Gönderen Konu: Efsane Corolla İstisnai Bir Soru  (Okunma sayısı 7160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsane Corolla İstisnai Bir Soru
« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2014, 09:49:40 »
Lpg kitinin aslında son zamlardan sonra benzinle arasındaki fark daraldı.  Bir yandan aracın orjinalliğini bozmak istemiyorum, öte yandan tasarruf tedbirleri malum. Hele araç günlük olarak da kullanılınca insan iki arada bir derede kalıyor. Ancak belli ki olağan üstü bir durum olmazsa Lpg düşüncesinden vazgeçtim. Bu aracın LPG li olanını hiç kullanmadım ancak benzindeki gibi de atik olacağını tahmin etmiyorum. Böyle çok daha keyifli.

Saygılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2014, 09:49:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 31, 2014, 09:53:55 »
Aynen Mustafa Bey. En azından şimdilik düşünmeyin. İleride duruma göre her zaman Lpg'ye dönme şansınız olacak zaten.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 31, 2014, 10:34:27 »
mustafa bey... eğer arabayı uzun bir süre satmayı düşünmüyorsanız (ki bence düşünmeyin, böylesini bulamazsınız), LPG taktırmanızı öneririm.
günde kaç km yapıyorsunuz ortalama? eğer günde 50 civarı veya üzeri km yapıyorsanız hiç zaman kaybetmeyin derim ben. atiklik, performans gibi seçenekleriniz bir tuşa basma uzaklığında olacak size. yani atik bir sürüş gerekli olduğu anda aracınızı benzine alabilirsiniz gene.
kabaca hesap şöyle. sıralı sistem lpg olmayan ,1,6 enjeksiyonlu 96 model olan kendi aracımı baz alarak söylüyorum. şehiriçi kullanım için her km başına 17-18 kuruş, uzun yolda ise km başına 12-13 kuruş kar edersiniz. şehiriçi - şehirdışı ortalamaya vurursak her km için 15 kuruş diyebiliriz. sıralı sistem taktırdığınızı düşünürsek, tasarrufunuz biraz daha artacaktır ve km başına 20 kuruş civarını bulur.
(yaptığınız km) x (20 kuruş)  = edeceğiniz kar
hesap edip kararınızı verin  :D :D :D
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 31, 2014, 11:10:33 »
Ahmet Bey cevap için teşekkür ederim.

Sizin kullandığınız aracın aynısından bir arkadaşımda var. Daha dün konuştuk bu konuyu. Aracının km'si 300.000km'ye ramak kalmış. Verdiği rakam kış koşullarında şehir içi 32krş. Lpg'nin litre fiyatı 2.92. Benim aracım kış koşullarında soğuk motor kullanımında ve kısa mesafeli kullanımlarda şehir içi yaklaşık km de 40 krş. (Benzini 4.91 den alıyorum) bu bizim yaptığımız hesap. 5-7 kuruş kâr için değmeyeceğini düşünmeye başladım ve muhtemelen bu şekilde devam edeceğim. Öte yandan km'de 20 krş tasarruf edeceğimi bilsem tabiki taktırırım. Çünkü 7 ayda 8000 km. yol katetmişim. 8000*20=1600 tl gibi bir rakam ki muazzam bir tasarruftur. Ancak dediğiniz kadar lpg ile arasında 15-20 krş fark olacağını düşünmüyorum. Aslında şunu sormak isterim: aracınıza lpg nin litresini ne kadardan alıyorsunuz ve şehir içi trafiğinde kış koşullarında kilometre ve kuruş bazında ne yakıyor?

