Gönderen Konu: Hangi Marka LPG Taktırmalıyım  (Okunma sayısı 7670 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '03
  • 6 kere teşekkür etti
Hangi Marka LPG Taktırmalıyım
« : Mart 03, 2014, 01:03:31 »
Merhaba arkadaşlar 2003 Corolla 1.6 sol vvt-i aldım araç 100.000 km'de çok km yapan birisiyim sizlere sorum.

1_ Lpg taktırmayı dusunuyorum ama lpg takıldıktan 50.000 km sonrasında motor arıza yapmaya baslar dıyolar bu konu hakkındaki bilgileriniz ?

2_ Hangi marka lpg taktırmalıyım ?

3_ Ankarada önericeğiz lpg taktırabılecegım iyi bir usta nerde bulabilirim ?

Toyota Club Türkiye

Hangi Marka LPG Taktırmalıyım
« : Mart 03, 2014, 01:03:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Marka LPG Taktırmalıyım
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2014, 01:50:30 »
Bende aracıma lpg taktırmak istiyorum önerileriniz neler ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2014, 09:02:00 »
Brc sirali sistem evet lpg zaman icerisinde subaplari yakiyor ama benzine dayanmak mumkun degil. Karar sizin lpg li araclarda 3000 devirin uzerini uzun sure zorlamayin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2014, 09:38:35 »
Bence şu an Türkiye de servis ağı geniş sorunsuz birçok markanın sıfır araçlara uyguladığı BRC taktırın yok yerli sermaye şöyle böyle sözlerine kanıp ta atiker- tomasetto gibi başlı başına sorun olan lpg kitlerini taktırmayın aracınızın v sizin ömrünüzü kısaltır.Brc kiti 2A mühendisliği güvencesiyle taktırdığınız sürece hem montaj hemde montaj sonrası performasn sorunları yaşamazsınız ben ford fiesta aracım varken 8 ay kadar kullandım hiçbir sorun çıkarmadı çekiş ve performans benzinde neyse aynı oldu .şirketimizin Hyundai aracı var sıfırdan beri lpg li 2010 model araba 132 bind ve hala sorun çıkarmadı ve de motorunda hiçbir sorun yok .Sibop yakma olayına gelince bahsi geçen aracın 2006 modelini kullanıyorum bendeki benzinli çok binmediğim için benzinde kullanıyorum .Ama lpg olayını çok arştırdım en son biri taksi durağını gösterdi bizim kasadan 4 araçta brc vardı ve araçlar taksi sence sorun olsa bu adamlar taksiye kullanır mı dedi sadece yapman  gereken her 10 binde filitre ve gaz ayarlarını kontrol ettirmen onun dışında sorun yok .

Bende BRC yetkili bayisi gibi konuştum :D:D:D:D
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2014, 09:38:42 »
Merhaba arkadaşlar 2003 Corolla 1.6 sol vvt-i aldım araç 100.000 km'de çok km yapan birisiyim sizlere sorum.

1_ Lpg taktırmayı dusunuyorum ama lpg takıldıktan 50.000 km sonrasında motor arıza yapmaya baslar dıyolar bu konu hakkındaki bilgileriniz ?

