Gönderen Konu: Raw4 2001 -  (Okunma sayısı 2285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Raw4 2001 -
« : Mart 24, 2014, 17:42:13 »

Toyota Club Türkiye

Raw4 2001 -
« : Mart 24, 2014, 17:42:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Raw4 2001 -
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2014, 17:50:36 »
Rav uzmanı Atilla Abi. Vergi dezavantajı var, ancak 2001 model olmasından dolayı biraz daha az vergisi. LPG kaç km de takılmış uyumu nasıl? iyice incelemek lazım aracı. LPG problemli ise benzine dayanılmaz. Yoksa temiz görünüyor fotolara göre. Plakayı da koymamış olması biraz soru işareti.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2014, 18:06:53 »
Rav uzmanı Atilla Abi. Vergi dezavantajı var, ancak 2001 model olmasından dolayı biraz daha az vergisi. LPG kaç km de takılmış uyumu nasıl? iyice incelemek lazım aracı. LPG problemli ise benzine dayanılmaz. Yoksa temiz görünüyor fotolara göre. Plakayı da koymamış olması biraz soru işareti.

Atilla abiye mail attım.

Arabanın eğer kazası belası yoksa on tane araba eskitir. Bende çok beğendim km side düşük. Servisten expertiz raporu iste ve tasdiklettir km nin orj.olduğunu motor durumunu ve kazasızlığını filan dedi.

Bende ilaveten burada başka bir bilen var mı sormak istedim. Bu araç bana sıfır aracımı sattıracak neredeyse :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2014, 18:09:58 »
Atilla abiye mail attım.

Arabanın eğer kazası belası yoksa on tane araba eskitir. Bende çok beğendim km side düşük. Servisten expertiz raporu iste ve tasdiklettir km nin orj.olduğunu motor durumunu ve kazasızlığını filan dedi.

Bende ilaveten burada başka bir bilen var mı sormak istedim. Bu araç bana sıfır aracımı sattıracak neredeyse :)

Eyvah bu arabalar insanın aklını çeliyor. Boş ver kardeş sen en azından bir müddet 0 arabana bin, maceraya girme derim. En kötü 0 en iyi 2. elden iyidir derlerdi eskiler ama ben katılmıyorum buna. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2014, 18:12:11 »
Eyvah bu arabalar insanın aklını çeliyor. Boş ver kardeş sen en azından bir müddet 0 arabana bin, maceraya girme derim. En kötü 0 en iyi 2. elden iyidir derlerdi eskiler ama ben katılmıyorum buna. :)
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2014, 21:13:39 »
Bu araba hakkındaki yorumlarınızı, model hakkındaki yorumlarınıza ihtiyacım var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-aydogan-toyota-plaza-dan-2001-model-rav-4-2-0-otomatik-lpg-li-155996745/detay/

arac cok guzel ama siyah renk bana ters. Temizlik hastasi oldugum icin surekli yikamam lazim :)
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2014, 10:14:35 »
Daha önce iki tane Rav 4 kullanmış biri olarak şu anda arabam yok alacak olsam yine Rav 4 derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2014, 10:33:53 »
LPG'nin kaç km de takıldığı önemli olan. Bu arada LPG deposu çok çirkin olmuş. Aytaç Beye katılıyorum, Atilla Amcanın RAV modeli var ve bu konuda size çok detaylı bilgi verebilir. Araca söylecek bir şey pek yok, gayet güzel.

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2014, 10:35:49
Fiyatı da bu modelde,  Toyota marka bir 4x4 için makul ama orjinallik durumuna ve bakım kayıtlarına bakmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2014, 10:47:59 »
LPG'nin kaç km de takıldığı önemli olan. Bu arada LPG deposu çok çirkin olmuş. Aytaç Beye katılıyorum, Atilla Amcanın RAV modeli var ve bu konuda size çok detaylı bilgi verebilir. Araca söylecek bir şey pek yok, gayet güzel.

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2014, 10:35:49
Fiyatı da bu modelde,  Toyota marka bir 4x4 için makul ama orjinallik durumuna ve bakım kayıtlarına bakmak gerekir.