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 31, 2014, 17:15:06 »
Bu arada o aracın enjeksiyonlu modellerinin triger değişimi karbüratötlü olanlarına göre oldukça meşakkatlidir.
Bakımları kaliteli malzemeler ile ve iyi yapılıp, sakin kullanıldığında yakıt tüketimleri çok değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 31, 2014, 20:58:20 »
Lpg ile benzin arasinda fazla bir fark kalmadi ama illaki taktiracagim dersenizde ben brc tam sirali taktirdim gazmi benzinmi hic belli olmuyor cekiste ayrica trigerini gecen ay degistirdim 180 tl tut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 01, 2014, 13:04:38 »

Sizin kullandığınız aracın aynısından bir arkadaşımda var. Daha dün konuştuk bu konuyu. Aracının km'si 300.000km'ye ramak kalmış. Verdiği rakam kış koşullarında şehir içi 32krş. Lpg'nin litre fiyatı 2.92. Benim aracım kış koşullarında soğuk motor kullanımında ve kısa mesafeli kullanımlarda şehir içi yaklaşık km de 40 krş. (Benzini 4.91 den alıyorum) bu bizim yaptığımız hesap. 5-7 kuruş kâr için değmeyeceğini düşünmeye başladım ve muhtemelen bu şekilde devam edeceğim. Öte yandan km'de 20 krş tasarruf edeceğimi bilsem tabiki taktırırım. Çünkü 7 ayda 8000 km. yol katetmişim. 8000*20=1600 tl gibi bir rakam ki muazzam bir tasarruftur. Ancak dediğiniz kadar lpg ile arasında 15-20 krş fark olacağını düşünmüyorum. Aslında şunu sormak isterim: aracınıza lpg nin litresini ne kadardan alıyorsunuz ve şehir içi trafiğinde kış koşullarında kilometre ve kuruş bazında ne yakıyor?

Saygılar.

benzinli motorda, şehiriçi kullanımda km de 40 kuruş yakıyor demişsiniz. bir yanlışlık yok değil mi? bu neredeyse 100 km de, 8 litre benzin demek şehiriçi trafiğinde. bu çok çok iyi bir rakam.
ama farkeden bişey yok. aracınız ne kadar az litre yakarsa yaksın, benzin / lpg oranında kar edersiniz lpg taktırdığınızda. yani yukarıda yazdığınıza göre şehiriçi kullanımda km de 40 kr benzin yakıyorsanız, lpg taktırdığınzda bu rakam taş patlasın 28 kr civarına tekabül eder. görüldüğü üzre ayda 1100 km civarı yol yapıyorsunuz. yılda 13000 km civarı yapar. yani yılda yaklaşık 1600 TL kar etmeniz anlamına gelir.

ben en son 15-20 gün önce hesapladığımda, şehiriçi trafiğinde 36-37 kr yakıyordu lpg de. litesini 2,95 den alıyorum şu anda lpg nin. yani benzinde kullansam 55 kuruş üzeri yakacak demek ki.
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 20, 2014, 13:17:20 »
Arkadaşlar Selamlar,

Aracımın ruhsatında 83.8 kw gücünde olduğu yazılı bu da yaklaşık 114 bg. e tekabül ediyor. Kimi corollalarda bu 100 bg. Ruhsatta yazan doğru mudur?

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 20, 2014, 13:25:04 »
Arkadaşlar Selamlar,

Aracımın ruhsatında 83.8 kw gücünde olduğu yazılı bu da yaklaşık 114 bg. e tekabül ediyor. Kimi corollalarda bu 100 bg. Ruhsatta yazan doğru mudur?

Saygılar.
forumda bi yerde yazıyordu galiba. emisyon değerlerini azaltma adına yazılımsal olarak bg düşürmüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 20, 2014, 13:36:04 »
forumda bi yerde yazıyordu galiba. emisyon değerlerini azaltma adına yazılımsal olarak bg düşürmüşler.

Evet öyle bir bilgi aldım ancak o zaman ruhsata da 100bg. in karşılığı bir kw değeri koyarlardı diye düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2014, 08:46:35
Araç 114bg. katalitik konvertör yok.

İlgilenen arkadaşlara çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 197000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 21, 2014, 14:59:01 »

Saygılar.

