-
corolla da airbag ler açılmadı
Gönderen
Bahadır Savaş
22 Nis, 2014 22:14
-
2011 model corolla yla uzun yolda seyahat ediyorduk. Hız 80-90. Araç savruldu ve orta refüje düşerek takla attı. Sol burnunun üzerine düşüp sürüklendi. Hiç bir airbag açılmadı. En azından şoförün üstündeki tavanda ki airbag in açılması gerekmez miydi? Şoför tavanı yırtılmasıyla başından ağır bi şekilde yaralandı. Başka ağır yaralı yok ve araç perte çıktı. Airbag lerin açılmamasından dolayı şikayetçi olmayı düşünüyorum tavsiyeniz ne olur ? Şimdiden teşekkür ederim.
-
-
Çok geçmiş olsun .Ucuz atlatmışsınız .
Emniyet kemeri takılımıydı ??Emniyet kemeri bağlı olmayan durumlarda airbag açılmaz birde çok emin değilim ama sanırım darbe olmadığı için açılmadı airbagler.
Konuya daha vakıf arkadaşlar mutlaka cevaplayacaklardır.Tüm şartlar yerinde ve emniyet kemeri açılmadı ise hakkınızı sonuna kadar aramanızı tavsiye ederim.İnsan hayatı her şeyden önemli.
Tekrar geçmiş olsun kazasız günler dilerim
-
-
Geçmiş olsun. Allah daha beterlerinden korusun.
-
-
Öncelikle çok geçmiş olsun..arac resimlerini görürsek belki daha sağlıklı yorum yapabiliriz.. Ümit beyin de bahsettiği gibi emniyet kemerleri takılı değilse airbagler açılmaz..Bahsettiğini olayda muhtemelen araç airbag sensörlerinin olduğu yerlerden darbe almadığı için de açılmamış olabilir..
-
-
geçmiş olsun , bu tür bir kazada airbag açılmaz. açılmamasıda lazım ..
gördüğüm duyduğum kadarıyla yanlış bildiğimiz bir şey var. airbag hayat kurtaracak bir icat değil. yorgana yastığa fazla güvenmeyin.
sert çarpmalar haricinde açılmaması daha iyi. bende 5 takla attım opeldede açılmadı. araba pert oldu . ama bilin bakalım hava yastığı açılsa ne olacaktı ? ölmüş olacaktım..
çünkü hava yastığı beni tavana sıkıştıracaktı. tavan ise 20 santim kadar çöktü. benim gibi boyu küçük biri bile yara almadıysa o yastıklar açılmadığı içindir.
kullanım klavuzunda ayrıntılı şekilde hangi durumlarda açılacağı yazıyor. toyotayı veya başka markayı suçlamayalım.
-
-
Herkese cok teşekkür ederim. Kemerler takılıydı. Önden darbe almadığı için direksiyon yada dizlerdeki airbag lerin açılmaması belki normal ama Üsttekinin açılması gerekirdi diye düşünüyorum. Çünkü üstten darbe var hatta tavanda yırtık var. Şoför de o yırtık yüzünden yaralandı. Airbag in açılmış olmasi o yırtığa karşı şoförü korudu.
-
-
öncelikle geçmiş olsun. emin değilim ama tavanda hava yastığı var mı bunu perde hava yastıkları ile karıştırmayalım. perde dekiler yandan darbe alınca açılır diye biliyorum. bilgisi olan arkadaşlar varsa yazacaktır.
-
-
Tavanda airbag varmı ki? Sun Rooflu arabalar demekki hepten sakat
Bünyamin Bey benden önce davranmış
-
-
Kusura bakmayın yan perde hava yastıklarını kastetmistim bende. Tavsiye ve düşünceleriniz için teşekkür ediyorum. Fotoğrafları yarın atmaya çalışırım
-
-
Bahadır Bey öncelikle çok geçmiş olsun , Fotoğrafları görmeden yorum yapmak oldukça zor , Perde hava yastığı dediğimiz yan hava yastıkları camların üst kısmından camların olduğu bölgeye doğru perde şeklinde açılır, Dolayısı ile tavanda oluşan yırtılmaya etkisi ne olurdu tam olarak kestirmek zor.
