0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aynen aytaç bende bikere öyle denk geldim o nasıl bir yakıt miktarıdır yaa tabi ben resim çekemedim demek benim metrobüs daha sıkış sıkışmış çünkü elimi cebime bile sokamadım ))
1,6 lık araç 10lt yaktığı yerde içinde insanların balık istifi gibi dolduğu otobüsün 46,3 gayet normal geldi bana abi...
Benzinli otomobildede anlık tüketim 100 ltnin üzerine çıkabiliyor. Ama ekran 100ltnin üzerini göstermiyor.Eger siz arıza tespit cihazı ile baglanıpta anlık tüketime bakarsanız çok yüksek degerleri görebilirsiniz.Mesela ben denemek için baktım ve 130 Ltyi gördüm.Rampa yukarı 1. vites 6000d/d 60 Km/h ile.
istanbulda değilim metrobüs şartları nasıl bilmiyorum ama birden aklıma geldi . bu metrobüsler zaten aynı hat üzerinde gidip geliyorlar. mazotlu otobüs yerine troleybüse çevirseler daha ekonomik ve sessiz olmazmı?
Zamanında "yapımı biraz daha zahmetli ama raylı sistem yapılmalı" diyenler maalesef hainlikle suçlandılar.
ankaradaki standart mavi otobusler CNG ile çalışanları günlük 60 lt cng tüketiyorlar ve 12 tur yapıyorlar. turları 25 km. 25 gidiş 25 geliş.12*50=600 km 60 lt 100 km de 10 lt CNG. bana bedava geldi.