Gönderen Konu: Corolla HB için branda tavsiyesi...  (Okunma sayısı 1848 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Corolla HB için branda tavsiyesi...
« : Nisan 23, 2014, 00:55:30 »
Bisiklet aldığım için aracıma şehir içinde pek binmemeyi düşünüyorum.Kapalı garaj gibi bir imkanım da yok.Branda örtmek istiyorum.Branda tavsiyeleriniz neler olur hazır brandalarda? Yoksa araca göre bez alıp diktirmek mi mantıklı olur?
"İnsan inandıklarıdır."

Toyota Club Türkiye

Corolla HB için branda tavsiyesi...
« : Nisan 23, 2014, 00:55:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla HB için branda tavsiyesi...
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2014, 01:05:11 »
Güneş altında Branda yanığı tabir edilen boya hasarları olabiliyor bunun bir garantisi yok.  Branda örtmeyi tavsiye etmiyorum.

Kumaş alıp diktirebilirsiniz. En uygun kumaş amerikan bezi - çadır fezi diye biliniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2014, 01:06:38 »
ben branda tavsiyeetmiyorum açıkcası gökhun zaten belirtmiş
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2014, 01:41:43 »
Ben de aslında bezi kastetmiştim ama branda deyince tabi çadır akla geliyor.Haftada bir-iki kez kullanacağım, dediğiniz gibi bir amerikan bezi  isabetli olur sanırım.Bezin boyaya bir zararı olmaz herhalde değil mi?
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2014, 01:50:26 »
Herhangi bir zararı yok diyorlar fakat ben yinede riske girmeyin derim.  Güneş yanığı olabilir. Hatta rüzgardan dolayı branda oynayacağı için kılcal çizik bile yapar.

Branda örtmek yerine haftada 1 kez arabanızı yıkayın. Yıkama imkanım yok diyorsanız yani park yerinde su sıkıntısı varsa automix basınçlı yıkama aleti var ben kullanıyorum. 2 saatinizi ayırın rahat rahat yıkanıyor araç.

Her gün kuş pisliklerini kontrol edin varsa silin yeterli olur. Aracın ön camına vantuzlu yansıtıcıda şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2014, 06:17:25 »
Samet Bey kararlıysanız ne desek fayda etmez ama bu tarz brandalı araçlar çocuklar için daha bir dikkat çekici olur.

Brandayı yırtarlar, üzerini çizerler, açmaya çalışırlar.

Yerinizde olsam site otoparkı gibi bir yer yoksa, aracı sokak arasına bırakacaksanız hiç bulaşmazdım.

Aracın konsolunu ve direksiyonunu güneşlik ile koruyun, belli aralıklara yıkatın brandaya hiç gerek kalmaz. O brandayı açıp kapatması bile tamamen eziyet zaten.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 23, 2014, 12:02:34 »
Benim de asıl derdim çocuklar zaten.Apartmanımızın önünde 300 metrekare kadar toprak-çakıl bir alan var.Araçları da oraya bırakıyoruz.Ancak çocuklar o alanda akla hayale gelmedik faaliyetler gerçekleştiriyorlar. :D Taşlı-sopalı kavgalar-sözde oyunmuş bunlar 3.4.5.sınıf çocukları.Tahtadan kılıç yapıp birbirlerine sağa sola vurmalar.Bunlardan aracı korumak zor.Yoksa güneşle ya da havayla bir derdim yok.Biz çocukluğumuzda bir başkasının malına zarar verir miyiz diye  arabaların,bahçelerin yanına bile yaklaşmazdık samimi söylüyorum.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 23, 2014, 12:47:44 »
Benim de asıl derdim çocuklar zaten.Apartmanımızın önünde 300 metrekare kadar toprak-çakıl bir alan var.Araçları da oraya bırakıyoruz.Ancak çocuklar o alanda akla hayale gelmedik faaliyetler gerçekleştiriyorlar. :D Taşlı-sopalı kavgalar-sözde oyunmuş bunlar 3.4.5.sınıf çocukları.Tahtadan kılıç yapıp birbirlerine sağa sola vurmalar.Bunlardan aracı korumak zor.Yoksa güneşle ya da havayla bir derdim yok.Biz çocukluğumuzda bir başkasının malına zarar verir miyiz diye  arabaların,bahçelerin yanına bile yaklaşmazdık samimi söylüyorum.

Aracın etrafında oyun oynuyorlarsa branda iyi olur tabi, ancak özellikle yağmurlu ve nemli havalarda brandayı açmak gerekli.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.