Gönderen Konu: Lastik seçimi  (Okunma sayısı 1650 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Lastik seçimi
« : Mayıs 27, 2014, 23:16:51 »
Arkadaşlar merhaba;

Bugünlerde 33.000 km deki aracımın lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum gerçi diş derinliği o kadar kötü olmasada lastikte çatlaklar başladı ve lastikler 5.yılına girecek. Aracın şu an üzerinde bulunan michelin pilot exalto her yerde bulunmuyor onun yerine michelin primacy hp düşünüyorm. iki lastik arasında ne tür farklılıklar vardır. bide alternatif olarak hangi lastiklere bakabilir. ayrıca yanak kalınlığını 55 ten 45 e düşürürsem ne gibi dezavantajları olabilir. Şimdiden teşekkürler  :)

Toyota Club Türkiye

Lastik seçimi
« : Mayıs 27, 2014, 23:16:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik seçimi
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2014, 23:30:51 »
Yagizy bey lastik kisminda forumun encok tercih edilen lastikleri diye konuda etiket gostericileri ile paylaştım forumun lastiklerini ordan bakmanizi tavsiyederim ebatlariniz tam nedir birde.birde butceniz nedir onu bilmek lazim ama michelin tavsiyeetmem ben acikcasi daha iyileri var yani kesinlikle.konfor kaybiniz olur hissedersiniz bence 55-50 yanak konfor icin idealdir
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2014, 23:34:56 »
Yagizy bey lastik kisminda forumun encok tercih edilen lastikleri diye konuda etiket gostericileri ile paylaştım forumun lastiklerini ordan bakmanizi tavsiyederim ebatlariniz tam nedir birde.birde butceniz nedir onu bilmek lazim ama michelin tavsiyeetmem ben acikcasi daha iyileri var yani kesinlikle.konfor kaybiniz olur hissedersiniz bence 55-50 yanak konfor icin idealdir
Şu andaki lastikler 215/55 r 17 ebatlarında lastik bridgestone nin sert hamurlu bir lastik olduğunu biliyorum o yüzden o markayı kafamda

eledim gibi continental de tercihlerim arasında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2014, 23:44:37 »
Şu andaki lastikler 215/55 r 17 ebatlarında lastik bridgestone nin sert hamurlu bir lastik olduğunu biliyorum o yüzden o markayı kafamda

eledim gibi continental de tercihlerim arasında.

conti goodyear hankook toyo ebati var ise kumho olabilir ama michel ben almam
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2014, 23:52:04 »
conti goodyear hankook toyo ebati var ise kumho olabilir ama michel ben almam
Mİchelin e neden bu kadar karşısınız aşırı pahalılığından dolayımı belki f/p olarak en iyi lastik olmayabilir fakat kullandığım süre içerisinde fren mesafesi ve sessizliği yol tutuşu iyidi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2014, 23:55:46 »
Sahsi dusuncem yanlış anlasilmasin açıkcası. Ama eski kalitesi yok.eskisi kadar da uzun omurlu değil dolayisiyla f/p olarak tatminedmiyor.goodyear cok daha iyi suan ondan.fazlasiyla hemde.eski lastiklerinin tadini vermiyor yeniler.dedigim gibi sahsi dusuncem ama ölçüleri varmi bilmem ama goodyear a-a etikete sahip be f/p olarak forumu tatminetmis durumda.hankook kendini gelistiren en iyi firma ödüllü. Conti zaten ortada kalitesiyle diye düşünüyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2014, 23:59:37 »
şimdi inceledimde lastik fiyatları almış başını gidiyor bu gidişle sadece 2 ön lastik değişecek gibi kışa girerkende diğer ikisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2014, 00:02:20 »
şimdi inceledimde lastik fiyatları almış başını gidiyor bu gidişle sadece 2 ön lastik değişecek gibi kışa girerkende diğer ikisi

olede cok verim alamassiniz yanliz olcunuze uygun varsa internet sitelerinde goodyearin kampanyasi var diyor arkadaslar.geme hankook nokian kumho fiyat olarak da f/p olarakda guzel urunleri var.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2014, 00:07:28 »
olede cok verim alamassiniz yanliz olcunuze uygun varsa internet sitelerinde goodyearin kampanyasi var diyor arkadaslar.geme hankook nokian kumho fiyat olarak da f/p olarakda guzel urunleri var.
Ogün Bey kampanyaları takip edicez o zaman dediğim gibi çatlaklardan dolayı uzun yolda sıkıntı çıkarmasından korkuyorum yardımlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2014, 00:14:58 »
Ricaederim gelismeleri burdan yazarsaniz takipederiz bizde.hepsiburadan kliksa vs kampanyalar olmadi lazım ama ebatlari nedir bilmiyorum.catlak varsa hic riske girmeye deymez açıkcası ve tavsiyem 4lastik birden olmasi.
2002 corolla sol vvt-i