Tekrar gecmiş olsun.
-
-
Çok çok geçmiş olsun.
Perde hava yastıkları yandan gelen sert darbelerde açılır. Yan camları kapatacak şekilde çalışır.
-
#11 Yanıtla
Gönderen
Okan Kaçar
22 Nis, 2014 23:46
-
B sütünü diyolar galiba direklerdede oluyor toyota da var mi bilmiyorum ama wv de vardi onlarin açilmasi lazimdi hiç olmazsa
-
#12 Yanıtla
Gönderen
Ahmet Güve
23 Nis, 2014 03:58
-
Perde hava yastıklarını ön kapıların kilidinin oldugu noktaya çok yakın olan bir sensör tetikler.
Ancak!
Perde hava yastıkları tavana doğru açılmaz ki, camlara doğru açılır amaç dışarıdan gelen parçaları şarapnel etkisi oluşturmaması ve basın savrulma ile direklere vurulmamasıdır.
Eğer tavan yırtılarak başta yaralanma oldu ise perde hava yastıkları hiçbir işe yaramazdı.
-
#13 Yanıtla
Gönderen
Mesut Akın
23 Nis, 2014 09:09
-
Bahadir bey cok gecmis olsun oncelikle gerekli bilgiler verilmis , ancak merak ettigim birsey var 80 90 la giderken durduk yere arac nasil savrulur ?
-
-
Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun
-
-
Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Sadece yazılı bilgiye dayanarak yorum yapmak çok sağlıklı olmaz her ne kadar arkadaşlar çok doğru noktalara değinmiş olsalar da. Teknik incelemede bir çok farklı noktadan olaya bakılır ve şöyle bir sabite vardır; hiç bir kaza birbirinin aynısı değildir.
Sunroof ya da saca tavan kaplaması konusu başka bir başlıkta tartışılmıştı, buradan ikisi arasında olumlu ya da olumsuz bir fark olduğu sonucu çıkarmak çok doğru olmaz. Zira farkı belirleyen ana etmenler; emniyet kemerinin kullanımı, koltuğun oturma ve sırtının doğru ayarlanmış olması, kafalıkların doğru şekilde ayarlanmış olması ve özellikle A ve B sütunlarının mukavemetidir.
-
-
-
#17 Yanıtla
Gönderen
Mesut Akın
23 Nis, 2014 19:25
-
Bahadir bey ust mesajimdaki sorumu gormedinizmi acaba ?
-
-
https://imageshack.com/i/n7bh5hj
https://imageshack.com/i/nd9inbj
https://imageshack.com/i/n78s9uj
Fotoğraflar kazadan sonra araç düzeltilip çekilmiştir.
Toyota ALJ Plaza ile de görüştüm. Yan perde hava yastıklarının açılması için direk kapılardan darbe alması gerekliymiş. Bizim araç hafif darbe aldığı için açılmamış.
çok geçmiş olsun allah korumuş arkadaşlar haklı perde hava yastıkları b sütünundakş sensörler tarafından tetikleniyor tavanda bildiğim kadarıyla sensör yok.Burada da araç direk tavandan darbe almış haliyle açılmamış. Büyük geçmiş olsun
-
-
Kırşehir inanç köy mevkiinde yoğun hava akımının olduğu bi bölge var. Orada rüzgar akımına kapıldık ve bi anda sağa attı aracı sonra kurtarmak amaçlı sola direksiyon kırıp frene basılınca orta refüje düşüp takla attık. Rüzgar akımı çok kuvvetli geçen sene aynı mevkiide bi yolcu otobüsü devrildi. Hız pek önemli değil önemli olan o an direksiyonun kontrolünü sağlayabilmek.