Gönderen Konu: frene abanınca ön balatalardan gelen ses  (Okunma sayısı 2421 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
frene abanınca ön balatalardan gelen ses
« : Şubat 13, 2014, 00:04:26 »
Bugün seyir halindeyken aniden önüme çıkan bir bisikletli tarafından frenlere abanmak zorunda kaldım.hızım yaklaşık 80 km/h , frenlere abanınca araçtan ön lastik kısmından kazıntı , sıyırtı sesi geldi , doğruca servise gittim servis yetkilisinide yanıma oturttum tekrar aynı güzergahı takip ederek aynen frenlere abandım yine, gelen sese servis yetkilisi şu cevabı verdi:abs devreye giriyor convertörden gelen ses bu , istersen servisteki diğer araçlarıda kullanalım aynı sesi duyarsınız dedi, her nekadar ilk toyotam ve ilk sıfır arabam olması nedeni ile yani arabaya yabancı olmam nedeni ile inandım inanmak zorunda kaldım ama hala kafamda kandırıldım acaba, başlarındanmı savuşturdular diye içimde şüphe var.Bu konuda bir bilen arkadaşlarımdan cevap yazmalarını rica ediyorum, ancak o şekilde tatmin olabilirim , çünkü bu forumun samimiyetine servisten daha fazla güveniyorum.şimdiden teşekkür ederim.
2013 COROLLA
1.6 Advance Navigation
İNCİ BEYAZI

Toyota Club Türkiye

frene abanınca ön balatalardan gelen ses
« : Şubat 13, 2014, 00:04:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: frene abanınca ön balatalardan gelen ses
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2014, 00:20:23 »
Doğru söylemişler. Frene ababnınca tekeer durma noktasına geldiğinde bir dişli fren pedalına sürtüyormuşcasına hissedilir ve ses gelir. Unutmayalım bu arada ABS fren mesafesini kısaltmaz aksine çoğu durumda uzatır. ABS ani frenlemelerde direksiyon hakimiyetinin kaybedilmemesi için dizayn edilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2014, 00:25:50 »
Doğru söylemişler. Frene ababnınca tekeer durma noktasına geldiğinde bir dişli fren pedalına sürtüyormuşcasına hissedilir ve ses gelir. Unutmayalım bu arada ABS fren mesafesini kısaltmaz aksine çoğu durumda uzatır. ABS ani frenlemelerde direksiyon hakimiyetinin kaybedilmemesi için dizayn edilmiştir.
abs nin çalışma mantığını biliyorum ama böyle bir ses çıkarttığını ilk defa test ettim.o zaman bütün abs li araçlarda bu ses duyulurmu?
2013 COROLLA
1.6 Advance Navigation
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2014, 00:44:05 »
Bilmiyorum hepsinde varmı ama kullandığım araçları yazayım hepsinde de vardı.
Astra, Jazz, Focus, Auris, Fiesta, Golf, A3. Bunların hepsinde bu sesi duydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2014, 01:09:28 »
Tüm ABS li araçlarda ABS deveye girince bu sesi az yada çok duyarsınız problem değil.
Aracınızı iyi günlerde kullanın.
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2014, 09:25:42 »
Arkadaşların dediği gibi ABS sisteminden kaynaklı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2014, 10:32:23 »
Arkadaşlar, sesli bir video yada bir ses dosyasımı var da ben göremedim?

1. mesajda arkadaşın tarif ettiği sesten başka sesle alakalı bir dosya göremedim, nasıl bu kadar emin ABS diyebiliyorsunuz? ABS devreye girince, ben babamın mercedesi olsun kendi yeni aracım olsun eski aracım olsun hiç kazıntı sıyırtı sesi hiç duymadım, duyduğum sadece bi lokurtu ta tak tak tak diye ses oluyor. Bende ABS devreye girmiyor mu ki? kıllandım şimdi  :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2014, 11:26:14 »
o ses benim sıfır aldığım Avensis'te de var ne yaptılar ne ettiler bir türlü halledemediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 13, 2014, 11:35:04 »
Ben de ilk defa abs li araç kullandığımda aynı duruma işkillenmiştim. İnsan ABS deyince daha farklı şeyler bekliyor ama = ) 

Bence sıkıntı yok aracınızda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2014, 00:27:12 »
boş bir arazide iyice tesbit yaparken videoyada çekeyim, ses çok net bir şekilde içeriden hissediliyor, link gönderirim.
2013 COROLLA
1.6 Advance Navigation
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2014, 00:29:26 »
Bu kadar kurcalamaya gerek yok diye dusunuyorum. ABSnin sesi ciddi anlamda sinir bozucu arabanin altindan biri birseyler kopariyormuscasina degisik bir ses cikiyor.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 14, 2014, 10:26:03 »
Ben uzun yıllar hiçbir özelliği olmayan ae101 kasa kullandım ilk abs ile focus 1  araç aldığımda tanıştım ilk ses duyduğumda sizin gibi anormallik var diye ustaya gittim ustada hemen fren disk balatayı değiştirelim dedi bilmiyoz ya değiştirdik .Daha sonra teste çıktı frene attık aynı ses devam usta bu seferde fren merkezleri dedi param yok sonra bakalım dedim .Özel ford servisine gittim gösterdim size dedikleri şeyi dediler ama ben 300 lira çoktan harcamıştım olmayan arızaya şu an ki aracım 2006 Corolla sedan abs devreyi girdiğinde söylediğiniz sesi gene duyuyorum tamamen abs ile alakalı bir ses merak etmeyin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 14, 2014, 11:29:02 »
boş bir arazide iyice tesbit yaparken videoyada çekeyim, ses çok net bir şekilde içeriden hissediliyor, link gönderirim.

ABS nin çıkartacağı ses o anki süratiniz ile doğrudan alakalı. Eğer düşük süratte iken devreye girerse daha az titreşim ve ses hissedersiniz, ancak yüksek süratte devreye girerse hem tireşim hem de o kazınma sesi çok daha fazla hissedilir.

Corollanın kitabında görmedim ama daha önce sahibi olduğum Megane II nin kitabında bu konu için "ABS devreye girdiğinde Ses ve titreşim gelmesi normaldir, bu sesler oluşuyor diye ihtiyaç anında frene tam basmaktan çekinmeyin" tarzı bir uyarı vardı :)

Tabi burada anlattıklarımız hep kişisel deneyimlerimiz, frenler önemli bir konu ve içiniz rahat etmiyorsa mutlaka servise gösterin, aksi takdirde aklınızda soru işareti kalıp sizi rahatsız edebilir.