Gönderen Konu: kokpit temizliği  (Okunma sayısı 3534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1600
  • Model Yılı: '14
  • 28 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
kokpit temizliği
« : Temmuz 06, 2014, 17:50:18 »
iyi günler arkadaşlar, temizlik bölümünde araç iç temizliğinden bahsedilmiş ama daha çok döşeme ile alakalı detaylı temizliklerden bahsedilmiş, ben kimyasallara hayatımın her alanında karşı olduğum gibi araba konusunda da aynı fikirdeyim. sadece araç süpürgesi ile tozları almayı düşünüyorum. ancak kokpit için; göğüslük ,göstergeler, vites vb. için nasıl bir temizlik yöntemi olabilir. benim araştırmalarıma göre sizce şu bez iş görür mü.

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otcsi11159&categoryId=20035733 ya da daha güzel pratik faydalı fikriniz var mı?
illa ki lazımsa spray cilalardan hangisini önerirsiniz orta vadede deri plastik yüzeylerde soyulma yapabileceğini okumuştum bu tür cilaların ama uzun yıllar belli bir yöntem kullanıp iyi sonuç alanınız var mı?
2014 Toyota Auris 1.4 D-4D Advance Skypack

Toyota Club Türkiye

kokpit temizliği
« : Temmuz 06, 2014, 17:50:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: kokpit temizliği
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2014, 19:00:07 »
Attiginiz urunu bende begeniyorum.takibindeyim bende sungerim bitmeye yaklaştı çünkü
atas doseme gali temizliyicileri oldukca fazla oneriliyor ki bende onlardan almayi düşünüyorum.sonucta evimizde nasil temizliyorsak aracta aynisini istiyor gun gectikce.
Kokpit göğüs vs icinde sonax in matlastirici göğüs sütü var ona bakabilirsiniz bence.parlatici ürünler cok tercihetmiyin diyebilirim güneş vurdukça parlicak cunku gözünüzü alma ihtimali var
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2014, 21:02:55 »
evet kesinlikle parlatıcılar hem çok parlatıyor hem de yapay bir görüntü veriyor kalite algısını olumsuz etkiliyor bence. sonax'ın ürününe bir bakacağım olabilir aslında bahsettiğim ürünü sipariş verdim bile. kullanınca bahsederim burada yardımcı olabilir arkadaşlara da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2014, 21:18:24 »
Atas plak2r bu iş için en iyisi . Aracın tüm deri ve plastik aksamlarında kullanabilirsiniz anti statik özelliği sayesinde tozlanmayı da geciktiriyor . Ben deri ayakkabılarım da bile bu ürünü kullanıyorum ve çok memnunum . Fiyatı da çok uygun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 07, 2014, 00:25:51 »
Megıuars gogus temızleyıcısı vardı onu aldım.onu kullanın Toz tutmuyor guzel bırsey.Yoksa bende oyle kımyasalkullanmam
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 07, 2014, 01:12:59 »
 üstat kaliteli bir cam bezi al nemli olarak kullan oldukça etkili ekstra birş eyler kullanmak istiyorsan loch diye bir ürün var hanımlar bilir kimyasal değil ben hanımınkilere el koydum çok memnun kaldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 07, 2014, 01:57:23 »
Hocam Sonax sünger falan neyse de, Meguiar's'ın o mikrofiber bezi bana göre gerçekten o paraları etmez.

Aldığım Meguiar's Ultimate Liquid Wax'ın paket içeriğindeki mikrofiber bez ve uygulama pedi ahım şahım ürünler değildi. Bir uygulamada ped incelmeye başladı.
Belki de paket içeriğine koydukları bez ve ped dandikti ama bir bez 40,00 TL eder mi ? İşte orası tartışılır.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 07, 2014, 02:14:03 »
Bende torpidoda atas plak2r kullanıyorum gayet memnunum. Meguiars ın bezi güzel kötü sayılmaz ama uber blue tercihim iki bezde elimde mevcut überi alınca meguiarsınkini cam bezi yaptım dışardan camları kurluyorum nemlenince içtende siliyorum uberin emiciliği daha yüksek meguiars ile kurularken bir kaç kere sıkmam gerekiyordu uberde hiç sıkmadan bütün arabayı siliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2014, 09:03:36 »
Hocam Sonax sünger falan neyse de, Meguiar's'ın o mikrofiber bezi bana göre gerçekten o paraları etmez.

Aldığım Meguiar's Ultimate Liquid Wax'ın paket içeriğindeki mikrofiber bez ve uygulama pedi ahım şahım ürünler değildi. Bir uygulamada ped incelmeye başladı.
Belki de paket içeriğine koydukları bez ve ped dandikti ama bir bez 40,00 TL eder mi ? İşte orası tartışılır.

Hiçbir beze ve pede 40 TL verilmez, kullanmadığınız eski atletler bunlardan daha iyi iş görüyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 07, 2014, 11:39:14 »
Hiçbir beze ve pede 40 TL verilmez, kullanmadığınız eski atletler bunlardan daha iyi iş görüyor.
Abi hiç değilse BİM'deki 5'li mikrofiber bezler 4.50 TL, gayet iş görüyor.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #11 : Temmuz 07, 2014, 11:40:15 »
Abi hiç değilse BİM'deki 5'li mikrofiber bezler 4.50 TL, gayet iş görüyor.

Aynen öyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 07, 2014, 13:14:48 »
o bimdeki bezlerden var iki tanesini koydum arabaya sonra bu iş için araştırmaya başlayınca baktım Tuna dedim pintilik yapma. Bir de ilk heves ilk arabamı ilk yıkayışım olacak, fiyatları psikolojik olarak etkiledi biraz da:) tavsiyeler için çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 07, 2014, 13:30:29 »
Bim bezleri ünlüdür, ancak biraz sert olduklarından kaporta/wax silmek için tavsiye edilmezler. Zaten çok emici olduklarını da zannetmiyorum. Diğer her türlü işlemde kullanabilirsiniz.

Süngere gerek yok, araç süpürgeleri de çok tavsiye edilmez. Ama water magnet ile post eldiven baya iyi, onları tavsiye ederim.

Biraz hav bırakmasını umursamaz iseniz Bimlerde bir de cam kurulama bezi var, ikili yeşil renkte satılıyor. Water magnet yerine onlar da kullanılabilir. 3-4 lira gibi birşeydi galiba.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 07, 2014, 13:36:15 »
Bim bezleri ünlüdür, ancak biraz sert olduklarından kaporta/wax silmek için tavsiye edilmezler. Zaten çok emici olduklarını da zannetmiyorum. Diğer her türlü işlemde kullanabilirsiniz.

Süngere gerek yok, araç süpürgeleri de çok tavsiye edilmez. Ama water magnet ile post eldiven baya iyi, onları tavsiye ederim.
süpürgeyi paspaslar ve bagaj halı olduğu için aldım, kauçuk paspas da pek düşünmedim şimdi belki bagaj havuzu alabilirim. Baya toz toprak tutuyorlar. direkt dışarı silkmek için alırken toz kalkıyor torpido kokpit her yer toz oluyor bu sefer kullanınca izlenimlerimi paylaşayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 09, 2014, 11:57:40 »
üstat kaliteli bir cam bezi al nemli olarak kullan oldukça etkili ekstra birş eyler kullanmak istiyorsan loch diye bir ürün var hanımlar bilir kimyasal değil ben hanımınkilere el koydum çok memnun kaldım
en son bulabilirsem dediğiniz üründen alacağım. Amway'in ürünü L.O.C alacağım. Kurulama bezi de gelirse bugün inşallah arabamla şehvet dolu dakikalar yaşayacağız:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #16 : Temmuz 09, 2014, 11:58:19 »
en son bulabilirsem dediğiniz üründen alacağım. Amway'in ürünü L.O.C alacağım. Kurulama bezi de gelirse bugün inşallah arabamla şehvet dolu dakikalar yaşayacağız:))))

