0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu başlığın tamamını ve Avensis bölümündeki tüm başlıklardan ilgimi çekenleri okudum. Birkaç soru sormak istiyorum: Bir tanesi kumanda ile ilgili. Kumanda, aracın içinde iken veya anahtarsız giriş yapmak üzere aracın yakınındayken, üzerindeki ışık belli aralıklarla yanıyor. Bu normal midir? Ben bu ışık yanmasının pil bitmesiyle/azalmasıyla alakası olduğunu sanıyordum. İkincisi, aracı kilitleyip yanından uzaklaştıktan sonra vale anahtarıyla kapı açılsa hiçbir alarm çalmıyor. Bu normal mi? Accent Era'da bile böyle bir durumda alarm çalıyordu. Üçüncüsü de, aracınızın kapılarındaki vidalarda (kapıyı araçtaki menteşeye tutturan vidalarda) iz var mı? Sanki sonradan anahtar değdirilmiş gibi vida köşelerinde boyasız noktalar olması gibi bir durum gözlemlediniz mi?
Modeli imzamda belirtiyorum zaten. Vale anahtarı mı bilmiyorum, kitapçığında öyle yazıyor; kumandanın kenarına gömülü mekanik anahtardı kasdettiğim. Kumanda pilinin zayıfladığını anlamanın tek yolu, anahtarın kolaylıkla algılanamaması mı bu durumda.
Vale anahtarı dediğiniz anahtar ile aracın zaten Pasif Alarmının çalışmasının mantığını ben anlayamadım açıkçası.Çünkü vale aracı kendi orjinal anahtarı ile açıyor niye alarm versinki araç
Şöyle bir varsayımda bulunuyorum: Kapıyı çilingire açtırmış olsa hırsızın biri. Aracın kendi anahtarı değil, çilingir marifetiyle açılmış olsa, misal. Bu durumda kapı açılınca hiçbir alarm yok. Değil mi?Bir de; aracınızın kapılarındaki vidalarda (kapıyı araçtaki menteşeye tutturan vidalarda) iz var mı? Sanki sonradan anahtar değdirilmiş gibi vida köşelerinde boyasız noktalar olması gibi bir durum gözlemlediniz mi?
Kapı menteşelerindeki olayı en azından resim yükleyerek desteklerseniz daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum.Aracı ikinci el filanmı aldınız?Size boya görmüş yada müdahele edilmiş izlenimi bırakmış gibi geldi sanki bana!Bizim araçlarda 2012 ve sonrasında Pasif Alarm var diye biliyordum @Ümit Otansev (7007)
Bizim araçlarda 2012 ve sonrasında Pasif Alarm var diye biliyordum @Ümit Otansev (7007)
Aslında araçta boya yok. Fakat enteresan bir şekilde menteşelerdeki vidalarda sanki anahtar izi var. Be arkadaş dört kapıyı da değiştirmiş olamazlar ya? Fotoğraf ilk fırsatta yüklemeye çalışacağım.Ne kadar denediysem bu pasif alarm denen hadiseyi çalıştıramadım (demek ki yok), size de o yüzden sordum. Araç çalışırken kumandayı dışarı çıkarınca kibar bir alarm çalıyor, "key not detected", iyi fakat kapılar izinsiz açılmış olsa hiçbir alarm yok. Enteresan işleri var Toyota'nın bazen.
Daha önceki sayfalada sanırsam 1 yıl kadar önce Çarpışma Testi olan İİHS'de Toyota Rav4'ün 2013 ylındaki çok düşük puanlarından sonra 2015 yılında devrim niteliğindeki aracın karoserindeki iyileştirmeler ile aldığı yüksek çarpışma puanlarından bahsetmiştim.Bu test bildiğiniz üzere Euroncap'trn 5 yıldız çekem araçların çuvalladığı bir testtir.Aracın ön kısmını 1/4 lük çeyrek dilimden 64 km/h ile çarptıkları bir testtir.Ne yalan söyleyim Toyota Rav4'e 2015 yılı sonuçlarında çok şaşırmıştım ve Toyota'ya helal olsun demiştim.Ama işin iç yüzü malesef böyle değilmiş!Yakıştıramadım Toyota'ya!!!Resimlere bakın ve eklediğim linki inceleyin lütfen.(Resimdeki araç Rav4'ün tamponu indirilmiş hali ve hile apaçık ortada!)Meğerse sadece Toyota değil,diğer markalarda İİHS'yi kandırmak için araç üzerinde bazı oynamalar yapmışlar.Nasılmı anlaşılmış olay?Araçları her zaman olduğu gibi Sol Ön Şöför tarafından değilde Sağ Ön Yolcu Kısmından teste soktuklarında Rezillikler ortaya çıkmış http://www.iihs.org/iihs/news/desktopnews/vehicles-with-good-driver-side-protection-may-leave-passengers-at-risk
Sağdan akan trafiklerde yolcu tarafın güçlendirilmesi gereksiz. Kafa kafaya ya da küçük overlap çarpışmalar sürücü tarafından olur trafik akışı düşünüldüğünde. O nedenle yolcu tarafına gereksiz güçlendirme yapıp ağırlık artırmanın gereği yok diye düşünüyorum