Gönderen Konu: Arka Panjur  (Okunma sayısı 1306 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Today Tomorrow Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arka Panjur
« : Mayıs 26, 2014, 13:24:53 »
Herkese Merhaba
2010 model corolla aracım da arka hoparlörlerin olduğu panjurdan sinir bozucu ses gelmeye başladı.Önceden sadece çukurlara girdiğim de ses yapardı artık dayanılmaz hale geldi.Bazen giderken sağa çekip inip elimle vura vura kırasım geliyo ses yüzünden :) Serviste hoparlörleriniz patlak dediler bende yemiş gibii "aaa öle mi hiç aklıma gelmemişti." dedim.Yani baktığım da açıkta vida bile gözükmüyo.Eğer aynı sorunu yaşayan yada bana bi fikir verebilcek olan varsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler :)

Toyota Club Türkiye

Arka Panjur
« : Mayıs 26, 2014, 13:24:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka Panjur
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2014, 12:07:00 »

Herkese Merhaba
2010 model corolla aracım da arka hoparlörlerin olduğu panjurdan sinir bozucu ses gelmeye başladı.Önceden sadece çukurlara girdiğim de ses yapardı artık dayanılmaz hale geldi.Bazen giderken sağa çekip inip elimle vura vura kırasım geliyo ses yüzünden :) Serviste hoparlörleriniz patlak dediler bende yemiş gibii "aaa öle mi hiç aklıma gelmemişti." dedim.Yani baktığım da açıkta vida bile gözükmüyo.Eğer aynı sorunu yaşayan yada bana bi fikir verebilcek olan varsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler :)
hoparlorlerim saglan olmasina ragmeb o patlak gibi ses geliyo.En ufak cukurda tak tuk ses geliyo lanet olasi :)
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2014, 21:55:50 »
açılacak içerisine battaniyeye benzer renkli bezlerden koulacak.başka çaresi yok....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2014, 15:02:45 »
Arkadaşlar çözüm çok basit. Bauhause tarzı marketlerin çoğunda bulabileceğiniz, yarım santim kalınlığında 3 cm genişliğinde metre ile satılan bantlar var. Onlardan alıyorsunuz 10 ar santim kesip panjurun sağına ve soluna (camla panjur arasına görünmeyecek şekilde sıkıştırıyorsunuz. Sorun evladiyelik çözüldü demektir.
Yok çözülmezse aslında bu Türkiye de ki kullanıcıya söylenmeyen bir sorundur. Arka panjuru sıkıştırmanıza rağmen çözülmüyorsa hangi tarafdan geliyorsa ses o amortisör değişmesi gerekiyor. Ne yazık ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2014, 16:33:32 »
Kapi dosemesini sokun bi bakin icinde ne var ne yok hoporlorse sokun atin yenisini alin takin veya oyle kalsin ordada olmasin :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE