Gönderen Konu: Ae101 Amortisör Seçimi  (Okunma sayısı 12981 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae101 Amortisör Seçimi
« Yanıtla #40 : Nisan 30, 2014, 23:50:24 »
hayırlı olsun , amortisör geldiğinden açık vaziyette değil mi  ? yani uzun şekilde değil miydi ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 30, 2014, 23:50:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 01, 2014, 00:46:58 »
Kutusuyla bu vaziyette geliyor anılcıgım:-) biz ne kadar desek de  siz şimdi yaşıyorsunuz konforu...hayırlı olsun 110 tlye bedava almıssınz bu yayla uyumlu mu bari,  malum kyb yaylar orjinal olan ben yayı da taktırdım arabaya 3 kişi binince  araba sanki arkayı toplayamıyor arkadaki ağırlığı hissettiriyor. keyifle binin atilla abinin dediği gibi  kurcalamaya gerek yok
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 01, 2014, 13:54:43 »
Güle güle kullan Mehmet. En önemlisi beklentilerini karşılaması.

Teşekkürler abi :) hem basık hem konforlu , Nazar değmesin inşallah , tüh tüh maşallah :).

bırakta tadından başkaları yesin ama sen yeme, arabayla fazla oynama hele amortisör tablalarıyla hiç oynama sonra yeni amortisör almak zorunda kalırsın.
Evet doğru söylüyorsun atilla abi güvenlik bakımından ama işte :) şeytan dürtüyor, gerçi şimdi böyle bineceğim babamda bindiğinden daha aşağısı sürtme işine gidiyor :) . Teşekkür ederim.

kardeş araban 10 numara 5 yıldız olmuş güle güle kullan, kazasız belasız kullan. ;)

Teşekkürler :)

hayırlı olsun , amortisör geldiğinden açık vaziyette değil mi  ? yani uzun şekilde değil miydi ?
Uzun şekilde derken anlamadım :) , mil kısmı sonuna kadar açık değildi tel ile biraz basık şekilde bırakılmış (bunu mu sordun anlamadım tabi :) )

Kutusuyla bu vaziyette geliyor anılcıgım:-) biz ne kadar desek de  siz şimdi yaşıyorsunuz konforu...hayırlı olsun 110 tlye bedava almıssınz bu yayla uyumlu mu bari,  malum kyb yaylar orjinal olan ben yayı da taktırdım arabaya 3 kişi binince  araba sanki arkayı toplayamıyor arkadaki ağırlığı hissettiriyor. keyifle binin atilla abinin dediği gibi  kurcalamaya gerek yok
Uyumlu mu derken normal de orjinal yay takmak gerekiyor, ama eibach bu kasaya özel olarak yayı tasarlamışlar. Orjinalin yerine oluyor. Ve gerçekten konforlu. Arka konusunda , ağırlık geldikçe yaylarım sertleşiyor bir sorun olacağını düşünmüyorum.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '98
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 22, 2014, 09:36:32 »
Mehmet kardeşim benim de sağ arkada annem kilolu biraz binince tümseklerden geçerken sanki Çok sert tok bir TAK sesi geliyor şase mi amörtisör dibi mi vuruyor nedir sanki yay en son bükülme seviyesine geliyor ufacık tümseklerde veya bir halatın üstünden geçerkende yapıyor yalnız sadece arkada biri oturunca oluyor.Bende şimdi arka viraj demiri takozu aldım forumda benzer konuları okuyunca servisten tanesi 25 tl taktırıcam.Serviste amörtisör sordum tanesi 360 tl ne marka bilmiyorum.Sanırım değiştirince iki tarafı karşılıklı değiştirmek gerekiyor.
1998 model 1.6 XEİ sonradan klimalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mayıs 22, 2014, 10:06:35 »
Volkan abi , amortisör sonlandırma mı ne diyorlar, sert bi takoz var milde takılan , onu çıkarttırıp skodaların sarı amortisör sonlandırma takozları var kauçuk ve yumuşak, dibe geldiğinde o takoz sayesinde küt diye vurmuyor hafif esneme ile esnemeyi sonlandırıyor, arka yaylar çok yumuşak olduğu için dibe kadar vuruyor amortisör, Helezon yayları değiştirmek belki biraz daha sertleşmesini sağlayabilir, ama kolay çözümü dediğim gibi sonlandırma takozu, bizim orjinalleri çok sert ve küt küt vuruyor.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 22, 2014, 10:28:53 »
Bana kaça patlar bu olay?Ben servisten arka viraj demir lastiği aldım yanlış mı yaptım?Birde bizim orjinal amortisörler yağlı mı gazlı mı?Hangi marka?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mayıs 22, 2014, 12:53:11 »
Abicim , viraj demirin çıkardığı sesi bilmiyorum o yüzden cevap veremiyorum.

Amortisör olarak en iyisi yani piyasadaki en iyisi KYB gazlı,

Gazlı amortisörler biraz daha sert oluyorlar(mış ama ben pek fark göremedim çünkü spor yaylar var haliyle sert :D).

Kyb g excel amortisör tanesini 110 tl den aldım ön . skoda amortisör sonlandırma takozuda tanesi 8tl filandı galiba.

işçilik yerine göre değişir, ama 2 amortisör sök tak 50tl den fazla almamaları gerekir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 22, 2014, 13:46:31 »
Efsanenin orjinali sanırım yağlı kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mayıs 22, 2014, 13:52:44 »
Efsanenin orjinali sanırım yağlı kardeşim
Kyb Excel g al abi bende çok memnun kaldım. Orjınal diye biliniyor. Pisman olmazsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mayıs 22, 2014, 13:55:41 »
Yağlı da alabilirsin abicim , ama artık yeni araçlar hep gazlıya döndü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 22, 2014, 15:46:24 »
Beyler gazlı sert değil mi?Ben yumuşak olsun istiyorum.Hangisi daha uzun ömürlü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 22, 2014, 16:33:10 »
Gazlı orj.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 22, 2014, 16:38:09 »
Atilla abi seni bulmuşken yukarda sorduğum soruyu cevaplayabilirmisin?

benim de sağ arkada annem kilolu biraz binince tümseklerden geçerken sanki Çok sert tok bir TAK sesi geliyor şase mi amörtisör dibi mi vuruyor nedir sanki yay en son bükülme seviyesine geliyor ufacık tümseklerde veya bir halatın üstünden geçerkende yapıyor yalnız sadece arkada biri oturunca oluyor.Bende şimdi arka viraj demiri takozu aldım forumda benzer konuları okuyunca servisten tanesi 25 tl taktırıcam.Serviste amörtisör sordum tanesi 360 tl ne marka bilmiyorum.Sanırım değiştirince iki tarafı karşılıklı değiştirmek gerekiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mayıs 22, 2014, 17:16:00 »
Atilla abi seni bulmuşken yukarda sorduğum soruyu cevaplayabilirmisin?

benim de sağ arkada annem kilolu biraz binince tümseklerden geçerken sanki Çok sert tok bir TAK sesi geliyor şase mi amörtisör dibi mi vuruyor nedir sanki yay en son bükülme seviyesine geliyor ufacık tümseklerde veya bir halatın üstünden geçerkende yapıyor yalnız sadece arkada biri oturunca oluyor.Bende şimdi arka viraj demiri takozu aldım forumda benzer konuları okuyunca servisten tanesi 25 tl taktırıcam.Serviste amörtisör sordum tanesi 360 tl ne marka bilmiyorum.Sanırım değiştirince iki tarafı karşılıklı değiştirmek gerekiyor
amortisörler zayıfladığından görev yapmıyor ve susta vuruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 23, 2014, 09:26:01 »
Atilla abi susta vuruyor ne demek anlamadım?Yani amortisörler değişecek mi?Ben forumda benzer konuları okudum kendi kafama göre arka viraj demiri lastiği aldım servisten tanesi 25 tlye yanlış mı yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mayıs 23, 2014, 10:29:56 »
Viraj demir lastiği çok küçük bir sey onunla alakalı değildir. Abi sen amartisorle(kyb excel g) kyb yayları değiştir. 3 tane anne bindirsen tümsek dinlemez araba. Kasislerden geçerken gelen tok sesi denge terazi kolları ben değiştirdim ses kesildi.parca alacaksan özele numara atıyım abi orda uygun dörtnal otomotiv sadık usta parçayı hazırlayıp yolluyor (kral adamlar) bu arada kyb excel g çok rahat ve dayanıklı memnun kalmayan yok arabadaki sesler kesiliyor taktırdıgında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mayıs 23, 2014, 23:38:51 »
Atilla abi susta vuruyor ne demek anlamadım?Yani amortisörler değişecek mi?Ben forumda benzer konuları okudum kendi kafama göre arka viraj demiri lastiği aldım servisten tanesi 25 tlye yanlış mı yaptım.
amortisör direnç göstermeyince sustalar çok esneyerek üzerlerindeki lastik takoza vurur, yalnız amortisörleri değiştirerek bu sorun gider, büyük ihtimalle sustaya gerek kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 27, 2014, 14:55:03 »
Bu amartisör karşılıklı mı değişiyor?Yoksa sadece tek taraf değişebilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 27, 2014, 15:18:45 »
Bu amartisör karşılıklı mı değişiyor?Yoksa sadece tek taraf değişebilir mi?
Karşılıklı değişmesi gerekir.
 Amortisörler kullanım ömürleri boyunca yavaş yavaş, özelliklerine göre de performanslarını kaybederler. Yani yeni amortisör %100 performans sergilerken, belli sürelerde bu yavaş yavaş aşağı düşer. Ayrıca amortisör marka, modeline göre de sertlikleri vs. değişir. Amortisörler karşılıklı olarak benzer tepkiler veremezse de sürüş güvenliği için tehlike oluşturabilir çünkü aracın dengesi de bu performans farkı oranında farklılık gösterebilir. Lastikler gibi amortisörlerin de karşılıklı olarak değişmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Mayıs 27, 2014, 15:20:46 »
Tek taraf değişebilir elbet ama ikisi birden değişirse sağlıklı ve mantıklı olur.