Şu linki bir inceleyin.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47902.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2014, 10:08:46 »
Şaşmaz da Dinçer usta var High-tec lpg  Atiker ve BRC takıyorlar isteğinize göre. Ben atiker taktırmıştım 2006 corolla hb'e 50 bin km oldu şükür bi sorun yok .Takan usta çok önemli
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2014, 23:52:37 »
ankarada kendi adıma konuşuyorum asla damla otodan şaşmam.ailecek toyota kullanıyoruz ve bundan önceki arabalarımız olsun bu arabalarımız olsun hepsi damla otoda takıldı.2011 ve 2002 corolla var ve lovato takılı.oldukçada memnunuz brc ile lovato oldukça yeterli bu arabalar için.seçim size kalmış.önemli olan taktıdıgınız tüpün yanında taktırdıgınız yer ve kullandıkları parçalar.takılırken araç başında olmanızı tavsiye ederim(damlo oto hariç sonuna kadar arkasındayım o adamların)orjinal parça kullanmıyabilirler veya dikkatsiz özensiz yapabilirler.araç 100000de oldugu içinde gaz ayarını iyi yaptırın.85000 km de taktırdım 165000e geldim birkere olsun hata verdigini daha görmedim lpg nin
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 04, 2014, 09:48:39 »
Ankara da iseniz BRC için MAVİDENİZLER ostim de yerleri internette adreslerine ulaşabilirsiniz iç Anadolu ve doğu Anadolu bölge distiribitörü.Çorum Özençler Mehmet abinin arkadaşı bizim forumdan Mehmet abinin ismini verin uygun fiyata yapıyorlar .Ayrıca üst üste kaç yıl montaj şampiyonu olan bir firma ben sahibi ile görüştüm gerçekten lpg takılacaksa kesinlikle bu adamlara taktırılmalı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2014, 11:23:17 »
ankarada kendi adıma konuşuyorum asla damla otodan şaşmam.ailecek toyota kullanıyoruz ve bundan önceki arabalarımız olsun bu arabalarımız olsun hepsi damla otoda takıldı.2011 ve 2002 corolla var ve lovato takılı.oldukçada memnunuz brc ile lovato oldukça yeterli bu arabalar için.seçim size kalmış.önemli olan taktıdıgınız tüpün yanında taktırdıgınız yer ve kullandıkları parçalar.takılırken araç başında olmanızı tavsiye ederim(damlo oto hariç sonuna kadar arkasındayım o adamların)orjinal parça kullanmıyabilirler veya dikkatsiz özensiz yapabilirler.araç 100000de oldugu içinde gaz ayarını iyi yaptırın.85000 km de taktırdım 165000e geldim birkere olsun hata verdigini daha görmedim lpg nin
Ogün bey ben de daha önceki 2 aracıma damlada taktırdım. Hiç bir sorun ve sıkıntı yaşamadım. Yine oraya yolum düşecek yeni corollamla. Siz aracınıza OBD2 mi taktırdınız merak ettim?

Mesaj Birleştirildi: Mart 04, 2014, 11:24:50

Şaşmazda Damla Otogaz derim. Lovato....
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2014, 12:03:09 »
LPG markası kadar da LPG takan ustanın ve kalibrasyonun önemli olduğunu düşünüyorum. Daha önceki aracımda atiker vardı ve 4-5 yıl boyunca en ufak bir sorun yaşamadım. Fakat BRC yi çok beğeniyorlar nasip olursa bu aracıma sırf bu yüzden (sanırım pisikolojik baskı) BRC taktıracam. Bu nedenle aracınıza uzun süre binecekseniz kafanızda soru işareti bırakmayan bir markayı seçin. Buda muhtemelen BRC olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 04, 2014, 13:19:31 »
Prins. Fazla uzatmanın manası yok derim tek geçerim.  :tamam:
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2014, 14:13:44 »
Brcde kullandım, Atikerde. arasında hiçbir fark yok. İkiside sorunsuzdu. Atikeri kendimiz taktırdık ve (1.3 2005 GETZ) 70.000 km kullandık. brc aldığımda vardı 10.000 civarı ilk sahibi  5.000 civarıda ben kullandım. Şimdiki aracıma taktırsam yine atiker taktırırım. Önemli olan ustayı iyi seçmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 04, 2014, 16:17:08 »
Ogün bey ben de daha önceki 2 aracıma damlada taktırdım. Hiç bir sorun ve sıkıntı yaşamadım. Yine oraya yolum düşecek yeni corollamla. Siz aracınıza OBD2 mi taktırdınız merak ettim?

