0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Olması gereken aslında ama birçok kişi ehliyetini kaybedebilir, mevcut sistemde ehliyet aldıktan sonra ortaya çıkan sürüşe engel rahatsızlıklarda yaptırım yok.
kaybetmelide bence. sağına soluna aynasına sinyaline ışığa bakmadan serit değiştiren, kavşaktan çıkan okadar çok sürücü varkirahatsız olduklarını düşünmemek elde değil, vücudumu kafasımı rahatsız artık allah bilir olması gereken şey tüvtürkde aracı nasıl muayene ediyorlarsa aynen alacak sürücüyü yol ve trafik testine çıkacaklar, rahatsızsa yada beceremiyorsa o işi ona göre ehliyetini alacaklar.
kendimde dahil dört gözle bu yasanın çıkmasını bekliyorum tekrar uygulamalı teste girmeyi aynı zamanda psikolojik testete tabi tutmaları lazım.inşallah birçok kişi kaybeder ehliyeti trafikde boşalır rahatlarız.o konuda kendime güveniyorum zaten kendi halinde sessiz sakin 90km takılan adamız en fazla 2 senede bir yapsalar süper olcak
ogun bey bizde bir soz vardir ya bekara kadin bosamak kolay gelir diye.sizde vur deyince olduruyorsunuz.bu uygulama dahi problem yasatacak cinsten.trafik te sorunlarin temelinde insanin egitimi vardir.yasalar kagit uzerinde kalmadan herkese esit olarak uygulanmali ve uygulattirilmalidir.
Avrupa Birlği uyum yasaları çerçevesinde hazırlanan tasarı ile ehliyetlerin geçerlilik süresi 10 yıl ile sınırlandırılıyor imiş.Önceden ehliyeti olanlar 2015 yılından itibaren tam teşekküllü hastahane raporu alarak,uygulamalı testlere katılacak,başarılı olması halinde harç ödemeden ehliyeti yenilenecekmiş,Dikkat ediyorsanız miş,mış larla dolu bir yasa taslağı,uygulamayı görmek lazım diye düşünüyorum.
türkiyenin görünürde egitim seviyesi yükseliyor herkes üniversite okuyor.gene bizim bir sözümüz vardır eşeklik bakidir diye bilirsiniz.istediginiz kadar egitin yani.tabi bu arada kursa hiç gitmeden ehliyet alınan bir ülkedeyiz.hatta ben uygulamalı sınavda 3dk bile sürmedim arabayı birkaç hareketime baktı kaç yaşından beri kullanıyorsun dedi 10dedim tamam geri dönelim biz belli zaten dedi ve hemen önümüzdeki kavşaktan geri döndük.geçen gün ankara buluşması vardı trafige kimlerin ne halde çıktıgına canlı şahit olduk katılanlara sorabilirsiniz.bu trafikten acilen eşkiyaların boşalması lazım.sözümün arkasındayım inşallah uygulanır ve birçok kişi ehliyetinden olur.siz hiç sol şeritte durup arkadaşını indiren gördünüzmü.ben hergün ankarada görüyorum bu tipleri.sol şeritte yapıyor bunu.en sagdan en sola kavşaga girenleri alkolün dibini vurup trafige çıkanları korna çaldı diye bogazdan adam atanları hiç saymıyorum bile dahada çogaltılabilir.eleştiri olsun tartışma olsun diye yazmadım belirteyim dedim herhalde biraz sert bir mesaj oldu maksat muhabbet bende yani
atilla abi Allah büyük konuşturmasın ama 70 yaşında araç kullanmayı düşünmüyorum.hoş o yaşı görürmüyüz o da malum.ama diger dedigim kısımlara katılıyorum.70 yaşında da gene o ehliyet alınır ama burası türkiye yani.sen paradan haberver tüm ehliyetler senin.
valla atilla abi inşallah Allah o saglıgı verir yaşarız hiç umudum yok 70e kadar ama.günümüz koşullarında emeklilik zaten 65yaş işte.napacaz belli degil.ilk kredi kartlarına taksit kısıtlaması geldi telefonda teknolojide falan kapagı 1500tl ye verip telefonu hediye etmeye başladılar.bu d a aynı hesap o ehliyet gene alınır abi.saglık kontrolünden bile geçmedimki ehliyet alırken zaten iyimisin iyiyim varmı rahatsızlıgın hayır yok hadi hayırlı olsun ozaman dediler verdiler raporu.sıkıntı olmaz bence o boyutu.
yo 70 e gelince ehliyet direk iptal olacakmış, sağlık kontrolu falan yok, eh artık sende hanımının dizinin dibinde oturur emekli maaşından para arttırabilirsen bir yerlere taksiyle gidersin artık.