Gönderen Konu: E12 Hoparlör...  (Okunma sayısı 3938 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 16800
  • Model Yılı: '05
  • 7 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
E12 Hoparlör...
« : Nisan 14, 2014, 21:45:47 »
                                    TOYOTA COROLLA E12
   Merhaba arkadaşlar. Öncelikle gereksiz açtığım konular için özür diliyorum ancak her yanıttan kendime bir şeyler çıkarttım. Cuma günü Jvc bin 13cmlik hoparlörlerinden almıştım. Babam beceremeyeceğimi söyleyerek elektronikçiye yaptırmaya karar verdi. Arka kapının hoparlörüne ulaştık. Hoparlörleri sağlam çıkartmak için çerçevesiyle çıkarttı. Kalan boşluk ta 16 cm. Mecburen gidip Pioneer'in 16cmlik hoparlörüyle değiştirdim. Eski hoparlörlerde patlak yırtık vs. yok ama su değdiği için malum sertleşmiş. Ses çıkmıyordu. Kağıt hoparlör olmasından kaynaklı. yani arka kapılara 16cmlik hoparlör taktık.
   Benim size söyleyeceğim şu, Asla ve asla orijinal hoparlörlerde sıkıntı yoksa kalite artsın diye hoparlör değiştirmeyin. Paranız çöpe gider. Kalite düşer. Orijinal hoparlörlerde hiçbir hoparlörde olmayan bas var. Eğer patlaksa bozuksa gidin orijinal hoparlör alın. Eğer kalite arttırmak istiyorsanız yalıtım yapın.
   Benim param boşa gitti. Keşke 2 Pioneer yerine 1 adet orijinal alsaydım. Lütfen dikkat.
   Bu arda arka kapıdaki 16cmlik Pioneer'imi de göstereyim. Orijinal hoparlörleri de...

Saygılar... :D
TOYOTA Diyorum. Daha Ne Deyim ???

Toyota Club Türkiye

E12 Hoparlör...
« : Nisan 14, 2014, 21:45:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Hoparlör...
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2014, 21:57:12 »
üzüldüm sizin adınıza ama olsun genede sonuçta kötü bir marka almamıssınız.çok anlamam müzik sistemleri işinden açıkcası ama birkaç yerde daha yazmıştım benim kulagıma orjinali gerçekten iyi geliyor.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2014, 22:04:15 »
Orjinal iyi ama benimde e12 im var ve sağ òn cizirti yapiyor tesisat yapmayi düsünüyorum bu işi yaparken kabloda çok ònemli vede teypi degiştirirseniz  çok iyi sonuç alirsiniz yoksa sadece kolonlari degiştirmekle orjinale yakin yada ondan daha iyi bir sonuç cikmaz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2014, 22:07:52 »
Orjinal iyi ama benimde e12 im var ve sağ òn cizirti yapiyor tesisat yapmayi düsünüyorum bu işi yaparken kabloda çok ònemli vede teypi degiştirirseniz  çok iyi sonuç alirsiniz yoksa sadece kolonlari degiştirmekle orjinale yakin yada ondan daha iyi bir sonuç cikmaz

o cızırtının sebebi bulunup tamir ediliyor.hertürlü hoparlör tamiri oluyor ankarada.yapan yerler biliyorum.tabi artık imkansız hale gelmediyse ve gerçekten sıfır gibi yapıyorlar.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2014, 23:10:26 »
o cızırtının sebebi bulunup tamir ediliyor.hertürlü hoparlör tamiri oluyor ankarada.yapan yerler biliyorum.tabi artık imkansız hale gelmediyse ve gerçekten sıfır gibi yapıyorlar.
istanbulda oturuyorum arkadaşlarimin arbasinda tesisat var  sürekli aklimi çeliyolar valla abi gümbür gümbür açiyolar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2014, 23:13:41 »
istanbulda oturuyorum arkadaşlarimin arbasinda tesisat var  sürekli aklimi çeliyolar valla abi gümbür gümbür açiyolar :D

