0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geçenlerde bir galericiden 2. el honda jazz marka araca talip oldum. söylediğine göre arabada değişen yok, 3 parça boya var. aracı yetkili servise göstermek istediğimi söyledim hay hay dedi, ama istersen yan dükkanda komşu expertiz yapıyor dedi yok kalsın ben yetkili servise götüreceğim dedim yakıtıda karşılayarak servise gittik arabada 7 parça boya ve 3 değişen çıktı. bundan sonra vazgeçtim malum edebiyat başladı servis bu işi bilmiyormuşta servis bazı şeyleri çok abartırmışta falan filan. biz arabayı alırken göstererek aldıkta v.s v.s.300 tl indirim yapabileğini söyledi. bütün galericiler için demiyorum ama, bu insanlarda isteseler doğru insan olabilirler. paylaşmak istedim.
Aslında düzgün galericiler de var tabi ama adları çıkmış bir kere. Karşısındaki alıcıya göre muamele yapıyorlar, alıcı biraz dikkatli ve uyanıksa pardon abi.
Galericilerden fena halde canı yanmış biriyim.Bu yüzden ben çözümü şöyle buldum.Hangi arabayı alacaksam bir şekilde o markanın servisinde çalışan birini bulmaya çalışıyorum ve temiz araç düşerse bilgim olsun diyorum.Sağ olsun dostlar şu andan kadar beni yanıltmadı.Şimdi S80 peşindeyim.Daha önce aldığım mercedes ülkeye buzdolabı olarak girdiğinden devlet önce el koymuş sonra derdini 2 yılda anlatabildikten sonra arabanın dörtte bir parasını gümrüğe ödeyerek geri almıştım.Sonra sattım zaten .Aklınızda olsun Mercedes 250 D olanlar çoğunlukla sorunlu.İyice araştırmadan almayın
Buzdolabı mı? İlkönce yanlış anladım zannettim. Çok ilginç. Geçmiş olsun. Geçmiş olsun da nasıl bir aracı buzdolabı olarak gösterirler, ilginç bir olay? Ama dediğinize katılıyorum ancak bu çevre meselesi. Gerçekten plazalara az kullanılmış araçlar, özellikle bir iki senelik çok bakımlı araçlar gelebiliyor. Ama dediğim gibi bu biraz çevre meselesi.
Ülkeye herhangi bir mal gireceği zaman gümrük ithal beyannamesi düzenlenir ve gümrük muhafaza memurları bu beyannameye göre kontrollerini yaparlar.Adam beyannamede buzdolabı (sanayi tipi) getirdiğini beyan etmiş ama konteynerden çıkan mercedes.Tabi bu yıllar sonra anlaşılmış sonra topladılar zaten.Eski furbolcu Tanju da bunda yrgılanmıştı mesela.Birde benim gibi mağdurlar vardı.Biz yargılanmadık sadece arabalarımıza el kondu ve ifademiz alındı.Genelde arabalarımız aldık tabi gümrük parasını ödeyerek.Gelericiyi mahkemeye verdim ama olan benim paraya oldu çünkü adam o kadr kişiye satmış ki tüm serveti o zararı karşılamazdı.Ki üstüne kayıtlı birşey yoktu.Bir ay yattı çıktı
Organize işler bunlar İşin içinde gümrük ve trafik memurları da var mış
Tanidik diye tamirciden 2005 corolla aliyoduk hemşeri diye 70 bin km dediler ozaman araca 2bin tl kapora verdim babam plakayi servisten sorgulatinca araba 110 binde onden komple şaselere kadar vurukmuş paramizi zor aldik sonra ben interneten suanki aracimizi bulduk aldik mutluyuz
Dost kazığı Sahibindende bu başlıklı bir ilan görmüştüm.