0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Normal.
Yeni Auriste kullanılan ve aracınıza uyacak olan Orjinal silecekler gerçekten çok sessizler.Buna rağmen azalma olmaz ise, silecek motorunun sökülüp, dişli kısmına kendi gresinden koymak gerekecektir.
Tekin abide belirtmiş.Sorun silecek süpürgelerinde değil.Motorda sorun var.Sonsuz dişli ve burçlar kontrol edilmeli belki oradan düzeltilebilir.Ama ses seviyesi gerçekten çok fazla
merhabaaynı şey benim kızımın yaris aracında başıma gelmişti. bir anda sileceklerden daha önce gelmeyen rahatsız edici ses gelmeye başladı. orasına baktım olmadı sonra servise götürdüm hemen söktüler.olay şu imiş. araba yapraklı bir ağacın altında kalmış. sileceklerin altında bulunan su kanalları çamurlada birleşince kanallar tıkanmış. içi çamur dolu imiş söktüklerinde. herneyse söktüler yağladılar filan olmadı. bunu motorunun değişmesi lazım dediler. ama bu komple kollar ile birlikte değişmesi lazım dediler. ne kadar tutar dedim. bu motor Toyota da çok zor bozulan bir parça imiş o yüzden türkiye de stokta bulundurmuyorlarmış. japonyadan isteyeceğiz dediler. işçilik dahil kollar ve motor toplamda 875 tl fiyat çıkarttılar. tmm dedim bu sefer aldım götürdüm dışarı. iyi bir usta buldum ben hallederim dedi. söktü içindeki bilya arızalı numarasına baktılar. yok yok. bu Japon üretimi olduğu için ea normlarına uymazmış. ea normları 5,6 gibi çift çift numaralanırken yanlış olmasın bunun bilyası 5,5 sonuçta bulamadık bir de adama 35 tl para verdim sonuçta söktü taktı. sonra tekrar araştırdım çıkmacılar var ankarada bir arkadaş kanalı ile telefonlarını buldum. modeli söyledim çıkma aynı kasa ama az km olan bir araçtan çıkma 90 tl ye aldım ve takıldı. sonuç mükemmel idi. eskisinden çok daha iyi oldu. (çıkamcılar ile mutlaka pazarlık edin ucuza alabilirsiniz sakın sıfır da olsa yan sanayiden almayın. tavsiye etmem.)işte böyle kısaca yaşadıklarımı anlattım servisim bana çok destek oldu. o zaman servisteki arkadaşlara sordum servis bakım kontrol listeside ön mazgalın sökülüp yağmur kanallarının ve diğer iç kanalların temizlenmesi varmı? yok dediler. siz dedim benimkini sökün temizleyin. şimdi içim rahat 2-3 ylda bir de temizletmek lazım. zira serviste normal de istemezseni yapılmıyorkii..sağlıcakla kalınız.