0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Maf sensorunu temizleyin/temizletin. Kelebek bogazinida temizletin. İstasyonunuzu drgistirip baska biryerden mazot alin. Ve full depoyu doldurmadan once wurth enjektor temizleyici koyun hava filtrenizi degistirin ve hava filtresi kutusu ve borularini kontrol ettirin.
Ben olumune benzinciyim abi aklima bile gelmedi dpf :/
En iyisini yapıyorsun kardeşim . Bu yakıt fiyatlarıyla dizele binmek bana da mantıklı gelmiyor
Abi hepsi mantiksiz turkiyede araba luksun luksu oldu artik...
Ercüment senin dizel partükül filtresinden galiba haberin yok . Yaşar bey aracınızda dizel partükül filtresi bulunmakta ve bu filtre tıkandığında içindeki partükülün yanması için araç bir miktar daha fazla yakıt yakar yani bu olayın belli periyotlarda gelmesi normal özellikle aracınızı sürekli şehir içi kullanıyorsanız başınıza daha sık gelir .Diğer bir tavsiyem ise servisi değiştirmeniz olur . Bunun bir sorun olmadığını ve dpf den kaynaklandığını bilmeyen bir servise ben olsam bir daha aracımı emanet etmezdim Cevabiniz icin tesekkur ederim mahmut bey. Bu sorun ne sebeple oluyor sizce yakittanmi acaba. Ben shell fulseve, opetin normal dizeli ve bp nin dizelini kullaniyorum ama hepsindede uygun fiyatli olanini yani katkisizini. Acaba sorun bundanmi kaynakli. Performans yakitimi almam gerekiyor sizce.
arkadaşlar merhaba. 2013 model eski kasa corollamda bir sorun yaşıyorum. sorunu anlatacak olursam; yaklaşık 9 aylık arabamda başıma 8-10 defa geldi bu olay. öncelikle yolda sürüş esnasında yakıt tüketimim çok aşırı oluyor. şöyleki 70 km hızda düz yolda giderken anlık tüketim 4-4,5 lt göstermesi gerekirken 6-7 lt civarında görünüyor. bu esnada araç vitesteyken ayağımı gaz pedalından çektiğimde 0 lt yakıt göstermesi gerekirken 2-3 lt arası bir tüketim gösteriyor. aracı kenara çekip rolantide bıraktığımda 900 devirde olması gerekirken 1000 devirde çalışıyor araç ve normalden biraz daha fazla bir titreme oluyor. bu problem esnasında hava koşulları normal, klima, havalandırma, vs. aklınıza gelen güç tüketimini arttırıcı herhangi bir işlev çalışmıyor vaziyette. yani bunlardan kaynaklı değil. bu olay esnasında fan vs devreye girse bile bu kısa bir süreliğine olması lazım ama 3-5 saat kullanımda dahi her şey aynı. çözüm olarak arabayı stop edip sonra çalıştırma, bir saat falan sonra çalıştırma gibi şeyler denedim ama maalesef düzelme yok. ama olaydan baya bir süre 5-10 saat yada bir gün sonra çalışınca sorun ortadan uçup gitmiş. bu olayın yani 8-10 defa olması dışında araç normal bir şekilde tam takır çalışıyor sıkıntı yok yani.NOT: servise 10.000 bakımına götürdüğümde sorunu anlattım. test sürüşü yaptık ama dediğim gibi 9 ayda 8-10 defa yapan arıza o an yapmadığı, denk gelmediği için sorun yok dediler. bende ilk karşılaştığım anda servise getiririm dedim tamam dediler. ama şans olacak ya bu seferde pazar günü servis kapalı iken yaptı arızayı.araç tipi corolla d-4d comfort, model kodu NDE150LA....lütfen bana bu konuda bilgisi olanlar yardım etsin. ayrıca varsa bu sorunu başka yaşayan konuşalım gerekirse servise baskı yapılabilir genel arıza ise falan vs. Şimdiden Teşekkürler.