benim tesisat merakım yok oyüzden açıkcası..ona birşey diyemem ama tep degişecekse mümkünse parayı bastırıp ekranlı yaptır derim güzelde bir ürün olsun ucuzundan alma..diger teypler gerçekten çok biçimsiz duruyor e12de çok boş kalıyor orası..istedigi kadar çerçeveli olsun
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2014, 23:15:22 »
Orjinal teyple o midleri zaten tam anlamıyla besleyemezsin. Anfi şart. Anfi alıncada teyp şart kısaca komple sistem şart :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2014, 23:15:47 »
Babam  eletmez abi orayi malesef orjinalci kendisi yol bilgisiyari var diyo orjinal teyplede en fazla ne kadad ses alinir :|

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2014, 23:17:48 »
Babam  eletmez abi orayi malesef orjinalci kendisi yol bilgisiyari var diyo orjinal teyplede en fazla ne kadad ses alinir :|

hiç denedinmi die anlamsız bir soru sormak istemezdim ama...telefonun ses kaydı ya da görüntülü çekimi sana yetecek ise deniyimmi hangisi daha iyi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2014, 23:18:29 »
Eğer olursa değiştiriciler varmış bende yeni öğrendim. Orjinal teyplere anfi eklenebiliyor. Anca anfi alırsan güzel ses elde edersin. 200 tl ye falan güzel bir anfi alınıyor artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2014, 23:22:08 »
Denemedim abi ama tesisat işinden  anliyan arkadaşlarim bir sure idare edebilir seni dedi goruntulu alip paylasabilirsen çok teşekur ederim abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2014, 23:23:13 »
Eğer olursa değiştiriciler varmış bende yeni öğrendim. Orjinal teyplere anfi eklenebiliyor. Anca anfi alırsan güzel ses elde edersin. 200 tl ye falan güzel bir anfi alınıyor artık.
400 500 tl arasi setler var onlardan almayi planliyordum abi donusturucusuz olmaz zaten orjinal teypte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 14, 2014, 23:26:35 »
Bende sadece anfi yok tüm setim hazırda teyp meselesi canımı sıkıyor işte. Yol bilgisayarı falan gidecek ayrıca çerçeveye para gidecek. Küllüğün üstüne  kapağı bozmadan takılıyor kapak kapanınca teyp olduğu belli olmuyor orda. ama satarken sıkıntı çıkar ondada. Torpidoya koysak alıcısını dışarı biyeri koymak lazım teyp kumandası çalışmıcak... direksiyon kumandası çalıştıran eleman var oda 100 tl ve üzeri para tutar... Düşünme aşamasındayım bende yapsammı yapmasammı diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 14, 2014, 23:29:59 »
Aynisini düşündüm bende kulluk ustundeki göze koysam yol bilgisiyari dursun calissin ama adam akili teypler 300 tl arkadaşimda kicker midler var 2 tane amfi 1600 luk bas var bide 600 tl lik bi teyp var on cam titriyo arka camda patliycak icerde durulmuyo son ses acinca sesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 14, 2014, 23:37:00 »
Benimkide öyle oluyodu

teyp pionner ın profesyonel serisinden PIONEER DEH-8350

6 kanal forx anfim vardı 3000 w

1200 w 2 bobin 200 rms pionner bass

4 tane hertz esk 165  120 rms midi rahat rahat kaldırıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 19, 2014, 22:34:43 »
  Tekrardan merhaba. bildiğimiz gibi 5+1lerde çok yeterli bir bas var. En azından benim için. Büyük olanın nasıl titrettiğini bilen biliyor. İçerisindeki subbofer bundan.
  http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-sifir-logintech-bass-160628270/detay
  Zaten çok küçük bişey. bağaja koyunca yer de kaybetmem. 2 tane alsam amfisiz nasıl olur. evdeki gibi 240v elektirik gerekir mi?

