Gönderen Konu: Uyuşturucu kontrolü  (Okunma sayısı 1459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Uyuşturucu kontrolü
« : Şubat 24, 2014, 18:55:55 »
Merhabalar,

Bildiğiniz üzere trafik kontrollerinde uyuşturucu/uyarıcı madde kontrolleri de başlatıldı. Benim sorum bir cerrahi operasyon için uyuşturucu iğne alınmışsa bu kontrolde görülür mü? Bu konuda bir yasal sınır var mıdır?

Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Uyuşturucu kontrolü
« : Şubat 24, 2014, 18:55:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: Uyuşturucu kontrolü
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2014, 19:18:22 »
Sorduğunuz sorunun cevabını bilemiyorum ancak bu tarz bir ilaç almışsa vücut, direksiyona geçmemekte fayda var. Anti-Em isimli basit bir mide bulantısı ilacı bile refleksleri çok etkiliyor.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2014, 19:30:14 »
Uyuşturucu kontrolünün kabul edilebilir seviyesi yok. Uyuşturucu madde kullanıldığı tespit edildiğinde ehliyete 2 yıl için veda eder, 2.000 TL ceza ödersiniz. Eğer uyuşturucu kullanmadığınızı kanıtlamak isterseniz 1 saat içerisinde bir hastanede kan tahlili yaptırarak itiraz edebilir, paranızı ve ehliyetinizi geri alabilirsiniz. Ayrıca anti-depresan ilaçlar kontrolde uyuşturucu madde olarak çıkmaz. İlaç kullanımının sıkıntısı yok. Narkoz, morfin gibi maddeler hakkında bir bilgim yok ama zaten bunların etkisi altındayken trafiğe çıkacak kondisyon kalmaz çoğu insanda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2014, 20:14:42 »
Konu güzel öncelikle konu için teşekkürler .

Mesela bende bu aralar diş doktoruna sık gidiyorum ve her gittiğimde lokal anestezi uygulanıyor ve hemen sonrasında araç kullanıyorum herhalde bir sıkıntı çıkmaz . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2014, 20:40:46 »
Cevaplar için teşekkürler. Bu aralar ben de sık sık diş hekimine gidiyorum ve her seferinde uyuşturucu iğne yapması gerekiyor. Lokal anestezi sürüş emniyetini riske atacak seviyede değil fakat tecrübe olarak acemi-usta arası bir pozisyondayım, karşılaşacağım olası bir ufak çaplı bir kazada bu sebepten dolayı suçlu konumda olma riski kafamı kurcalıyor.

Emniyet bu konuda kesin bilgi verebilir mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2014, 05:21:14 »
Arkadaşlarımın arasında madde bağımlısı olanlar var. İnanın polis eğer gerizekalı değilse uyuşturucu  ile tıbbi  müdahalenin farkını anlar. Lokal anestezi uygulanmış birine uyuşturucu madde kullanmış gibi davranacaklarını sanmıyorum zira kullanan ben buradayım diye bağırıyor gözleriyle, ten rengiyle, terlemesiyle, vs. Tabi yinede yönetmeliğe bakmak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2014, 13:53:51 »
   Uyuşturucu ve uyarıcı maddeler içeriklerine göre sınıflara ayrılır.. Ölçümlerde kişinin hangi sınıftan nasıl bir uyarıcı madde aldığı net olarak gözükür.. Yasaklı sınıftan uyarıcı alınmışsa belli olur.. Anti depresan yada benzer tıbbi ürünlerin kullanımında yasak yok.. Ancak durum aklınıza takılıyorsa ayrıca doktorunuzdan araç kullanımına mani bir durumu yoktur ibareli rapor da alınıp kan testi ile duruma itiraz yolu açıktır..
    Yinede kişisel tavsiyem uyarıcının hangi sınıftan olduğuna bakılmaksızın refleks ve el göz ayak koordinasyonunda olumsuz etkilerinden dolayı araç başına geçmenin yanlış olacağı yönünde.. İyi ve mutlu sürüşler..
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz