Gönderen Konu: ÖMÜR BOYU EHLİYETE SON  (Okunma sayısı 2500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
ÖMÜR BOYU EHLİYETE SON
« : Haziran 25, 2014, 14:11:53 »
Avrupa Birlği uyum yasaları çerçevesinde hazırlanan tasarı ile ehliyetlerin geçerlilik süresi 10 yıl ile sınırlandırılıyor imiş.Önceden ehliyeti olanlar 2015  yılından itibaren tam teşekküllü hastahane raporu alarak,uygulamalı testlere katılacak,başarılı olması halinde harç ödemeden ehliyeti yenilenecekmiş,
Dikkat ediyorsanız miş,mış larla dolu bir yasa taslağı,uygulamayı görmek lazım diye düşünüyorum.

Toyota Club Türkiye

ÖMÜR BOYU EHLİYETE SON
« : Haziran 25, 2014, 14:11:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: ÖMÜR BOYU EHLİYETE SON
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2014, 14:13:57 »
Olması gereken aslında ama birçok kişi ehliyetini kaybedebilir, mevcut sistemde ehliyet aldıktan sonra ortaya çıkan sürüşe engel rahatsızlıklarda yaptırım yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2014, 15:09:09 »
Olması gereken aslında ama birçok kişi ehliyetini kaybedebilir, mevcut sistemde ehliyet aldıktan sonra ortaya çıkan sürüşe engel rahatsızlıklarda yaptırım yok.

kaybetmelide bence. sağına soluna aynasına sinyaline ışığa bakmadan serit değiştiren, kavşaktan çıkan okadar çok sürücü varki
rahatsız olduklarını düşünmemek elde değil, vücudumu kafasımı rahatsız artık allah bilir :wacko:

olması gereken şey tüvtürkde aracı nasıl muayene ediyorlarsa aynen alacak sürücüyü yol ve trafik testine çıkacaklar, rahatsızsa yada beceremiyorsa o işi ona göre ehliyetini alacaklar.
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2014, 15:17:41 »
Nasıl olsa olmayacağı için dert etmeyin arkadaşlar : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2014, 16:04:33 »
kaybetmelide bence. sağına soluna aynasına sinyaline ışığa bakmadan serit değiştiren, kavşaktan çıkan okadar çok sürücü varki
rahatsız olduklarını düşünmemek elde değil, vücudumu kafasımı rahatsız artık allah bilir :wacko:

olması gereken şey tüvtürkde aracı nasıl muayene ediyorlarsa aynen alacak sürücüyü yol ve trafik testine çıkacaklar, rahatsızsa yada beceremiyorsa o işi ona göre ehliyetini alacaklar.

Şeridi ortalayıpta gidenler var bide iki şeridide kapıyorlar. Ben genelde üstlerine kırıyorum toparlıyorlar :D

Trafikte bilinçsiz sürücü çok. Kurslarda kimler ehliyet alıyor kimler... ( ehliyet sınavında ) Çalışan arabayı kalkarken stop etti zannedip her denemede marşa basan ( 3 kez ard arda ) bir bayan sürücü kalkıştada ön lastikleri yerde bırakıp sinyalsiz kalkmasına rağmen ehliyetini aldı. Malesef...

Sırf trafikteki dengesizler yüzünden kamera aldım. Oda arızalandı onunla uğraşıyorum şuan inanın güvende hissetmiyorum kamera yokken :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2014, 16:21:59 »
kendimde dahil dört gözle bu yasanın çıkmasını bekliyorum tekrar uygulamalı teste girmeyi aynı zamanda psikolojik testete tabi tutmaları lazım.inşallah birçok kişi kaybeder ehliyeti trafikde boşalır rahatlarız.o konuda kendime güveniyorum zaten kendi  halinde sessiz sakin 90km takılan adamız :D en fazla 2 senede bir yapsalar süper olcak
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2014, 21:17:21 »
kendimde dahil dört gözle bu yasanın çıkmasını bekliyorum tekrar uygulamalı teste girmeyi aynı zamanda psikolojik testete tabi tutmaları lazım.inşallah birçok kişi kaybeder ehliyeti trafikde boşalır rahatlarız.o konuda kendime güveniyorum zaten kendi  halinde sessiz sakin 90km takılan adamız :D en fazla 2 senede bir yapsalar süper olcak
ogun bey bizde bir soz vardir ya bekara kadin bosamak kolay gelir diye.sizde vur deyince olduruyorsunuz.bu uygulama dahi problem yasatacak cinsten.trafik te sorunlarin temelinde insanin egitimi vardir.yasalar kagit uzerinde kalmadan herkese esit olarak uygulanmali ve uygulattirilmalidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2014, 21:35:13 »
ogun bey bizde bir soz vardir ya bekara kadin bosamak kolay gelir diye.sizde vur deyince olduruyorsunuz.bu uygulama dahi problem yasatacak cinsten.trafik te sorunlarin temelinde insanin egitimi vardir.yasalar kagit uzerinde kalmadan herkese esit olarak uygulanmali ve uygulattirilmalidir.

