Gönderen Konu: Toyota Tüketici Hakları  (Okunma sayısı 2083 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Tüketici Hakları
« : Nisan 11, 2014, 12:50:24 »
Arkadaşlar öncelikle herkese saygılarımı sunuyorum;

Kısa bir süre içerisinde kullanmış olduğum 2010 model dizel auris comfort extra için ilgili kurumla yaşandığım teknik sorunlara ilişkin yasal süreci başlatacağım. Avukat araştırmalarım halen devam etmekte, bu konuda Tüketici Hakları Mahkemelerinde araç konusunda uzmanlaşmış tanıdık avukatı olan, tavsiye edebileceğiniz bir kişi var mıdır? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Toyota Tüketici Hakları
« : Nisan 11, 2014, 12:50:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Tüketici Hakları
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2014, 12:56:29 »
Geçmiş olsun konu neydi biraz açabilir misiniz?

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2014, 23:47:30 »
Aytaç Bey konu aslında burada birçok arkadaşımın yaşadığı ama çeşitli sebeplerle uğraşmadığı bir konu.

İlki bilinen yağ eksiltme problemi. İlk yağ eksiltme problemi sonrası sorgusuz sualsiz değişen piston segman (hepsi), turbo, vakum pompası vb. birçok malzeme değişimi. Ancak tüm bunlara rağmen devam eden problem. Şu anki eksiltme eviyesi 10 bin km. içerisinde yağ çubuğunun en alt ucu! (Bu konuda daha önce yasal süreç başlatan arkadaşlar vardı sanırım.)

İkincisi ise direksiyon simidi değişimleri. 3 sene içerisinde 3 direksiyon simidi soyulma sebebiyle değişti, üstelik geliştirilmiş olduğu iddia edilmesine rağmen. Halihazırda üzerindeki direksiyonda soyuldu.

Benim için en büyük problem ise müşteri ilişkilerinin duyarsızlığı...Çok kısa ve özet olarak sorunlar bunlar. Ne yazık ki bende benzr problemi yaşayan onlarca mağdurdan biriyim... Aracımı çok severek almama rağmen, üzülerek kullanıyorum ne yazık ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2014, 23:51:56 »
Aytaç Bey konu aslında burada birçok arkadaşımın yaşadığı ama çeşitli sebeplerle uğraşmadığı bir konu.

İlki bilinen yağ eksiltme problemi. İlk yağ eksiltme problemi sonrası sorgusuz sualsiz değişen piston segman (hepsi), turbo, vakum pompası vb. birçok malzeme değişimi. Ancak tüm bunlara rağmen devam eden problem. Şu anki eksiltme eviyesi 10 bin km. içerisinde yağ çubuğunun en alt ucu! (Bu konuda daha önce yasal süreç başlatan arkadaşlar vardı sanırım.)

İkincisi ise direksiyon simidi değişimleri. 3 sene içerisinde 3 direksiyon simidi soyulma sebebiyle değişti, üstelik geliştirilmiş olduğu iddia edilmesine rağmen. Halihazırda üzerindeki direksiyonda soyuldu.

Benim için en büyük problem ise müşteri ilişkilerinin duyarsızlığı...Çok kısa ve özet olarak sorunlar bunlar. Ne yazık ki bende benzr problemi yaşayan onlarca mağdurdan biriyim... Aracımı çok severek almama rağmen, üzülerek kullanıyorum ne yazık ki...

