yok yaa ben değiştirmeyi düşünmüyorum yakından çok güzel korkuyorlar
Kornamın sesi hoşmu değilmi yorum yapmayacağım ama çok kişiyi korkuttum kornamla. Sokakta yürüyenlere arkadan yavaşça yaklaş (tabiki motor sesi yok nede olsa toyota) ve 2-3 metre kala biiiippp bip. olay bu.
aynen çat çatı yani>>(ferrari kornasını) piyasada tek geçerim
birzamanlar türkiyede korna çılgınlığı vardı bilmem hatırlar mısınız? çeşit çeşit tonları olan bir kutu vardı.tonu değiştirip değiştirip kullanılırdı

ne günlerdi...
ferrari korna benimde favorim.her arabaya yakışmıyor.stebel kullandım.kalitesi tartışılmaz.
toyotanın kornası gibi işlevselide yoktur hani.kornanın amacı uyarı ise bip bip yapıldımı kulaklar çevriliyor
bendede var ferrari kornası denilen bir korna taktırdım ama 2sinide kullanabiliyorum biraz pahalı oldu ama çokk süper oldu.. tavsiye ederim.
konuyu biraz değiştireceğim ama isteyen uygulayabilir.
babamlar VW Volt LT35 e şöyle bir uygulama yapmışlar.
malum araçta 2 adet di-dit korna (biri kalın diğeri ince) var. ikisi de korna butonuna bağlı ve kornaya basınca ikisi de aynı anda çalıyor.
kornalardan birini direk bağlamayıp araya röle koymuşlar ve gecikmeli çardırmışlar. yani siz direksiyondan tek basıyorsunuz bip için. korna-1 bip yapıyor hemen ardından korna-2 bip yapıyor.
benmki öyle değil benmkinde bir düğme var ikisinden birini seçiyorum ve onu kullanıyorum ..
benmki öyle değil benmkinde bir düğme var ikisinden birini seçiyorum ve onu kullanıyorum ..
benim anlattığım olay sizinkinden farklı. bazı durumlarda aracın kornasına 2 kere basmamız gerekiyor. bu yapılan uygulama
tek basma ile iki basma elde ediliyor.