0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat hocam,Koruyucu kılıf mılıf bizi bozmasın?
Kendimi ilk kurban ilan ediyorum tamam tamam:))Soketin yerini bir bulayım öncede.Selamlar
Geriye bi Talat kaldıydı o da yan çizmiş yalım
hadi auto tuşu taktık.ben akşam üstü parklar açık gezerim beyaz ledlerim etrafa çılgınca ışık saçsın diye bu durumda park moduna almak için önce auto tuşunu kapatıp park moduna mı alacağız.üstte kayan yazıyı oku murat abi
Parklarla gezme zevkiniz varsa önce auto tuşu kapatılıp sonra koldan park moduna geçilecek şimdi biri çıkıp bendede sislerle gezme zevki var derse ne yapacağız onu düşünelim bakalım
Parklarla gezme zevki herkesin alışkanlık haline getirmesi gereken bir zevk ama. Yurtdışındaki bir çok ülke parkların açık gezilmesini, hatta kısa farların açık gezilmesini zorunlu kılıyor. ABD'de gündüz herkes kısaları açık gezer, İtalya'da yağmurlu havalarda farların açılması zorunludur, Almanya'da led gündüz farı zorunluluğu vardır, yoksa da parklar ya da kısalar açılır. Ama hiç bir yerde sisler açık gezme normal karşılanmamaktadır. İsviçre'nin dağına çıkarken bizim sürekli karşılaştığımız önümüzdeki araçları rahatça görebildiğimiz sisli havadan da kötüyken bile adamlar ön arka sislerini açmıyorlardı.
Aracı aldığımdan bu yana ilk defa bir şey denedim.Depoyu fulledikten sonra 55 litre yakıt almış oldum.Şehir içi trafikte ortalama hızım 36 km olacak şekilde kullanmışım bu depoyu.55 litre yakıt ile 705 km yol yapmışım.Az önce depoyu yine fulledim,tam 55,4 litre olduğunda tabanca attı.Aynı istasyondan aldım.Farklı olan tek şey ise aracın vites değişimlerini devamlı göstergedeki Shift uyarısına bağlı olarak yükseltip düşürdüm.Demekki buna uygun kullanırsak aracı fayda ediyor.Laf olsun diye konmamış yani Lpg'ci arkadaşlar konuyu trolleyebilir 240 tl ye 705 km yol yapmış oldum.Muhtemel Lpg'ciler bu paraya 1000 km yi geçerdi gibime geliyor ama benim için ve avensis için iyibir değer gibime geliyor!
Ya arkadaş en sonunda benim arabayıda deldireceksiniz ya Bana öyle birşey deki Talat,abi git şu markayı şu modeli taktır ne ayar yapma ne obd soketi ne de arıza lambası olayı olsun!Bakımdan bakıma gidersin o kadar diyiverin!Araç çekiştende düşmeyip performans kaybı yaratmayacak! Varmı abi böyle bir lpg sistemi?
34 bas en fazla abi