Mesaj Birleştirildi: Mart 04, 2014, 11:24:50
Şaşmazda Damla Otogaz derim. Lovato....

lpg yi taktirilan yer herseyden onemli.markadan bile onemli gercekten.asla amacim reklam yapmak degil.ama biraz daha falza odeyip damlaya herkezin gitmesini gonul rahatligiyla tavsiyeederim.onemli bir konudur lpg ve ucuza kacilmamali bence.en iyi montaj en iyi fiyat seklinde dusunulmeli.7sene oldu taktirali tam hatirlamiyorum ama ya smart kit ya da obd 2kit var arabada evet.nazar degmesin birkere bile sorun cikti diye gitmedim hic sanayiye
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Uymazsan trafik kuralına, uyarlar hazır olan imama
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '09
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 04, 2014, 17:52:30 »
Lpg taktırmazsanız daha iyi ama illaki taktıracagım diyorsanız Prins veya lavoto taktırın. Birde ustanızı ve bayinizi iyi seçin.
Her trafik kuralı, en az bir hayat kadar değerlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '03
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 05, 2014, 00:37:51 »
Öncelikle bilgileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. İvedikte boynuzların orada sait usta diye bi yer tavsiye aldım tamircimden yıllardır gorurum ama hıc bılmem nasıllar ustaların onerdıgıne gore ve yıllardır oldukları yerde kaldıklarına gore demekkı ıyı bır servıs gıttıgımde mercedes land rover audi gıbı son model aracların lpg taktıklarını gordum demekkı onlarda onerıyle geldıler 1700 TL taksıtlı sekılde yarın sabah taktırıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 05, 2014, 01:13:21 »
   Ben bir ara lpg taktırtmayı düşündüm araştırdım eger taktırtsaydım son kararım mtm olacaktı inceleyin derim 1.6 motor değilde daha yüksek motor olsaydı prins taktırtırdım ama 1.6 motora pek artı bişey katmıyor prins üçüncu tercihim brc olurdu neden ilk tercihim mtm derseniz brc artık italyanlardan ayrıldı istanbulda üretiliyor enjektörleri farklı mtm brc italyan firmasının devamı ve enjektörleri japon malı ünlü kheler sebebi bu birde siz araştırın ayrıca asla arıza ışığı yakmıyor atikerden uzak dur derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 05, 2014, 17:36:28 »
Prins için 1.6 araç için Artı değer katmıyor demişsin Vedat abi ama bence biraz yanılmışsın. Bize taktırmadan önce söylenenler; '' Yok yokuşta çekmiyor, yok efendim yokuşta klima kapatacan, arabayı silkeler, arada benzinde sürmen lazım  vs vs diye uzadı gitti. Takılalı 1 sene oldu ve rampada klima açık ve vites küçültmek namümkün. Az yakıyor. Dedikleri hiçbirşeyde gerçekleşmedi. Diğerleri gibi 10.000 km'de değil 20.000 km'de gidiyorsun bakıma. 1.6 110 beygirlik araca cuk oturdu.
Başa gelen bir olayı anlatayım. Yazın İzmir'de düğün var. Araçlar sıralandı kız evine gidiliyor, yollar yokuş, hava sıcak. İzmir'in yüksek yerlerine kurulmuş bir yerine gidiyoruz Çiğli olması lazımdı. 1.8 araçta vardı 1.3 araçta, toyota da vardı aynı bizim ki gibi, opel araçta. Hiç zorlanmadan çıktık klima açıktı.Ben rampada araç geçerken, diğer araçlar hemen gelemiyordu. Oraya varılıp konuştuğumuzda herkes aracı lpgsiz sanmış, açıkladık bizde lpg'li olduğunu. Şaşırdılar =)
   Buradan diyeceğim Prins'in bayisi vs değilim ama çok memnunum onu belirtmek istedim. Ayrıca babamın bir sözüyle sözlerimi bitireceğim. '' Araç rampada belli olur.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 05, 2014, 17:59:15 »
Prins için 1.6 araç için Artı değer katmıyor demişsin Vedat abi ama bence biraz yanılmışsın. Bize taktırmadan önce söylenenler; '' Yok yokuşta çekmiyor, yok efendim yokuşta klima kapatacan, arabayı silkeler, arada benzinde sürmen lazım  vs vs diye uzadı gitti. Takılalı 1 sene oldu ve rampada klima açık ve vites küçültmek namümkün. Az yakıyor. Dedikleri hiçbirşeyde gerçekleşmedi. Diğerleri gibi 10.000 km'de değil 20.000 km'de gidiyorsun bakıma. 1.6 110 beygirlik araca cuk oturdu.
Başa gelen bir olayı anlatayım. Yazın İzmir'de düğün var. Araçlar sıralandı kız evine gidiliyor, yollar yokuş, hava sıcak. İzmir'in yüksek yerlerine kurulmuş bir yerine gidiyoruz Çiğli olması lazımdı. 1.8 araçta vardı 1.3 araçta, toyota da vardı aynı bizim ki gibi, opel araçta. Hiç zorlanmadan çıktık klima açıktı.Ben rampada araç geçerken, diğer araçlar hemen gelemiyordu. Oraya varılıp konuştuğumuzda herkes aracı lpgsiz sanmış, açıkladık bizde lpg'li olduğunu. Şaşırdılar =)
   Buradan diyeceğim Prins'in bayisi vs değilim ama çok memnunum onu belirtmek istedim. Ayrıca babamın bir sözüyle sözlerimi bitireceğim. '' Araç rampada belli olur.''

