Merhaba Zafer bey öncelikle geçmiş olsun. Ben 2013 yılında Çorluya gittiğimde başımdan geçenleri kısaca anlatmak istiyorum. Araban Fiat albea dizel di.
sivastan cıkarken ve oraya gittiğimde bir sorun yoktu. Dönüşte ise çorlunun çıkışında araba turboyu bozdu ( ustaların söylemesi turboyu kesmiş)
Ordaki ustalara yaptırmadım ve alıp istanbula götürdüm turbosunu felan değiştirdiler, daha sonra motor temizli yapalım dediler tamam dedim ama içime hiç bu iş hiç sinmedi
Bana 3-4 litre gazyağı aldırdılar bu işi bununla yapıyoruz dediler. alınan gazyağını yağ karterinden yeteri kadar koydular ( yağ konulan yere) ve motoru çalıştırmadan ustanın kendi bildiği gibi motor marşına basıp
bırakıyordu , bu iş bittikten sonra gazyağını tekrar boşaltıp aracın kendi yağını koydular.
Aracı çalıştırdılar sorunsuz çalışıyordu. aradan 5 dk felan ceçti ve sonra yağ lambası yandı, arabanın motora felan baktılar uzun bir zaman aradıktan sonra taptıkları turbonun yağ gelen bir hortumu var buraya tekrar baktıktan sonra buraya yağ gelmediğini söylediler ve motor açılması gerektiğini söylediler söylediler. açılırsa kafadan 3,5 bin lira masraf çıkabilir dediler.
Daha sonra orda yaptımadın ordan alıp istanbul asya tarafa geçirdim , bir akrabam taksici iyi bir ustası var oraya götürdük.
Usta öncelikle turbosu tekrar yağlama yapmadığı için kesmiş değişmesi gerekiyor ve yağ pompasında sorun varsa değişmesi gerekiyor dedi ve tamam dedim.
Yağ pompası bozulmuş dedi yağlama yapmıyor dedi. bunun sebebi ise bu tür araçların yağ pompası küçük hassas olduğu için yağ pompasını bozuyormuş , daha sonra diğer yağlama yapmadan motar çalışır vaziyete getirildiği için sonunda motoru rektifiye etmek zorunda kaldım
Sonuç olarak bir ustanın Motor Temizliği yapalım demesi bana yaklaşık 6000 bin liraya mal oldu ...
Size tekrardan geçmiş olsun diyorum keşke motor temizliği yaptırmasaydın....