Aracın sahiplerine gerek tel gerekse mesaj yoluyla iletişime geçtim ancak henüz geri dönüş olmadı. Atilla abi'den tüyoları aldım :)

Peki, tüpün hangi km'de takıldığı neden önemli?

Bu araç 137000 km'de. Kaç km'de takılması makul karşılanır?

Eğer bu aracı almaya kalkarsam zaten ilk hareketim bagajdaki tüpün olduğu bölüme hareket katmak. Marangoza giderek oraya uygun bir tasarım yapmayı düşünürüm.

Bir de taban döşemeler ya iyice temizlenmeli ya da yenisi yapılmalı gibi sanki.

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2014, 10:56:51
Bu araba hakkındaki yorumlarınızı, model hakkındaki yorumlarınıza ihtiyacım var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-aydogan-toyota-plaza-dan-2001-model-rav-4-2-0-otomatik-lpg-li-155996745/detay/

Aracın arka bagaj kapağı değişmiş, sol arka çamurluk ve sağ ön çamurluk boyanmış ( expert raporu kaporta üzerineymiş )

Motor ömrü, tekerlekler, baskı balata gibi expert raporları yokmuş.

Motor orjinal km ve sorunsuz diye  bana onaylı bir kağıt verir misiniz diye sordum. O da orjinal km ancak size onay kağıdı veremem. 2009 ve üzerindekilere verebilirim dedi.

Benim için bu araba ile ilgili hayaller bitti. İlgilenen varsa bildirmek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2014, 11:28:43 »
Birinci husus; LPG ile ne kadar az yol yapmışsa o kadar iyidir. LPG ile benzinin yanma dereceleri farklı olduğundan ve LPG yaklaşık 110 derecede yandığından piston etrafındaki segmanlara özellikle yağ segmanına ve motor subaplarının yanmasına ve buna bağlı olarak diğer parçalara dolaylı yoldan zarar görmesine neden  olur. Benzin ise 90 derece civarlarında yanar ve günümüz benzinli motorları buna göre tasarlanmıştır. Bu yüzden ne kadar geç takılırsa o kadar iyidir.

İkinci husus: Boyayı çok fazla takmayın. Milyonlarca aracın ve insanın olduğu bir trafikteyiz.

Üçüncü husus: Zaten tamamen servis bakımlıysa km yi anlarsınız.

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2014, 11:33:33
Örnek olarak Honda LPG li Civic Eco modelleri için motorda 24 ayrı parçayı güncelliyor ve LPG ye olabildiğince uyumlu hale getirmeye çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2014, 11:33:51 »
Birinci husus; LPG ile ne kadar az yol yapmışsa o kadar iyidir. LPG ile benzinin yanma dereceleri farklı olduğundan ve LPG yaklaşık 110 derecede yandığından motorun özellik piston etrafındaki sekmanlara özellikle yağ segmanına ve motor subaplarının yanmasına ve buna bağlı olarak diğer parçalara dolaylı yoldan zarar verecektir. Benzin ise 90 derece civarlarında yanar ve motor buna göre tasarlanmıştır. Bu yüzden ne kadar geç takılırsa o kadar iyidir.

İkinci husus: Boyayı çok fazla takmayın. Milyonlarca aracın ve insanın olduğu bir trafikteyiz.

Üçüncü husus: Zaten tamamen servis bakımlıysa km yi anlarsınız.

Eğer eski efsanemden sonra bu arabaya binmek isteseydim boya gibi konularda çok fazla takılmaz direk expert raporunu tüm özelliklere göre öğrenir motor ömrünü öncelikle incelerdim.

Ancak aralık 2012'de sıfır araç aldığım için tercih edebilmem için kusursuza yakın bir değişim olması gerektiğinden hayallerim bitti ifadesini kullandım.

Normalde bu araç ile benim aracı kıyaslasam raw4  ona katlar benim aracı ama işte dediğim gibi hayaldi gerçek olmadı :)