Özellikle döşemeler için Loc iyi bir tercih.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 09, 2014, 12:16:14 »
Özellikle döşemeler için Loc iyi bir tercih.
aytaç bey döşemeler derken koltuklar için mi, torpido göğüs için felan mı, çünkü bu ürünün bir de araç yıkama için LOC değilde yine amwayin araba şampuanı var araştırırken şimdi gördüm. kafam karıştı şimdi. dış yüzey için araba şampunaı daha iyi olabilir. Ama torpidoyo göğüsü nasıl temizleyeceğim hala karar veremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #18 : Temmuz 09, 2014, 12:37:55 »
aytaç bey döşemeler derken koltuklar için mi, torpido göğüs için felan mı, çünkü bu ürünün bir de araç yıkama için LOC değilde yine amwayin araba şampuanı var araştırırken şimdi gördüm. kafam karıştı şimdi. dış yüzey için araba şampunaı daha iyi olabilir. Ama torpidoyo göğüsü nasıl temizleyeceğim hala karar veremedim.

Döşeme derken koltukları kastettim. Ben torpidoyu sabunlu bezle siliyorum, torpido temizleyicileri kullanmıyorum. Amway'in araba şampuanını da kullanmadım hiç fikrim yok ama şampuanlar üç aşağı beş yukarı aynı zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 09, 2014, 21:34:22 »
sade bir temizlik için aşağıdaki ürünlerin siparişini verdim, olabildiğince kimyasallardan uzak durmaya çalışacağım. yine de tavsiyelerinizi benim için çok ciddi ve önemli.
1- http://www.hepsiburada.com/liste/auto-hdm-11191-kuzu-postu-yikama-parlatma-eldiveni/productDetails.aspx?productId=otcsi11159&categoryId=20035733
2- http://www.hepsiburada.com/liste/meguiars-water-magnet-microfiber-kurulama-bezi-852000/productDetails.aspx?productId=otm852000&categoryId=20035733
3- http://www.hepsiburada.com/liste/sonax-multi-sunger/productDetails.aspx?productId=otson428000&categoryId=20035764
4- http://www.hepsiburada.com/liste/blackdecker-pav1205-arac-supurgesi-cantalidir-/productDetails.aspx?productId=otkalpav1205&categoryId=20035765
 ürünleri kullanınca deneyimlerimi sizinle paylaşırım.
cam tavan ile ilgili ekstra bir bakım gerekir mi bilemedim.
1- Beyler kuzu postu eldiven, iç mekanda ve kıvrımlı yerlerde kullanılmaz. Ama dışarıda kuruladıktan sonra güzel parlatıyor. Bildiğin post koyun kokuyor, kendimi kurban bayramında hissettim.
 2- tüm dış yüzey panaromik tavan ve pencereler dahil, hepsini kurulmaya yeter, ucu ucuna daha işin ehli biri çok güzel kurular. ama çok güzel emiyor. hiç hav tüy bırakmıyor oldukça büyük ikiye bölerek de kullanılabilir.
3- başka ürünler kıyaslama şansım olmadı ama çok kullanışlı geldi hiç şampuan kullanmadan arabayı güzelce yıkadım silgeçin altındaki kuş pisliğini görsem iyiymiş ama çok rahattı arabayı yıkamak. kendi üstünde su barındırmıyor hiç. reçine kuş pisliklerini yüzeyde gezdirmedi hiç kolaylıkla aldı.
4- Süpürge bir tane fırçalı ucu var, kılları çok sert ama o yüzden kıyamadım arabaya kullanamadım. ama dediğim gibi paspasların üstünde silkmek gereken tozları alacak kadar yeterli ancak çekim kuvveti daha iyi olabilirdi.
5- Bim bezi daha önce koymuştum arabaya iki tane, acemilikle bir kaç yerde çamurlu damlalar bırakmışım, özellikle kıvrımlı girintili yerlerde kullandım, bu tür iş için kullanışlı. Panaromik tavanda bir kaç yerde kalan damlaları aldım; çok hav,tüy, vs. bırakıyor.