Abi haklısınızda. Adamlar kursa gelmiyorlar ki eğitesin. Kurstaki öğrendiklerinide bir çoğu ezberleyip sadece sınavı geçmek için kullanıyor. Sonra ne kural kalıyor ne birşey kafalarına göre.  Bence trafikte araç kullanmak herkeze göre değil. İnsanlar ailelerini, yakınlarını kaybediyor dikkatsiz ve kural bilmeyen insanlar yüzünden. 

Gereken acilen yapılmalı... Tabiki kanunla kalmamalı dediğiniz gibi devlet el atıp birebir takip etmeli bu sürücü kurslarını direksiyon eğitimlerini vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2014, 21:39:58 »
Avrupa Birlği uyum yasaları çerçevesinde hazırlanan tasarı ile ehliyetlerin geçerlilik süresi 10 yıl ile sınırlandırılıyor imiş.Önceden ehliyeti olanlar 2015  yılından itibaren tam teşekküllü hastahane raporu alarak,uygulamalı testlere katılacak,başarılı olması halinde harç ödemeden ehliyeti yenilenecekmiş,
Dikkat ediyorsanız miş,mış larla dolu bir yasa taslağı,uygulamayı görmek lazım diye düşünüyorum.

Bu kısma inanasım gelmedi :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2014, 23:07:31 »

