Gönderen Konu: Boya-Kaportadan anlayanlar bakabilir mi? Avensis/tampon renk uyuşmazlığı?/Resmli  (Okunma sayısı 2756 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Araç 4 gündür sıcağın altındaydı.Aylardır farkedemedim bu renk farklılığını bugün,gün ışığının da açısıyla fark ettim. Tampon mu değişmiş ben bilmeden diye içime kurt düştü tramerde,servis kayıtlarında ve  ototestte değişen çıkmamıştı.Bu arada araç metalik füme avensis...

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Güneşten parlıyor Ali hocam, buradan birşey söylemek zor, ışık yanıltması olabilir. Tampon değişmiş olsa bile sorun olmaz. Yine de içine kurt düştüyse değişen tampon her halukarda belli olur servise gösterirsen.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
bildiğim kadarıyla kaporta ile plastik arasında renk uyumu mükemmel şekilde tam olamaz.üretildikleri maddeler farklı olduğu için diye biliyorum.
bizdeki araç inci beyazı onda bariz belli oluyor. parlaklık farkıda vardır biraz dikkatle bakarsanız fark edersiniz.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Güneşten parlıyor Ali hocam, buradan birşey söylemek zor, ışık yanıltması olabilir. Tampon değişmiş olsa bile sorun olmaz. Yine de içine kurt düştüyse değişen tampon her halukarda belli olur servise gösterirsen.

hmm anladım hocam ilk resimin üst kısmında parlamayan yerler kaportanın rengi.  alt taraf tampon zaten. acaba metalik renklerde böyle göz yanılması mı oluyor bilmedim kaç kere aracı yıkadım ama bu gün şöyle bir su tutunca böyle bir durumla karşılaştım hayret doğrusu :(

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 08, 2014, 15:55:02
bildiğim kadarıyla kaporta ile plastik arasında renk uyumu mükemmel şekilde tam olamaz.üretildikleri maddeler farklı olduğu için diye biliyorum.
bizdeki araç inci beyazı onda bariz belli oluyor. parlaklık farkıda vardır biraz dikkatle bakarsanız fark edersiniz.

ama arka tamponda bu kadar belli olmuyor acaba sizin araçta da ön ve arka tamponun renk uyumu farklı mı
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
hmm anladım hocam ilk resimin üst kısmında parlamayan yerler kaportanın rengi.  alt taraf tampon zaten. acaba metalik renklerde böyle göz yanılması mı oluyor bilmedim kaç kere aracı yıkadım ama bu gün şöyle bir su tutunca böyle bir durumla karşılaştım hayret doğrusu :(

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 08, 2014, 15:55:02
ama arka tamponda bu kadar belli olmuyor acaba sizin araçta da ön ve arka tamponun renk uyumu farklı mı

Kaan'ın dediği gibi boyanın plastik ve metal üzerindeki duruşundan, bakış açısından, üzerine vuran ışığın şiddetinden.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Plastıkle metal boya farkı..Tamponun değişip değişmediği civata başlarından bellidir ..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
Bu kabul edilebilir bir fark o nedenle kafanıza takmayın.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Aynı ton farkı ,benim araçtada var hatta jelatin kaplı :) Bayide diğer araçlarada baktım onlardada durum aynı anlıyacağınız sıkıntı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1416 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
Güneş ışığının kırılması ile oluşan göz yanılgısı bence.
Üzerinizdeki elbiselerde bilr bunu kolayca gözlemliyebilrisiniz.
Ali hoca dert arıyor kendine :))
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
Selamlar

Arka tamponu vurdu onu boyatacak ya.
Arada önüde çıkartmayı düşünüyor sanırım. :P
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hocam benim araç beyaz ama  garip bir şekilde bende de var aynı durum arka değilde ön tampon bariz  koyu bir renkte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya-Kaportadan anlayanlar bakabilir mi? ?/Resmli
« Yanıtla #11 : Temmuz 08, 2014, 19:55:58 »
2011 model Corolla aracımı Samsundan ikinci el olarak aldım .İlk önce tamponlardaki renk farklılığı için Toyota Samsun bayiine kontrol için gittiğimde bana "maalesef tüm araçlarda tamponların plastik olması nedeniyle renk farklılığı olduğunu yapabilecekleri bir şey olmadığını" söylediler.Araç orijinal olduğu için,noterden satışını alıp Kayseriye döndüm.
Toyota Kayseri Aksoylara orijinal araçta boya farklılığının kabul edilemez olduğunu,tamponların komple boyanması gerektiğini ısrarla bildirmem üzerine garantiden her iki tamponu da boyadılar ancak dikkatli bakıldığında gene de fark ediliyor.
Maalesef yapacak bir şey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Selamlar