amacım yeni bir tartışma yaratmak degil öncelikle  :) ama bende ankarada hiçbir yokuşta tüp kapatmak zorunda kaldıgımı hatırlamıyorum.kocelide oturanlar bilir umuttepe yokuşu vardır orayıda tüple çıktım 3 viteste kaptırarakda gelmedim yokuşa.ama şöle bir gerçek var(klima falan bende açıyorum bu arada)tüplü arabaları çok yokuşlarda zorlamak dogru degil.oyüzden ben üşenmediğim zaman kapatıyorum açıkcası.yani gaz ayarını güzel yaptırdıkdan sonra tüplü arabaylada birçok şey yapabiliyorsun...lovato var bende.illaki kaliteli prins asla sözüm yok.daha lüks arabalara direk takılan bir sistem zaten.ama çok da ayırt edici bir özellik degil bence

Edit; Araç kullanırken hız sınırlarına uyalım. Bizleri sevdiklerinizin bekledigini unutmayalım.
Forum yönetimi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 05, 2014, 23:49:55 »
Sınırları benzindeymiş gibi zorluyorum zaman zaman. Maşallah diyelim. Diğer markaları asla kötülemiyorum, elbette iyidirler sonuçta prins tekel değil ve diğer rakiplerinin de aşşa kalır yanları yoktur elbet. 2012 yılında en iy marka seçilmesi vs açıkcası hassas bir konu olan bu sektörde önemli etken. Ben deneyimlerimi yazdım. Duyduklarımı söyledim. Toyota'nın lpg'ye en iyi uyan araç olduğunu da göz ardı etmeyelim. İyi gazlar herkese  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 05, 2014, 23:54:27 »
şöle bir yorum daha güzel olcak bence ekonomik durum iyiyse kesinlikle prins.orta düzeyliyse brc ve lovato diebiliriz ortak çalışma olarak ozaman  :D  kesinlikle katılıyorum lpg ye oldukça yatkın bir araç.ama şunuda belirtmek gerekiyor gene iyi işçilik kaliteli malzeme ile takılan lpg ile demek gerekiyor.markadan ziyade taktırıcak olan herkez lütfen yerini iyi seçsin masraftan kaçıncak son şey oldugunu bilerek yaptırsın yeter.
2002 corolla sol vvt-i