Gönderen Konu: Aracım şehir içi 4 lt / 100 hatta bazen 3.5 / 100 yakıyor!!!  (Okunma sayısı 3344 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Baştan söyleyeyim konu başlığı abartı, benzinli araç, ve ironi içerir.! - hybrid ve dizeller bu konuya ortak değildir- :)

Bi çok forumda gördüğüm aracım şehir içinde şu kadar yakıyor sizin ki aaa çok yakıyormuş geyiğinden artık sıkıldım bunaldım, hayır insan başkasını kandırmaya utanmıyor da kendisini de kandırmaya da utanmıyor acaba? Kısmen tasarruflu Yaris 1.33 üm ile yaklaşık 5 aylık İstanbul şehir içi deneyimimi özetlemek gerekirse;

- eğer akşam vakti köprü trafiğine girerseniz anadolu yakasından avrupa yakasına doğru ortalama 8 lt ve üstü oluyor
- orta kararda standart bir trafikte iseniz 6.5 - 7 lt
- karışık kullanımda 5.8 - 6 lt
- uzun yolda istanbul - aydın arası deneyimim oldu  4.7

şimdi benim ufaklık bile istanbul sıkışık istanbul trafiğinde 8'in altına düşemiyorsa kimi yerlerde okuduğum veya arkadaş ortamlarında duyduğum benzinli araçların sıkışık istanbul trafiğindeki 5.5 vs gibi düşük değerlerinin kaynağı ne? :)

bence sonuç : az yakmayan araba yoktur insanlık dışı sıkışık trafik vardır.! :)))
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Çağatay bey sizin verdiğiniz değerler normal ama İstanbul içi trafiğinde benzinde 5,5 gören varsa ben daha araç kullanmayacağım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Çağatay bey sizin verdiğiniz değerler normal ama İstanbul içi trafiğinde benzinde 5,5 gören varsa ben daha araç kullanmayacağım.

:) Haklısınız Aytaç Bey kullanmamak lazım. En son dün akşam bi arkadaş honda jazzını överken söyledi 5.5 lafını, he yav he deyip geçtim ama insan içten içe sinir de oluyor :) Marka düşmanı fanatiği olmadım hiç bir zaman ama bu tarz insanlar adamı insan düşmanı yaparlar vallahi :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
siz istanbulda gitmiyorsunuz ki ?

ben şöyle bir örnek vereyim. 99 model bir opelimiz vardı . karma kullanımda 230 lira kuruş yakıtımız vardı.

istanbulda 1 hafta geçirdik ve yakıtı 500 kuruşa fırladıı !  yani herkesin kullanımı kendine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Şehir içi 5.5 benzinli araçlar için imkansız. Benim aracımda 7.5 lt yakıyor. 5.5 li değerleri sadece şehir dışı görebiliriz. 

" e12 ile şehir içi 3.5 lt benzin yakıyorum" diyeni bile gördüm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
O adamlara verilecek en güzel cevap dalga geçip tiye almaktır. Benim araba yakmıyor hatta üretiyor falan benzin kapağının oradan hep benzin taşıyor deyip geçmek lazım. Işin gerçeği ben 1.6 corolla ile konya gibi düz ve trafiğin genellikle akıcı olduğu yerlerde bile 7nin altına hiç düşemedim
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
bazı değerler ciddi ütopik gerçekten, ben bu konularda biraz rahatsız bir kişiliğe sahibimdir. İzmit -istanbul arası, uygun saatlerde otoyol kullnırken, 2005model düz vites 1.6hb ile, minimum 5.0-5.1lt ortalamalara inebildim, ama muazzam dikkat ederik ve gaz pedalıyla arkadaş olarak. (85-90kmh hızlar sabit tutularak)Şehir içi, istanbul trafiğinde, yine muazzam dikkat ederek 7.6-7.8lt lerde seyredebildim. Bu değerleri farklı istasyonlardan aldığım yakıtların hepsiyle denedim. Aracımın motor sağlık durumu da, bir kaç yer tarafından ciddi ekspertizden geçirilmişti. Yukarıda verdiğim değerler, hiç klima kullanmadan ulaşabildiğim değerler , klima açık olduğunda tüketim 0.7-0.8lt kadar artıyor. Minimum olarak verdiğim değer, çok uç bir değer, ekonomik ve relaks bir kullanımda, 100-110kmh lara arada çıkıldıkça, ve sollama yapıldıkça, 6.0-6.2lt lere rahatça tırmanıyor uzun yolda

Dur kalk trafikte ki yakıt gerçekten diğer tüketim tiplerine kıyasla muazzam fazla, şöyle kıyas etmek gerekir ise, bu forumda telafuz edilmesi yasak, 2 ile başlayan bazı hızlarda, uzun süre seyir ettim bugün, 8.3lt ortalama tükettim, ama dur kalk ve 30-40kmh da istanbulda seyir ettiğim zaman 10 lt lere yaklaşıyor tüketimim.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Uzun yolda 2009 dizel corollamizi 7.8 yaktirdigim da oldu 4.1 yaktirdigimda oldu. 4.1 yakirdigimda yolu 7saatte bitirdim 7.8 yaktirdigimda 3 saat surdu. 4.1 i birdaha gorebilecegimi zannetmiyorum :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
E12 Corolla  2005 sol hb de kullandım şimdi 2006 terra sedan da var abi 7,5-8,5 litreler civarında yazın seyrediyor. Kışın valla 14 litre bile gördüm ne yalan söyleyim ama ben uçup kaçanlara inanmam cebimden çıkana gittim yola bakarım ha uzun yolda bu arabalar az yakıyormuş daha uzun yol deneyimim olmadı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
O, aracı yakmayan arkadaşların sırrını biliyorum. Kontağı çevirmeden önce 3 İhlas, 1 Fatiha işlem tamam.  İman gücüyle :D :D :lol:
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım şehir içi 4 lt / 100 hatta bazen 3.5 / 100 yakıyor!!!
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2014, 15:03:04 »
O adamlara verilecek en güzel cevap dalga geçip tiye almaktır. Benim araba yakmıyor hatta üretiyor falan benzin kapağının oradan hep benzin taşıyor deyip geçmek lazım. Işin gerçeği ben 1.6 corolla ile konya gibi düz ve trafiğin genellikle akıcı olduğu yerlerde bile 7nin altına hiç düşemedim

:lol: Yakmıyor üretiyor. Harika espri. Tebrik ederim.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2014, 15:16:32
Şaka bir yana en çok karıştırılan husus şehir içi-şehirlar arası olayı. Şehrin öyle bölümleri oluyorki o yolda gitmek şehirlerarası gitmekten farklı değil. Bazı yerleri varki yoğun dur kalk trafik. Şimdi şehrin nezih, sakin bir bölümünde sürekli seyredipte benim aracım km. şu kadar yakıyor demek kesinlikle doğru değil. Şehiriçi trafikten kasıt adı üstünde yoğun trafiğin olduğu, durulduğu, rölantide aracın belli bir süre beklemesi daha sonra kalkış yaparak 20 m. sonra tekrar durulması vs. vs. Ama kişinin evi Kayseri gibi bir yerdeyse trafik rahat ve sakin de kullanırsanız çok iyi değerler görebiliyorsunuz. O yüzden araçların uluslararası standartlarda uygulanmış testlerini geçerli saymak en doğru yol olacaktır. Bunun dışında uluslararası standartların altında ya da üstünde yakıt tüketimi de kişinin kendisi, kullandığı çevre ile alakalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2014, 15:17:59 »

Dur kalk trafikte ki yakıt gerçekten diğer tüketim tiplerine kıyasla muazzam fazla, şöyle kıyas etmek gerekir ise, bu forumda telafuz edilmesi yasak, 2 ile başlayan bazı hızlarda, uzun süre seyir ettim bugün, 8.3lt ortalama tükettim, ama dur kalk ve 30-40kmh da istanbulda seyir ettiğim zaman 10 lt lere yaklaşıyor tüketimim.
28 falan mı mesela? :):)

Baştan söyleyeyim konu başlığı abartı, benzinli araç, ve ironi içerir.! - hybrid ve dizeller bu konuya ortak değildir- :)

Bi çok forumda gördüğüm aracım şehir içinde şu kadar yakıyor sizin ki aaa çok yakıyormuş geyiğinden artık sıkıldım bunaldım, hayır insan başkasını kandırmaya utanmıyor da kendisini de kandırmaya da utanmıyor acaba? Kısmen tasarruflu Yaris 1.33 üm ile yaklaşık 5 aylık İstanbul şehir içi deneyimimi özetlemek gerekirse;

- eğer akşam vakti köprü trafiğine girerseniz anadolu yakasından avrupa yakasına doğru ortalama 8 lt ve üstü oluyor
- orta kararda standart bir trafikte iseniz 6.5 - 7 lt
- karışık kullanımda 5.8 - 6 lt
- uzun yolda istanbul - aydın arası deneyimim oldu  4.7

şimdi benim ufaklık bile istanbul sıkışık istanbul trafiğinde 8'in altına düşemiyorsa kimi yerlerde okuduğum veya arkadaş ortamlarında duyduğum benzinli araçların sıkışık istanbul trafiğindeki 5.5 vs gibi düşük değerlerinin kaynağı ne? :)

bence sonuç : az yakmayan araba yoktur insanlık dışı sıkışık trafik vardır.! :)))
Bence bunlar doğru tespitler, merak etmeyin, çoğu arkadaşımız neyin ne olduğunu biliyor zaten ama bilgi kirliliğini önleme açısından güzel bir konu olmuş.
 Şehir içi tüketim verileri ile karşılaştırma yapılması bilen insanlar için zaten abes ile iştigaldir.
 Şehirler arası testlerde de tüketim ortalaması(yol bilgisayarı ya da depo dolum), ortalama sürat ve yapılan km verileri de kesinlikle verilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2014, 15:23:37 »
şehiriçi şehirdışı olayı hangi standartlar söz konusu bilmem ama oldukça anlamsız  bir konu bence..kime göre neye göre şehir içi diye düşünmek lazım.istanbulda şehiriçi ankarada şehir içi mugla ortaca ilçeside şehir içi...yerine göre yoluna göre degerlendirmek lazım bence şehiriçini..öle iller şehirler var ki adam birtek işinin önünde birde evinin önünde duruyor.bu adam hiç şehiriçi hesaplıyamıcak ozaman..bence yerine göre ve yoluna göre olmalı.tabi bunlar şahsi görüşüm.bu standartlar aynı zamanda şehiriçi hesabını hesaplarken yogun trafik dur kalk vs ölçüt alıyor ama bu koşullarda ekonomik araba kullanma koşulları içerisinde de olabildigince az fren uzak takip mesafesi  belli bir sabit hız vs gibi şartlar sölüyor.bu da ayrı bir çelişki
bunlar sadece şahsi görüşlerim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2014, 15:28:47 »
şehiriçi şehirdışı olayı hangi standartlar söz konusu bilmem ama oldukça anlamsız  bir konu bence..kime göre neye göre şehir içi diye düşünmek lazım.istanbulda şehiriçi ankarada şehir içi mugla ortaca ilçeside şehir içi...yerine göre yoluna göre degerlendirmek lazım bence şehiriçini..öle iller şehirler var ki adam birtek işinin önünde birde evinin önünde duruyor.bu adam hiç şehiriçi hesaplıyamıcak ozaman..bence yerine göre ve yoluna göre olmalı.tabi bunlar şahsi görüşüm.bu standartlar aynı zamanda şehiriçi hesabını hesaplarken yogun trafik dur kalk vs ölçüt alıyor ama bu koşullarda ekonomik araba kullanma koşulları içerisinde de olabildigince az fren uzak takip mesafesi  belli bir sabit hız vs gibi şartlar sölüyor.bu da ayrı bir çelişki
bunlar sadece şahsi görüşlerim.

Bu yüzden zaten uluslararası standarlarda verilen fabrika tüketim verileri esas alınmalıdır. Gerisi kişinin stiline, aracının bakımına kalmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2014, 16:30:45 »
Uluslararasi standartlarda yaniltici olabiliyor.  ozellikle avrupa araclari 8 lt diyor 10-11 lt cikiyor.  uzak dogu dedigini cikariyor.
Megane 8 lt  diyor 11 lt cikiyor  honda 10 lt diyor 10 lt cikiyor.
fabrika verisine bakinca gene yanilmis oluyoruz.

Standart testlerde araclar gercek yolda seyretmiyor ve surucu yokken hesaplaniyor. 7 dk  soguk motor 40 km hizla dur kalk yaparak kullaniliyor sonra 4 dk 70 km hizla durmadan kullaniliyor.  arac bant ustunde ve soforsuz.

Yol sartlarina inince hersey degisiyor.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 24, 2014, 16:38:54 »
Uluslararasi standartlarda yaniltici olabiliyor.  ozellikle avrupa araclari 8 lt diyor 10-11 lt cikiyor.  uzak dogu dedigini cikariyor.
Megane 8 lt  diyor 11 lt cikiyor  honda 10 lt diyor 10 lt cikiyor.
fabrika verisine bakinca gene yanilmis oluyoruz.

Standart testlerde araclar gercek yolda seyretmiyor ve surucu yokken hesaplaniyor. 7 dk  soguk motor 40 km hizla dur kalk yaparak kullaniliyor sonra 4 dk 70 km hizla durmadan kullaniliyor.  arac bant ustunde ve soforsuz.

Yol sartlarina inince hersey degisiyor.

Sadece o şekilde yapıldığını düşünmüyorum. Mutlaka yol testlerine çıkıyorlardır. En bariz örnek peugeot. Türkiye'de bile tanıtım amaçlı uzun yol denemeleri yapmaktalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 24, 2014, 16:42:49 »
Standardi bu sekilde.   markalarin yol testleri kendine ozgudur. reklam maksatlidir.  standart degildir.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2014, 17:09:10 »
Ayrıca genelde broşürlerde ki tüketim rakamlarının ölçüldüğü yerler karşıt dirençsiz ortamlar, bazen yarım saat boyunca rüzgara karşı yol alıyorsunuz, bu aynı anda frene ve gaza basmak gibi bir durum ki yakıtı %30 civarında arttırabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2014, 17:15:27 »
Tüketim değerlerinden söz ederken yapılan en byük hata parasal değerlerdir.Parasal değerler ancak ve ancak enflsyonun ihmal edilebilir olduğu ülkelerde mümkündür.Mesela rüyamızda :) Türketim değerleri 100 km/litre şeklinde hesaplanır.Yani aracınızın 100 km yol gittiğine tükettiği litre kadardır. Ekonomik kullanım her zaman mümkündür ama öyle yerler vardır ki istesenizde bunu yapamazsınız.Mesela gerek istanbul ve gerekse ankarada taki mesafesine uyamazsınız.Ben fermuar yönetimine göre hareket edeyim yan yoldan çıkan araya girsin trafik devamlı aksın diye mesafe bırakıyorum,öküzün biri gelip zınk diye önüme geçiyor.1 -2 -3 derken tek keriz benmiyimn deyip allahın kuluna yol verirsem Arap olayım deyip devam ediyorum.Zira arap olmak gibi bir kaygım yok heheheh

Otomobil üreten ciddi firmalar artık tüketime dayalı imalat yapmaktadırlar.Formula yarışlarında olduğu gibi ama yarışı bitirmektir.Yani araçalrın tasarım ömrü 5 yıldır.Araba 5 yıl dayansın yeter mantığı vardır.

Diğer yanda tasarruf edenlere inanılmaz savaç açmış birileri var ki.Nuh diyor peygamber demiyor.Sen lpg kullan dayanıyor lpg ye vergiyi.Sen mazot  kullan vay senmisin mazor kullanan dayan vergiyi.Elektrikli araç kullan yandın zaten....
Neyse konu tüketim se eğer benim araba hiç yakmıyor çünkü bu fiyatlarla binemiyorum
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 25, 2014, 08:41:11 »
Standardi bu sekilde.   markalarin yol testleri kendine ozgudur. reklam maksatlidir.  standart degildir.

Ancak x markası uzun yol tüketim değerlerini 4lt gösterip de bakın benim ürettiğim araç İstanbul-Van arasını 1 depo benzin ile gitti ve 100km de 3,8 yakıt tüketiyor diyorsa aynı zamanda fabrika verileri ile tutarlılık gösteriyorsa en azından yakıt tüketimi olarak güvenilir olduğunu düşünüyorum.