış olması yağın özelliğini yitirdiği anlamına gelmiyor bildiğim kadarı ile. Bu arada yağ konulan yerden bakınca motorun parçaları nasıl görünüyor çamurlaşma vb şeyler varmı, kararma varmı metal aksamında? Ayrıca hatırladığım kadarı ile senin araç LPG li, yağdaki ikinci değeri aşağılarda tutmasan daha iyi olur gibime geliyor yani 5W-30 mu 5W40 mı dersen ben 40 olanı seçmeni tavsiye ederim. Bu arada 0w-40 olan ince gelmez miki senin motor için? Gerçi senin motor sıfır motor kıvamında ise Mobilin New Life dediği 0w-40 uygun. Ama ben olsam 5w-50 Peak life olanına bakardım Offfff beni görende bişi biliyor sanacak ben sadece ara gazı veriyorum bilenler yorum yazsın diye
Çok teşekkür ederim Murat abim.Yine canım sıkılmış değil mi ?
Rektefiyeden sonra elimizde yağ olmadığı için CASTROL 10w-40 koyduk. Yağda biraz kararma seziyorum ve değiştirmek istiyorum.
Abi, 5w-30'a ben de pek yanaşmamaya başladım. 0w-40, 5w-40 önceliğim.Yazman yeter abim, keşke senin gibi fikri olanlar da yazsa.Allah razı olsun.
Ben de değiştirilmesi taraftariyim.Atilla amca yağ ile ilgili kesin cevabı söyler bence.Mesela bizim dizel araçlarda yağ değişimi sonrası 1500 km sonrası yaği kontrol ettiğim de simsiyah olmuştu.Yağın içindeki temizleyici maddelerden kaynaklı olduğundan bu durum normal.
Yok bu sefer canın sıkılmamış sıkıldıysada yerinde sıkılmış bana göre Castrol hangi yağı bu? Senin sorundan sonra sağa sola bakındım bir kaç yerde bu rektefiye olayından sonra ilk kilometrelerin full sentetik olmayan yağla yapılması yazılmış daha sonrasında istediğiniz yağı kullanabilirsiniz diyorlar Allah cümlemizden razı olsun. Sağolsun forumda okuya okuya birşeyler öğrenmeye başladık, edindiğimiz bilgileride paylaşmayacaksak neye yarar ki? Ama korkum yarım doktor, yarım hoca hesabı olmasın 40 ve yukarısı iyidir senin motor için
Rektifiye sonunda ilk yağın daha ince olması gerekirdi, 5W gibi.. bu aşama geçmiş.Şu an sadece yağ filtresi değişimi ve tahminen eksilecek olan 1L yağı ilave etmek en faydalısı olacaktır.