Gönderen Konu: kapı altının kaldırıma sürtmesi  (Okunma sayısı 16693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
kapı altının kaldırıma sürtmesi
« : Haziran 16, 2014, 09:45:28 »
Arkadaşlar merhaba

arabaya maddi olarak hiçbir katkıda bulunmayan misafirler illaki arbanın kapısının altını kaldırıma sürtüyor. sürttükten sonra ne yapmalıyım yada öle bıraksam bışey olurmu

dünde arabaya binen arkadaşım o kadar uyarmama rahmen kapının altını sürtü kontağı ona bırakasım geldi yaaa.. cinlerim everese tırmandı uyarıyorumda yazımı asayım arabanın camlarına sen gözun gıbı dıkkat edıyoorun adamın bırı bınıyor cartttt sürtüyor.. elimi sürttüğm alta pütürlü olmuş öle bıraksam olurmu veya ne yapmam lazım

şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

kapı altının kaldırıma sürtmesi
« : Haziran 16, 2014, 09:45:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: kapı altının kaldırıma sürtmesi
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2014, 10:24:13 »
Öyle kalabilir ama astar filan kalktı ise çürüme sorunu olabilir, bundan dolayı bir boyacıya gidip astar ve boya sürdürebilirsiniz inceden, zaten sürüldüğü de belli olmaz.

Bu arada çok haklısınız, bende aynı şekilde herkesi uyarıyorum kapıyı yavaş kapat, kolu çekerken yavaş çek, bak bakalım kaldırıma sürtecek gibi mi, ki ben artık insanlara söylemiiyorum, birisi inecek veya binecek ise kaldırımdan uzaklaştıktan sonra binip indiriyorum.  Birde sürtüp laf söyleyincede çok kıymetli araban var diye azarda işitiyorsun. Çok garip bazı insanları anlamak.

Geçmiş olsun.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2014, 10:27:28 »
teşekkür ederim

yanlız araç inci beyazı servise mi götürmelim aynı boyadan olması için ayrıca ilerde satacağım zaman bu araç boyalı muhabbeti falan yapılmaz demi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2014, 10:29:46 »
Geçmiş olsun malasef bu tarz insanımız çok kendi arabası olsa ne yapar acaba diye insan düşünmüyor değil hani .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2014, 10:32:21 »
Sabri bey bu çizik kapının bitiminde değil mi? yani dışarıdan bakınca gözüken bir yer değil ?. Alt taraf olduğu için çürüme pas yapmaması için bir rötuş yapılabilir, eğer dışarıdan gözüküyorsa servise gidiniz. İnci beyazı metalik galiba, o boyalarda tek kat yetmemekte 3, 4 adım sonrasında inci beyazına ulaşılıyor. Fotoğraf görebilirsek daha sağlıklı olacaktır.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2014, 10:38:36 »
yok kapının altı yaa eğilip alta bakınca gözle bıle gözükmüyor sadece ele pütürlü geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2014, 11:26:33 »
Aynı dert bendede var. Malesef ulkemizde kaldırım yüksekliği çok fazla buda bir gelişmişlik göstergesi.  Avrupa'da durum farkli. Ben artık kaldirimdam uzak duruyorum birinin inmesi gerekirse. Alttan rutuş yaptırın yetkili servise ugradiginizda, birde fazla yakmayın kafaya, takinca daha çok olur böyle şeyler. Sakınan göze çöp batar. .
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 16, 2014, 11:58:17 »
Arkadaşlar merhaba

arabaya maddi olarak hiçbir katkıda bulunmayan misafirler illaki arbanın kapısının altını kaldırıma sürtüyor. sürttükten sonra ne yapmalıyım yada öle bıraksam bışey olurmu

dünde arabaya binen arkadaşım o kadar uyarmama rahmen kapının altını sürtü kontağı ona bırakasım geldi yaaa.. cinlerim everese tırmandı uyarıyorumda yazımı asayım arabanın camlarına sen gözun gıbı dıkkat edıyoorun adamın bırı bınıyor cartttt sürtüyor.. elimi sürttüğm alta pütürlü olmuş öle bıraksam olurmu veya ne yapmam lazım

