Gönderen Konu: ön park sensörü açma kapama düğmesi  (Okunma sayısı 997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
ön park sensörü açma kapama düğmesi
« : Mayıs 25, 2014, 15:32:41 »

Merhaba,

Yeni satın aldığım 2014 model Verso aracım için park sensörü konusunu araştırırken, Türkiye'de servislerin monte ettiği sensör paketinin yerli Cenmax markasının üretimi olduğunu, Toyota'nın orijinal park sensörü paketi olmadığını tespit ettim.

Birçoğumuzun aracında bulunan sadece arka 4'lü ya da ön-arka 8'li cenmax park sensörü paketinin Avrupa'da (yaklaşık 4 katı fiyata) satılan orijinal sensör paketine göre avantajı buzzer sesli mesafe uyarıcı yanında mesafeleri gösteren LCD ekranı da bulunması. (oysa Avrupa'da satılan orijinal Toyota sensör paketinde sadece ses ve ışıklar mevcut.)

Ancak Türkiye'de servislerin monte ettiği 8'li cenmax ön-arka sensör paketinde, trafikte ön sensörleri devre dışı bırakmak için kullanılan düğmeyi malesef çirkin görünümlü yeşil yuvarlak bir anahtar olarak koymuşlar; aracınızın kullanım kitabında yerini ve şeklini görebileceğiniz orijinal açma kapatma düğmesini kullanmamışlar.

Bu yeşil anahtarı beğenmeyen, ön panelde direksiyonun alt sol kısmındaki boş yuvalardan birine monte edilmesi gereken orijinal ön sensör açma kapatma düğmesinden edinmek isteyen varsa:

Ben internet araştırmasıyla bu düğmenin orijinal toyota parça numarasını tespit ettim: TOY-PZ464-T3421-55

Bu parça anladığım kadarıyla Toyota Türkiye tarafından getirtilmiyor veya tedarik edilmiyor; ancak AB ülkelerindeki Toyota bayilerinde sipariş üzerine 1-2 günde temin edilebilen, fiyatı da 12-15 euro civarında bir parça; iş ya da turizm amacıyla AB ülkelerine seyahat edenler oradan kolayca temin edebilir. Anladığım kadarıyla sadece Verso'da değil, hemen hemen bütün Toyota modellerinde de bu düğme kullanılıyor.

Toyota Club Türkiye

ön park sensörü açma kapama düğmesi
« : Mayıs 25, 2014, 15:32:41 »