Gönderen Konu: Süspansiyon tuhaflığı  (Okunma sayısı 1105 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
Süspansiyon tuhaflığı
« : Şubat 26, 2014, 17:20:57 »
Bu aracı aldığımdan beri beni çok şaşırtan ve ikilemde bırakan bir şey var.Mesela bugün bahçeye gittim yollar bozuk ve asfalt çakıl türünde.Giderken sanki amortisör yarım çalışıyormuş gibi kısa ve sert vuruntular yaptı ama gelirken yumuşacık oldu ve uçar gibi geldim.Bazen uzun süre gezip dolaşmama rağmen hep sert kalıyor bazen su yatağında gibi ilerliyorum.Sebebini çok düşündüm bulamadım.Sıcaklık lastik havaları,nem( :D) yağış ama bunlar etkili değil.Kesinlikle eminim bu araç bazen inanılmaz derecede yumuşak bazen daha sert.Aynı yolu aynı çukuru Mecedes  ile geçmek gibi birşey.Sebep nedir anlayan beri gelsin.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Toyota Club Türkiye

Süspansiyon tuhaflığı
« : Şubat 26, 2014, 17:20:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Süspansiyon tuhaflığı
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2014, 17:59:04 »
Bu aracı aldığımdan beri beni çok şaşırtan ve ikilemde bırakan bir şey var.Mesela bugün bahçeye gittim yollar bozuk ve asfalt çakıl türünde.Giderken sanki amortisör yarım çalışıyormuş gibi kısa ve sert vuruntular yaptı ama gelirken yumuşacık oldu ve uçar gibi geldim.Bazen uzun süre gezip dolaşmama rağmen hep sert kalıyor bazen su yatağında gibi ilerliyorum.Sebebini çok düşündüm bulamadım.Sıcaklık lastik havaları,nem( :D) yağış ama bunlar etkili değil.Kesinlikle eminim bu araç bazen inanılmaz derecede yumuşak bazen daha sert.Aynı yolu aynı çukuru Mecedes  ile geçmek gibi birşey.Sebep nedir anlayan beri gelsin.
büyük bir ihtimalle amortisörlerin artık ömrünü tamamlamış.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Süspansiyon tuhaflığı
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2014, 18:47:38 »
Forum bu tip konulara henüz hazır değil demek ki..Atilla Bey teşekkür ederim
2007 Jetta Comfortline-Lpg