Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 21:25:22
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Karşılaştırma ve Anketler
»
Konu:
Yardım avensis mi corolla mı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Yardım avensis mi corolla mı (Okunma sayısı 2775 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: A-
Model Yılı: '04
«
:
Şubat 07, 2014, 15:27:24 »
Merhabalar.Malatya gibi küçük bir yerde şehir içi kullanımı için aile arabası olarak kullanılacak dolayısı ile yüksek performans beklentisi olmayan,bakım-yakıt vb bizi çok üzmeyen araba arama macerası corolla ve avensis arasında bıraktı.2004 avensis 1.6 comfort 180 binde ,2004 corolla 1.6 sol 140 binde.İkisinede 26 bin tl isteniyor.Öncelikle avensisin kasa ağılığına dair değişik yerde farklı bilgiler var. 1250 kg diyende var 1400 kg diyende.Eğer böyle bir şey varsa hangisi hangi versiyonu için geçerli?Avensisin far sorununu okudum bu sorun bir çözüme ulaşabildi mi acaba?Avensislerin bakım masraflarının yüksek olduğu söyleniyor 180 bindeki avensis tahmini başımızı ne kadar ağrıtabilir acaba ?Bir de şehir içi lpg kıyaslaması hakkında bir bilgi edinebilirsem çok süper olacak.Çok şey sordum
Zaman verip ilgilenen üstatlara şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılar.
Ey İnsan Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma her şeyin bir hesabı var; üzdüğün kadar üzülürsün.
Toyota Club Türkiye
«
:
Şubat 07, 2014, 15:27:24 »
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
Kilometre: 26000
Model Yılı: '22
1214 kere teşekkür etti
2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yardım avensis mi corolla mı
«
Yanıtla #1 :
Şubat 07, 2014, 16:25:16 »
Avensis bir üst sınıf tabi donanım olarak daha zengin. Araçların temizliği önemli. Avensis kullanan arkadaşlar bu konuda daha iyi yardımcı olacaklardır. Ama bana sorarsanız Corolla sizin ihtiyacınızı karşılar. Lpg konusuna gelince yılda kaç km yapacaksınız? çok yapmam diyorsanız lpg'ye gerek yok. Tabi baktığınız araçlar lpg'li değilse.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 99000
Model Yılı: '13
1409 kere teşekkür etti
900 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Şubat 07, 2014, 17:04:35 »
merhabalar
Öncelikle şimdiden hayırlısı olsun diyelim yeni aracınız madem niyetine girdiniz içinizde kıpırtılar başladı illaki bir şekilde araç yenilenecek
Corolla için bir şey diyemem kulanmadım ancak avensisi iki seridir kullanıyorum.Sizin alacağınız kasada ort. / lt/100km gibi bir yakış olur.Ben T265 kasada 6.5 lt leri dahi inananın yakalıyordum.Kaporta olarakta sağlam bir yapısı vardır.Aile aracı olarak geniş,ferah büyük bagaj hacmi ile sizi rahat ettirir.d segmenti araçtır konforu ve sürüş keyfi güzeldir.lpg ile hiç kulanmadım ancak yapacağınız km çok değilse hiç gerek yok lpg taktırmaya masraf etmeye derim.Bakım maliyetleri içinde ben 200.000 km de sattım eski aracımı ve inanın tepe tepe kullanadım hiçmi hiç bir sıkıntı ve aşırı bir maliyetle karşılaşmadım.Corolla içinde mutlaka kullanan arkadaşlar yorum ekleyeceklerdir.
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: AB+
Kilometre: 130500
Model Yılı: '06
3 kere teşekkür etti
19 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Şubat 07, 2014, 17:17:21 »
2 si de aynı temizlikteyse ve uzun süre bineceksiniz kesinlikle üst sınıf derim yani Avensis.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 288000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Şubat 07, 2014, 17:31:09 »
Her ikisi de iyi araç avensis konfor yönünde daha üstün olmakla beraber kasa agır olduğundan pek performans vermez hantal kalır ve de una bağlı yakıt fazla olur .Ayrıca km si de yüksek geldi. Corolla sol zaten ful versiyonu olup km si de fena değil fiyata göre iyi yakıt daha az olup konforda avensis i çokta aratmaz diye düşünüyorum .Şahsi kanaatim Ben Corolla alırım ileriki tarihte satmaya kalktığınızda her daim daha rahat satılan bir araç
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: ---
Kilometre: 52000
Model Yılı: '16
281 kere teşekkür etti
530 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Şubat 07, 2014, 17:44:28 »
Bütçeniz hangisine el veriyorsa o model en iyisidir.
Saygılar.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Camry
Kilometre: 301700
Model Yılı: '07
73 kere teşekkür etti
85 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Şubat 07, 2014, 18:56:05 »
avensis üst segment her zaman için kalitedir aynı motoru kullansada
please seat belts
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Şubat 20, 2014, 20:56:05 »
Yorumlarınıza ilginize teşekkür ederim arkadaşlar.Avensis 2004 aldık.Allahım cümlemize kazasız belasız sürüşler nasip etsin inşallah.Aracı tanıdık ustaya bırakacağız görünürde bir sıkıntısı yok ama yinede usta tepeden tırnağa bakacak.Tekrardan ilginize ,harcadığınız o kıymetli zamanınız için teşekkürler.Saygılar.
Ey İnsan Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma her şeyin bir hesabı var; üzdüğün kadar üzülürsün.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: '20
252 kere teşekkür etti
709 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Şubat 20, 2014, 21:05:17 »
aldıktan sonra mı bakıtacaksınız ?
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: B+
Kilometre: 23000
Model Yılı: '11
33 kere teşekkür etti
81 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Şubat 20, 2014, 21:58:33 »
Hayırlı olsun Allah bela kaza vermesin.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
148 kere teşekkür etti
105 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Şubat 20, 2014, 22:58:51 »
Hayırlı olsun. Kaç binde ve ne kadara aldığınızı mahsuru yoksa yazabilir misiniz ? Donanım paketi Comfort mudur ?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 103000
Model Yılı: '12
1003 kere teşekkür etti
1011 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Şubat 21, 2014, 00:03:03 »
hayırlı olsun iyi günlerde kazasız belasız kullanın
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü
Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #12 :
Şubat 25, 2014, 20:46:53 »
İyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.Anıl Köksal Bayburt hocam almadan önce expertiz de dahil olmak üzere 3 yere gösterdik.Şimdi tanıdık ustamız var çok güvendiğimiz ustamız aracı elden geçirecek diyelim. Osman Banzar hocam araç 2004 1.6 comfort 170 binde.Sadece sağ çamurluk değişmiş.2 tane 400 tl lik hasar kaydı var.3 çamurlukta ve sağ kapıda avuç içi kadar boya tespit edildi.Onun dışında çalışmayan aksam yok.Yürüründe sıkıntı yok(biz yinede üstte yazdığım gibi elden geçireceğiz).4adet sıfır lastiği (her teki 275 tl imiş lastikçiden sordum).Aracı 25 bin tl ye aldık.Bu arada sibop yağlama sistemi önerildi bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilirlermi acaba?Sistem hakkında iyidir,gereksizdir hatta zarar verir diyenler bile var.Yaptıran, bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Tekrardan iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.Allahım herkese kazasız, belasız yolculuklar nasip etsin inşallah.Saygılar.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: B+
Model Yılı: '95
167 kere teşekkür etti
290 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Şubat 26, 2014, 20:41:43 »
bu araç için sıralı sistem olacağı için lpg de sibop yağlama sistemine gerek yok...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #14 :
Şubat 27, 2014, 10:55:27 »
Teşekkürler Kerem Karip hocam.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Karşılaştırma ve Anketler
»
Konu: