0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çağatay bey sizin verdiğiniz değerler normal ama İstanbul içi trafiğinde benzinde 5,5 gören varsa ben daha araç kullanmayacağım.
O adamlara verilecek en güzel cevap dalga geçip tiye almaktır. Benim araba yakmıyor hatta üretiyor falan benzin kapağının oradan hep benzin taşıyor deyip geçmek lazım. Işin gerçeği ben 1.6 corolla ile konya gibi düz ve trafiğin genellikle akıcı olduğu yerlerde bile 7nin altına hiç düşemedim
Dur kalk trafikte ki yakıt gerçekten diğer tüketim tiplerine kıyasla muazzam fazla, şöyle kıyas etmek gerekir ise, bu forumda telafuz edilmesi yasak, 2 ile başlayan bazı hızlarda, uzun süre seyir ettim bugün, 8.3lt ortalama tükettim, ama dur kalk ve 30-40kmh da istanbulda seyir ettiğim zaman 10 lt lere yaklaşıyor tüketimim.
Baştan söyleyeyim konu başlığı abartı, benzinli araç, ve ironi içerir.! - hybrid ve dizeller bu konuya ortak değildir- Bi çok forumda gördüğüm aracım şehir içinde şu kadar yakıyor sizin ki aaa çok yakıyormuş geyiğinden artık sıkıldım bunaldım, hayır insan başkasını kandırmaya utanmıyor da kendisini de kandırmaya da utanmıyor acaba? Kısmen tasarruflu Yaris 1.33 üm ile yaklaşık 5 aylık İstanbul şehir içi deneyimimi özetlemek gerekirse;- eğer akşam vakti köprü trafiğine girerseniz anadolu yakasından avrupa yakasına doğru ortalama 8 lt ve üstü oluyor- orta kararda standart bir trafikte iseniz 6.5 - 7 lt- karışık kullanımda 5.8 - 6 lt- uzun yolda istanbul - aydın arası deneyimim oldu 4.7şimdi benim ufaklık bile istanbul sıkışık istanbul trafiğinde 8'in altına düşemiyorsa kimi yerlerde okuduğum veya arkadaş ortamlarında duyduğum benzinli araçların sıkışık istanbul trafiğindeki 5.5 vs gibi düşük değerlerinin kaynağı ne? bence sonuç : az yakmayan araba yoktur insanlık dışı sıkışık trafik vardır.! ))
şehiriçi şehirdışı olayı hangi standartlar söz konusu bilmem ama oldukça anlamsız bir konu bence..kime göre neye göre şehir içi diye düşünmek lazım.istanbulda şehiriçi ankarada şehir içi mugla ortaca ilçeside şehir içi...yerine göre yoluna göre degerlendirmek lazım bence şehiriçini..öle iller şehirler var ki adam birtek işinin önünde birde evinin önünde duruyor.bu adam hiç şehiriçi hesaplıyamıcak ozaman..bence yerine göre ve yoluna göre olmalı.tabi bunlar şahsi görüşüm.bu standartlar aynı zamanda şehiriçi hesabını hesaplarken yogun trafik dur kalk vs ölçüt alıyor ama bu koşullarda ekonomik araba kullanma koşulları içerisinde de olabildigince az fren uzak takip mesafesi belli bir sabit hız vs gibi şartlar sölüyor.bu da ayrı bir çelişkibunlar sadece şahsi görüşlerim.
Uluslararasi standartlarda yaniltici olabiliyor. ozellikle avrupa araclari 8 lt diyor 10-11 lt cikiyor. uzak dogu dedigini cikariyor.Megane 8 lt diyor 11 lt cikiyor honda 10 lt diyor 10 lt cikiyor. fabrika verisine bakinca gene yanilmis oluyoruz.Standart testlerde araclar gercek yolda seyretmiyor ve surucu yokken hesaplaniyor. 7 dk soguk motor 40 km hizla dur kalk yaparak kullaniliyor sonra 4 dk 70 km hizla durmadan kullaniliyor. arac bant ustunde ve soforsuz. Yol sartlarina inince hersey degisiyor.
Standardi bu sekilde. markalarin yol testleri kendine ozgudur. reklam maksatlidir. standart degildir.