Gönderen Konu: 2001 WVT-İ İLK ÇALIŞTIRMADA GAZ YEMİYOR.  (Okunma sayısı 2156 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
2001 WVT-İ İLK ÇALIŞTIRMADA GAZ YEMİYOR.
« : Haziran 22, 2014, 23:28:57 »
Arkadaşlar Merhaba; geçenlerde aracımı iç,dış motor yıkama yaptırdım yıkama sonrası motor arıza ışığı yandı. bir kaç defa stop etti ve en sonunda akü şarj etmediği için akü bitti. aracı sanayiye götürdüm konjektör arızalanmıştı yenisi ile değiştirildi. bundan sonrada aracımı ilk çalıştırdığım zaman (benzinde)gaz yemiyor gazdan ayağımı çekince devirsiz bir şekilde biraz çalışıyor hareket etmeye başlayınca gaz yemiyor biraz gaz verince 10 sn sonra normale dönüyor. lpg'ye geçince sıkıntı geçiyor ve bu olay 3-4 gündür devam ediyor. Aracım 20001 1.4 wvt-i lovato sıralı sistem lpg'li bir araç araç konu ile ilgili arkadaşlardan yardım istiyorum. şimdiden Teşekkür ederim..

Toyota Club Türkiye

2001 WVT-İ İLK ÇALIŞTIRMADA GAZ YEMİYOR.
« : Haziran 22, 2014, 23:28:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 WVT-İ İLK ÇALIŞTIRMADA GAZ YEMİYOR.
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2014, 09:13:11 »
Kötü yakıttan olabilir, yakıt filtrenizi kontrol ettiriniz, ayrıca enjektör temizleyici kullanmanızı tavsiye ederim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2014, 10:51:37 »
Bujileri cikattin basincli hava tutun islanmis olabilirler keza uzerindeki parcalarda
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2014, 20:57:23 »
yokmu? başka önerisi olan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2014, 21:46:30 »
Araçta distiribitör var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2014, 02:24:14 »
Aynı şeyi ben de motor yıkatınca yaşadım.

Gaz verdiğim zaman halk ağzıyla pır pır yapıyordu. Bujileri söküp, basınçlı hava ile tek tek su tuttuk. Bir tanesinin içinden oldukça fazla su çıktı.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2014, 01:03:44 »
servise gittim araç 2-3 gün serviste kaldı düzelmişti, 2 gün sonra yine aynı durum sözkonusu oldu yarın sanayiye gidip bujileri söktürüp baktırayım bakalım ne çıkacak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2014, 13:20:42 »
Yüksek ihtimal ateşleme sistemi sorunu ama aracın lpg de bu sorunu yapmaması benzin tesisatına yönlendiriyor insanı enjektör sisteminin voltaj besleme kablosunda sorun olabilir mi.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 14, 2014, 00:14:09 »
sorun devam ediyor arkadaşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 18, 2014, 16:32:01 »
Arkadaşlar ALLAH'a şükür 2 ayda zor çözüm buldum bu konuda bana yardımı olan forumdan ibrahim HATEM arkadaşıma çok teşekkür ederim. çözümü kısaca yazayım aracınızın sorunu benimki ile birebir aynı ise:  aracınızı benzine alıp 300-400 km yol yapın hiç gaza geçirmeden gidin iyi bilinen bir lpg ayar istasyonunda gaz ayarı yaptırın keyfinize bakın iyi günler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2014, 09:09:40 »
2001 Corolla 1.6 Sol Otomatik var. Aracın yakıt ayarlarını OBD2 bağlantısından kontrol ettim. Gazda iken Long Fuel Trım ve Short Fuel Trim +20lere gidiyordu. Gazcıya gittim, enjektör nozulları biraz genişlettirdim, sonra da yol ayarı yaptırdım.

Buna rağmen benzindeki değerlerle LPGdeki OBD2 fuel trimler arasında fark vardı. Kendim ayar kablosu aldım ve gaz enjeksiyon zamanlarını Fuel Trimleri sıfırlamak için ayarladım. Bunu yapınca gazda çekiş çok iyileşti, yüklenince aynı viteste canavar gibi hızlanıyordu ama rölanti zamanla bozuldu. Ben de gazcının ayarına döndüm çünkü gaza geçinceye kadar araba tehlikeli oluyordu. Bu arabayı kayınpeder ve eşim de kullanıyor. Gaza geçinceye kadar aracın stop etmesi, hızlanaması kazaya yol açalabilir.

Bir ara tekrar oynamaya başlayacağım. Araç 4 vites otomatik, LPGde yükde gaz verdiğim zaman yemiyor vites ufaltıyor. Benim gaz sistemi Lovato çakması yerli Baykan. Enjektörleri ise Italyan Matrix HS serisi Benzin sistemi ile aynı hızda tepki verebiliyor.

Tavsiyem, Bluetooth ELM327 Mini OBD2 okuyucu takın, PC veya Android telefondan ScanMaster Lite gibi bir program kullanarak Fuel Trimleri izleyin.
LPGde fuel trimleriniz Benzindekilerle aynı mı?