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 19, 2014, 23:12:47 »
  Tekrardan merhaba. bildiğimiz gibi 5+1lerde çok yeterli bir bas var. En azından benim için. Büyük olanın nasıl titrettiğini bilen biliyor. İçerisindeki subbofer bundan.
  http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-sifir-logintech-bass-160628270/detay
  Zaten çok küçük bişey. bağaja koyunca yer de kaybetmem. 2 tane alsam amfisiz nasıl olur. evdeki gibi 240v elektirik gerekir mi?

Saygılar...
Bu  hoparlör bass ses verir fakat istediğiniz performansta olmayabilir bildiğiniz gibi bass sesi veren  kutudur  ama siz komple 5.1'in  subvooferını takarsanız  12 volt ile çalışırtırabilirsiniz bahsettiğiniz hoparlörü direkt teyp çıkışına bağlanması yeterli benimde aklıma  evdeki ses sistemini takmak geliyor 6.1  creative  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2014, 10:58:42 »
Abicim Bu kutunun içindeki Woofer. :D Benim Sistem Evin öbür ucundaki cam masayı titretme kapasitesinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 20, 2014, 11:37:29 »
Abicim Bu kutunun içindeki Woofer. :D
:)Biliyorum ben 4 yıl elektronikçinin yanında çalıştım demek istediğim bu hoparlör istediğiniz bass sesi vermeyebilir ama denemek lazım tabi benim arabada arkada duran oval hoparlörlerin tiz kısmını iptal etmiştim güzel bass ses olmuştu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 20, 2014, 12:00:54 »
                                    TOYOTA COROLLA E12
   Merhaba arkadaşlar. Öncelikle gereksiz açtığım konular için özür diliyorum ancak her yanıttan kendime bir şeyler çıkarttım. Cuma günü Jvc bin 13cmlik hoparlörlerinden almıştım. Babam beceremeyeceğimi söyleyerek elektronikçiye yaptırmaya karar verdi. Arka kapının hoparlörüne ulaştık. Hoparlörleri sağlam çıkartmak için çerçevesiyle çıkarttı. Kalan boşluk ta 16 cm. Mecburen gidip Pioneer'in 16cmlik hoparlörüyle değiştirdim. Eski hoparlörlerde patlak yırtık vs. yok ama su değdiği için malum sertleşmiş. Ses çıkmıyordu. Kağıt hoparlör olmasından kaynaklı. yani arka kapılara 16cmlik hoparlör taktık.
   Benim size söyleyeceğim şu, Asla ve asla orijinal hoparlörlerde sıkıntı yoksa kalite artsın diye hoparlör değiştirmeyin. Paranız çöpe gider. Kalite düşer. Orijinal hoparlörlerde hiçbir hoparlörde olmayan bas var. Eğer patlaksa bozuksa gidin orijinal hoparlör alın. Eğer kalite arttırmak istiyorsanız yalıtım yapın.
   Benim param boşa gitti. Keşke 2 Pioneer yerine 1 adet orijinal alsaydım. Lütfen dikkat.
   Bu arda arka kapıdaki 16cmlik Pioneer'imi de göstereyim. Orijinal hoparlörleri de...

Saygılar... :D

Ben Toyotanın hiç bir modelinde  yalıtımı olsun müzik sistemi olsun beğenmedim Toyota gerçekten yetersiz bu konularda.  Güzel ses almak için dediğiniz gibi kapıların içerisine yalıtım şart ve daha sonra 4 adet VW gurubuna ait aşağıdaki hoparlörlerden kullandınız mı çok fark ediyor.VW gurubunun orjinal ses sistemlerini bilen bilir.Blanpunkt Bosch  kullanıyorlar.
http://tr.aliexpress.com/item/Polo-passat-polo-b5-new-door-top-a-drive-link-horn-loudspeaker-audio-vw-4s/1617715173.html