Adiniza gercekten uzuldum, evet bu yag konusu maalesef kanayan yara oldu. Bu konuda sonuna kadar mucadele etmis arkadaslarimiz var, ozellikle mahmut  arkadasimiz bu konuda tecrubelidir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2014, 23:55:22 »
sezgin bey avukat durumunu bende düşünüyorum. özellikle bir problem yaşıyorum şuanda pazartesi günü halledemezseler garantiden benim sorunum düzelmez ise hemen bir avukat bulup ucu nereye giderse gitsin.sonuna kadar gitmeye kararlıyım bende. bu konuda bir gelişme olursa irtibatlı olalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2014, 23:56:02 »
Bakalım Aytaç Bey sanırım okuyan arkadaşlardan bu konuda tavsiyede bulunanlar olacaktır.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 12, 2014, 00:11:05
Ekrem Bey yardımcı olabileceğim bir husus olursa memnuniyetle yardımcı olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2014, 02:20:41 »
sezgin bey şuanda haber beklemekteyim acıkcası servisle çözülemeyen sorunlara karşı toyota ile henüz görüşemedik görüştükten sonra buraya detaylı bir şekilde anlatırım başımdan geçen olayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Avukat arıyorum
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2014, 19:34:11 »
Arkadaşlar tüketici hakları konusunda ve özellikle araç konusunda uzman avukat tanıdığı olan veya avukat olan varsa ve bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2014, 23:37:59 »
Sezgin bey

Önceki gün açtıgınız konudan devam edebilirsiniz.
Pekte farklı değiller.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2014, 07:21:37 »
Abi bu grup sana yardımcı olur. Burdaki çoğu kişi motoru değiştirdi. https://www.facebook.com/groups/245258425620865/?fref=ts
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2014, 12:09:37 »
Kardeşim saolasın, umarım en kısa sürede birini bulabilir ve süreci başlatabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '13
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2014, 16:35:40 »
Geçmiş olsun, benim de garanti ekstrayla ilgili bir sorunum olmuştu geçen yıl, bir türlü çözemedim, avukatla ihbarname çekmemize rağmen sonuç alamadık. Facebookta Toyota nın adının geçtiği her yere başımdan geçenleri yazdım bir kaç gün içinde dönüş yaptılar ve sorunumu çözdüler. Bilmiyorum her zaman bu tutar mı ama benimki böyle oldu. Eski konularımda detayı bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2014, 20:31:02 »
Muharrem Bey ben son bir kez Toyota müşteri ilişkilerine sıkıntılarımı anlatır mail attım, ve hiç beklemediğim şekilde geri dönüş aldım. Niyetim 10-15 gün kadar bekleyip ihtarname çekmekti. Ancak durum tespiti maksadıyla cumartesi aracımı servise götüreceğim. Gerçekten hızlı geri dönüş ve yaklaşım hiç te eskisi gibi değil. Bakalım serviste ne olacak, onun sonucuna göre tekrar bir yol haritası çizeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2014, 21:10:42 »
bende durumu mu çözdüm arkadaslar. 83bin km  "debriyaj actuator" icin benden 2000tl istediler bende bende biraz itiraz ederek toyota turkiyeye mail atarak sorunu bildirdim ve debriyaj actuatoru garanti extradan degisti. tabi bunun ariza vermesi servisin sorunu oldugunu soyledim 70binkm debriyaj balatasi volan dislisi degisti ve benden 2700tl.para aldilar. bu debriyaj balatasi volan dislisi degistiginden beri vites gecislerinden sorun.vardi ve her gittigimde kalibrasyon yapiyordular bu kalibrasyon 1000km idare edior yine ayni sekilde oluyor. sebebide debriyaj kaciriyordu en son 80binkm bakimindan  girip cikti yine ayni sekilde normal dedilet 83 binde durumu tam izah ettim bu sefer bu debriyaj actuator dedikleri parca degisecek dediler 2000tl masrafı var itiraz edince garanti extradan degisti. he bu parcayi degistirmeseydiler garanti den mahkemeye verecektim bu yuzden bilgi topluyordum. mmt araciniz var ise debriyaj kacirmasi varsa yada vites gecisleri acayip gec yada devir saati vites degisirken devir saati yukseliorsa gidin servise.bu parcayi degistirmelerini talep edin. actuator debriyaj parcasi degistikten sonra arac vites gecisleri duzeldi ve yakit tasarrufu birazda olsa dustu:))  servisler kalibrasyon yaparak gecici çözüm sagliyor. actuator parcasinin degismesi lazim. kalibrasyon yaparak her 1000km 2000km sonra yine ayni sorunu yasatiyor. mmt kullanicilarina duyrulur