şimdiden teşekkürler

Öyle kalsın bence de.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2014, 19:27:08 »
Benim bir kız arkadaşım vardı aç kapıyı otur moron kapı da kaldırıma dayanmış kapıyı çekmeye çalışıyor bir gördüm in dedim aşşağı ne bağırmıştım yaa hele bir bagaj kapağı kapatması vardı hakediyordu iyi ki onunla bir gelecek kurmamışım yoksa vay halime :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2014, 19:39:24 »
 Avrupada kaldirim kenarina araba park edilmiyo edilse bile kaldirimlar kisa ama bence yüsek olmasi daha iyi kaldirima çikip park edilmesinden , rütüs boyasi sürülebilir pasa karşi , kapinin altini sürtüp bide cart diye geri çekenler var bişey söyleyincede ne arabaymiş benden değerli mi konusuna giriyorlar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2014, 20:01:26 »
Arkadaşların da söylediği gibi eğer astarı kalktıysa rutuş yaptırabilirsiniz.. zaten görünmeyen yerde problem olmaz.. Araç alırken kimse ordaki boyayı kontrol etmiyor, düz yüzeye bakıyorlar.. sıkıntı olmaz merak etmeyin..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 16, 2014, 21:24:58 »
Arkadaşlar merhaba

şimdiden teşekkürler

3M Scotchgard Door Edge Guard.0002.mpg

Ben kaliteli kalın film aldım uyguladım kendim keserek, çok iyi oldu
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 16, 2014, 21:36:03 »
Başlığı okurken dahi içim gitti. Benim kabuslarımdan biri de budur. Özellikle eşimi uyarırım kapıyı açarken dikkat et diye. Sitelerde yan taraftaki arabalara da zarar vermemek adına her inişlerde de uyarırım.

Buarada sürtünme çok derin değilse hiç dokunmayın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 16, 2014, 22:54:04 »
İki gün önce benzer bir olay benim de başıma geldi. Yalnız ben kapı altını değil, kapının altında kalan bölümü sürttüm kaldırıma. Malkara'nın (Tekirdağ) bir önceki dönem belediye başkanı ve saz arkadaşları tarafından tarlaya döndürülen yollarında çukurdan kaçmaya ve dar olan yolda karşıdan gelen arabadan kaçınmaya çalışırken sürttüm... İlgili bölüm hafifçe içeri göçmüş ve boya da kazınmış, arabanın rengi bronz olmasına rağmen alttan mavi bir bölüm ortaya çıkmış.

İçim cız etti, moralim bozuldu; görenler kafana takma önemli değil diyorlar ama takmamak elde değil... Keşke o yola girmeseydim...

Yakında servise gidip göstericem... Yeni Toyota ProTect de yaptırmıştım... Ah ulan ah...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2014, 00:33:28 »
İki gün önce benzer bir olay benim de başıma geldi. Yalnız ben kapı altını değil, kapının altında kalan bölümü sürttüm kaldırıma. Malkara'nın (Tekirdağ) bir önceki dönem belediye başkanı ve saz arkadaşları tarafından tarlaya döndürülen yollarında çukurdan kaçmaya ve dar olan yolda karşıdan gelen arabadan kaçınmaya çalışırken sürttüm... İlgili bölüm hafifçe içeri göçmüş ve boya da kazınmış, arabanın rengi bronz olmasına rağmen alttan mavi bir bölüm ortaya çıkmış.

İçim cız etti, moralim bozuldu; görenler kafana takma önemli değil diyorlar ama takmamak elde değil... Keşke o yola girmeseydim...

Yakında servise gidip göstericem... Yeni Toyota ProTect de yaptırmıştım... Ah ulan ah...

Geçmiş olsun Zühtü Bey. Böyle şeyler hepimizin başına geliyor, doğasında var bu işin. En büyük hasarınız bu olsun. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.