:rofl: aynen dert değilde iş arıyor bence  :D okulların kapanması iyi olmadı :D birşey değil bizide huylandıracak  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
:rofl: aynen dert değilde iş arıyor bence  :D okulların kapanması iyi olmadı :D birşey değil bizide huylandıracak  :asikadam:

haha arkadaşlar içime su serptiniz :lol:

ne bileyim ben Allah Allah ilk arabamız tatilde gelince aracın sağına soluna iyice bakar oldum zaten biraz pimpirikli adamım  :lol:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 08, 2014, 23:35:05
Hocam benim araç beyaz ama  garip bir şekilde bende de var aynı durum arka değilde ön tampon bariz  koyu bir renkte.

benmde arkada çok belli değil demekki standardı böyle hocam kafaya takmıyorum arkadaşların yorumlarından sonra :lol:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 08, 2014, 23:36:22
Arka tamponu vurdu onu boyatacak ya.
Arada önüde çıkartmayı düşünüyor sanırım. :P

yok müdürüm arkayı hafif tıkladım tırnak kadar boya izi vardı onu da pastayla sildim zaten plastik hiç bir şey yok :D

sadece  tatile gelince oruç kafayla aracı inceliyorum bazen altına falan eğilip bakıyorum  :rofl:

zaman nasl geçecek yoksa ;)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 08, 2014, 23:37:09
Selamlar

dert bende derman sizlerde arkadaşlar saolun hepiniz  yardımcı oldunuz valla forumu ve forumdaşları seviyorum ;)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 08, 2014, 23:37:44
Aynı ton farkı ,benim araçtada var hatta jelatin kaplı :) Bayide diğer araçlarada baktım onlardada durum aynı anlıyacağınız sıkıntı yok.

anlaşıldı hocam artık normal olduğuna inandım.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Plastik aksam güneş ışınlarını metalle tam olarak aynı yansıtmayabilir, bence bir sıkıntı yok aracınızda...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi

haha arkadaşlar içime su serptiniz :lol:

ne bileyim ben Allah Allah ilk arabamız tatilde gelince aracın sağına soluna iyice bakar oldum zaten biraz pimpirikli adamım  :lol:

Sakınılan göze çöp batar Ali Hocam, bak öğlen vakti AVM nin birinde 3M Cam filmi ve Meguiars ve 3M kullanarak Cila boya koruma vb şeyleri görüştüm firma ile yok şunlar nazarlık olsun vb olsun dedik eve geldik tam park edecez tak arka tamponu ağaca çarptım :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60415.msg817897#msg817897

Bunlarda resimleri, sıkma canını, zaten yola bırakıyoruz arabaları biz vurmasak bile vuran birileri mutlaka oluyor . Eski aracıma park halinde iken Servis Otobüsü çarptı geçti. Allah beterlerinden muhafaza etsin diyoruz. Malum kalbe birşeyin sevgisi yerleştimi Allah onunla imtihan eder deyip fazla arabaya bakmamaya çalışıyorum.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Sakınılan göze çöp batar Ali Hocam, bak öğlen vakti AVM nin birinde 3M Cam filmi ve Meguiars ve 3M kullanarak Cila boya koruma vb şeyleri görüştüm firma ile yok şunlar nazarlık olsun vb olsun dedik eve geldik tam park edecez tak arka tamponu ağaca çarptım :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60415.msg817897#msg817897

Bunlarda resimleri, sıkma canını, zaten yola bırakıyoruz arabaları biz vurmasak bile vuran birileri mutlaka oluyor . Eski aracıma park halinde iken Servis Otobüsü çarptı geçti. Allah beterlerinden muhafaza etsin diyoruz. Malum kalbe birşeyin sevgisi yerleştimi Allah onunla imtihan eder deyip fazla arabaya bakmamaya çalışıyorum.

bu gün arka tamponda da hafif renk uyuşmazlığı gördüm dediğiniz gibi güneş açısıyla alakalı.

daha sonra ilçeye inice füme 2014 corolla gördüm yeni olmasına rağmen gittim yanına dikkatle baktım hafif onda da tamponlarda renk farklılığı var yeni ve gölgede olduğu için çok belirgin değildi ama vardı.

Sonuç olarak normal bir durum olduğuna sizlerle beraber kanaat getirdim.

yardımlarınız için Hepinizden Allah razı olsun.

hayırlı bereketli ramazanlar...