Gönderen Konu: corolla da airbag ler açılmadı  (Okunma sayısı 5637 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla da airbag ler açılmadı
« Yanıtla #40 : Nisan 24, 2014, 20:04:39 »
öncelikle geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın

araç durduk yere yolda giderken mi savurdu ?

bi üyenin yorumu vardı ismini unuttum hak veriyorum 3 ay önce ters yönden gelen biriyle kafa kafaya çarpıştık köprücük kemiğimi airbag kırdı .. torpidodan çıkan airbag ön camı kardı ... çok sert patlıyor yahu :D Allah kimseye yaşatmasın önce bi duman çıkıyor "aha beni almaya geldiler" diyosunuz :D

resimlere bakılınca araba corolla elegant 9 yada 10 airbag vardı galiba darbe olmadığı için önden açılmamış olabilir ama tavan ve perde açılmalıydı diye düşünüyorum ... araç 2.el ise daha önce kaza yapılıp airbagların yapılmama ihitmalide var  kadranda ki airbag işaretini söndürebiliyorlar saygılar .
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 24, 2014, 20:04:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 03, 2014, 23:16:57 »
çok geçmiş olsun...
Çok Şükür kimse ölmemiş...
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 04, 2014, 00:01:20 »
İlk önce emniyet kemeri takılı olmayan arabada airbag acılmaz algısı yanlış bir algı.
 Bizim başımıza geleni anlatıyım.Söförün kemeri  takılı değildi  ve sonucunda sadece kemerler kitlendi kazadan sonra. Öndeki iki airbagımz acıldı ve o kadar rahat yumuşak açıldı ki bazı arkadaşlar airbagı yerden yere vuruşta 110 km merzifonda refuje girdik anıl kardesim bilir açıldı ve patladı  arkadaşım kemersizdi yüzümüzü kapladı ve patladı.
 vay 350 km hızla patlıyormuş filan  biz görmedik 10km hızdır anca. Airbagler arabayı kaplayıp bogmuyor, patlıyor öldürücü olayı kaza öldürmez airbag öldürür anlayışı  yanlış bence
Allah göstermesın, başınıza gelmesin tanık olursanız anlarsınız
Ciddi o kadar yerden yere vurulacagız, al aşağı edilip işe yaramaz dediğiniz kadar değil. Dediğiniz  örnekler vardır ama bu istisna.
Kardes gecmis olsun hava yastagı acılması için 150-200 km hıza gerek yok  kemer takılmama olayı söz konusu degil.araban pert olduysa bu sensörlerin sıkıntısı ve toyotanın ayıbı. dava et çatır çatır tazminatını al ve o parayla sıfır bi araba al
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)