türkiyenin görünürde egitim seviyesi yükseliyor herkes üniversite okuyor.gene bizim bir sözümüz vardır eşeklik bakidir diye bilirsiniz.istediginiz kadar egitin yani.tabi bu arada kursa hiç gitmeden ehliyet alınan bir ülkedeyiz.hatta ben uygulamalı sınavda 3dk bile sürmedim arabayı birkaç hareketime baktı kaç yaşından beri kullanıyorsun dedi 10dedim tamam geri dönelim biz belli zaten dedi ve hemen önümüzdeki kavşaktan geri döndük.geçen gün ankara buluşması vardı trafige kimlerin ne halde çıktıgına canlı şahit olduk katılanlara sorabilirsiniz.bu trafikten acilen eşkiyaların boşalması lazım.sözümün arkasındayım inşallah uygulanır ve birçok kişi ehliyetinden olur.siz hiç sol şeritte durup arkadaşını indiren gördünüzmü.ben hergün ankarada görüyorum bu tipleri.sol şeritte yapıyor bunu.en sagdan en sola kavşaga girenleri alkolün dibini vurup trafige çıkanları korna çaldı diye bogazdan adam atanları hiç saymıyorum bile dahada çogaltılabilir.
eleştiri olsun tartışma olsun diye yazmadım belirteyim dedim herhalde biraz sert bir mesaj oldu maksat muhabbet bende yani :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 26, 2014, 14:16:49 »
türkiyenin görünürde egitim seviyesi yükseliyor herkes üniversite okuyor.gene bizim bir sözümüz vardır eşeklik bakidir diye bilirsiniz.istediginiz kadar egitin yani.tabi bu arada kursa hiç gitmeden ehliyet alınan bir ülkedeyiz.hatta ben uygulamalı sınavda 3dk bile sürmedim arabayı birkaç hareketime baktı kaç yaşından beri kullanıyorsun dedi 10dedim tamam geri dönelim biz belli zaten dedi ve hemen önümüzdeki kavşaktan geri döndük.geçen gün ankara buluşması vardı trafige kimlerin ne halde çıktıgına canlı şahit olduk katılanlara sorabilirsiniz.bu trafikten acilen eşkiyaların boşalması lazım.sözümün arkasındayım inşallah uygulanır ve birçok kişi ehliyetinden olur.siz hiç sol şeritte durup arkadaşını indiren gördünüzmü.ben hergün ankarada görüyorum bu tipleri.sol şeritte yapıyor bunu.en sagdan en sola kavşaga girenleri alkolün dibini vurup trafige çıkanları korna çaldı diye bogazdan adam atanları hiç saymıyorum bile dahada çogaltılabilir.
eleştiri olsun tartışma olsun diye yazmadım belirteyim dedim herhalde biraz sert bir mesaj oldu maksat muhabbet bende yani :)
Eğitim denilince sadece trafiği kastetmedim,İnsanın topyekün eğitiminden bahsetmek lazım.Hayatta büyüğüne saygı duymayan,küçüğünü sevmeyen hiçbir adab-ı muaşeret kuralına riayet etmeyen kanun nizam tanımayan, fırından ekmek alırken dahi önündeki insanın hakkına tecavüz eden  tiplerin,cebine ehliyeti  koyduğunda trafik kurallarına uymasını beklemek galiba biraz safdillik olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #11 : Haziran 26, 2014, 14:18:15 »
Klasik laf eğitim şart :) bu söz klasik olmuş ama sadece sözde olmuş memleketimizde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 26, 2014, 15:35:39 »
Bu yasanın çıkmasına sevinen arkadaşlar 70 yaşında ehliyetleri ellerinden alındığında ne yapacaklar? Bu hükümet gaddarca kanunlar çıkararak vatandaşa hayatı zehir etmeyi çok iyi becerir ama teröristlere selam durur!!
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 26, 2014, 15:42:27 »
atilla abi Allah büyük konuşturmasın ama 70 yaşında araç kullanmayı düşünmüyorum.hoş o yaşı görürmüyüz o da malum.ama diger dedigim kısımlar
a katılıyorum.70 yaşında da gene o ehliyet alınır ama burası türkiye yani.sen paradan haberver tüm ehliyetler senin.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 26, 2014, 15:49:26 »
atilla abi Allah büyük konuşturmasın ama 70 yaşında araç kullanmayı düşünmüyorum.hoş o yaşı görürmüyüz o da malum.ama diger dedigim kısımlar
a katılıyorum.70 yaşında da gene o ehliyet alınır ama burası türkiye yani.sen paradan haberver tüm ehliyetler senin.
Ogün seneler Allah sağlık verirse öyle çabuk geçiyorki şaşar kalırsın, o zaman beni hatırlarsın, Amerikada bile 90 yaşındaki insanlar eğer mani bir sağlık problemleri yoksa rahatça arabalarını kullanıyor. bu kanunu çıkaracak sivri zekalar 70 e gelince ne halt edecekler ama yine bir cinlik düşünürler eski vekillere ömür boyu ehliyet hakkı çıkarırlar!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 26, 2014, 15:53:49 »
valla atilla abi inşallah Allah o saglıgı verir yaşarız hiç umudum yok 70e kadar ama.günümüz koşullarında emeklilik zaten 65yaş işte.napacaz belli degil.ilk kredi kartlarına taksit kısıtlaması geldi telefonda teknolojide falan kapagı 1500tl ye verip telefonu hediye etmeye başladılar.bu d a aynı hesap o ehliyet gene alınır abi.saglık kontrolünden bile geçmedimki ehliyet alırken zaten iyimisin iyiyim varmı rahatsızlıgın hayır yok hadi hayırlı olsun ozaman dediler verdiler raporu.sıkıntı olmaz bence o boyutu.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 26, 2014, 16:04:05 »
valla atilla abi inşallah Allah o saglıgı verir yaşarız hiç umudum yok 70e kadar ama.günümüz koşullarında emeklilik zaten 65yaş işte.napacaz belli degil.ilk kredi kartlarına taksit kısıtlaması geldi telefonda teknolojide falan kapagı 1500tl ye verip telefonu hediye etmeye başladılar.bu d a aynı hesap o ehliyet gene alınır abi.saglık kontrolünden bile geçmedimki ehliyet alırken zaten iyimisin iyiyim varmı rahatsızlıgın hayır yok hadi hayırlı olsun ozaman dediler verdiler raporu.sıkıntı olmaz bence o boyutu.
yo 70 e gelince ehliyet direk iptal olacakmış, sağlık kontrolu falan yok, eh artık sende hanımının dizinin dibinde oturur emekli maaşından para arttırabilirsen bir yerlere taksiyle gidersin artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 26, 2014, 16:14:33 »
valla o kısmını bilmiyodum atilla abi ben senden duydum şimdi o kısmını.valla önce o yaşa bir geleyim de  :)emekli olcaz inşallah 65 yaşında :D ozamana kadar daha kaç kere degişir o yasalar çıkarları neye uygun olursa ona göre yaparlar.gezme kısmınıda kısmet olurda çocuk olursa bir zahmet ilgileniversin deriz atilla abi napalım.tabi birde o yaşta Allah güçten kuvvetten düşürmesin tabi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #18 : Haziran 26, 2014, 16:19:50 »
yo 70 e gelince ehliyet direk iptal olacakmış, sağlık kontrolu falan yok, eh artık sende hanımının dizinin dibinde oturur emekli maaşından para arttırabilirsen bir yerlere taksiyle gidersin artık.

Atilla Abi bunlar konuşulur ama kolay kolay hayata geçmez tahminim. Stajyer sürücü olayı vardı yıllar önce hayata geçti mi bilmiyorum ama 10 yıl oldu her halde. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 27, 2014, 10:08:41 »
Sanırım burada yanlış bir bilgi var,düzeltmek isterim. Mevcut sistemde bununla ilgili bir düzenleme var. Trafik Zabıtası (Polis,jandarma) kontrol esnasında sağlık şartları değişmiş Vs. sürücünün sürücü belgesine el koyarak sağlık kuruluşuna sevk edip alınacak rapora göre işlem yapma yetkisine sahip.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"