Benim aracım 1.3 xl sw. ve hergün sabah 4km servis durağına akşam da 4km duraktan eve gidiyorum. hafta sonları da 20-30 km kullanıyorum. aracım 10-11lt lpg yakıyor benzinli hiç denemedim. aracmın çekişinden ve gidişinden de oldukça memnunum.

Sizin hesabınıza göre 10kr. bile fark olsa 7 ayda 8000 km yol yapmışsınız buda 8000x10=800 tl eder bence önemli bi rakam. karar sizin maddi imkanlar benzinli kullanmaya el veriyorsa kullanın ama bence zaman geçtikçe yakıt masrafı çok gelmeye başlar ve illa ki lpg taktırırsınız hele bide daha önceden lpg li bir aracınız olduysa aklınız sürekli lpg de olur. ;)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2014, 15:03:53
Evet öyle bir bilgi aldım ancak o zaman ruhsata da 100bg. in karşılığı bir kw değeri koyarlardı diye düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2014, 08:46:35
Araç 114bg. katalitik konvertör yok.

İlgilenen arkadaşlara çok teşekkürler.

Form da bu konuyla ilgili bilgi vardı sanırım toyotanın bazı modelleri katalitik konvertör olmayanlar 114 bg. konvertör olanlar 105 bg. di sanırım.
Önce güvenlik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 21, 2014, 15:18:02 »

Benim aracım 1.3 xl sw. ve hergün sabah 4km servis durağına akşam da 4km duraktan eve gidiyorum. hafta sonları da 20-30 km kullanıyorum. aracım 10-11lt lpg yakıyor benzinli hiç denemedim. aracmın çekişinden ve gidişinden de oldukça memnunum.

Sizin hesabınıza göre 10kr. bile fark olsa 7 ayda 8000 km yol yapmışsınız buda 8000x10=800 tl eder bence önemli bi rakam. karar sizin maddi imkanlar benzinli kullanmaya el veriyorsa kullanın ama bence zaman geçtikçe yakıt masrafı çok gelmeye başlar ve illa ki lpg taktırırsınız hele bide daha önceden lpg li bir aracınız olduysa aklınız sürekli lpg de olur. ;)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2014, 15:03:53

Form da bu konuyla ilgili bilgi vardı sanırım toyotanın bazı modelleri katalitik konvertör olmayanlar 114 bg. konvertör olanlar 105 bg. di sanırım.

Bundan önceki 3 aracımı lpg li kullandım. Açıkçası ülkemız koşullarından dolayı lpg li araç benziliye göre tabiki çok mantıklı. Ama şuan sağlam bir lpg sistemini ruhsata işletmesi ile birlikte 1800-2000 tl civarına mâl edebiliriz. Lpg fiyatlarının da ne kadar oynak olduğu malum. Örneğin geçen yıl bu zamanlar lpg litresi 2,27 iken şuan 2,90 larda. Amorti etme süresi çok uzun. Bir de sürüş konforu var. İlla ki benzinlinin yerini tutmuyor.
Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 21, 2014, 15:31:29 »
lpg düşünmeyin diyenlere aldırış etmeyin sonuçta benzin parası almış başını gitmiş. bu abimizin de benzinlik sahibi olduğunu düşünmüyorum ki olsa corollaya neden binsin. atiker taktırırdım sizin yerinizde olsam. ama iyi bir usta bulmak kaydıyla.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 21, 2014, 15:37:39 »
lpg düşünmeyin diyenlere aldırış etmeyin sonuçta benzin parası almış başını gitmiş. bu abimizin de benzinlik sahibi olduğunu düşünmüyorum ki olsa corollaya neden binsin. atiker taktırırdım sizin yerinizde olsam. ama iyi bir usta bulmak kaydıyla.

LPG taktırmayı düşünmüyor değilim zaten düşünüyorum ama kilometre 34000 olunca taktırmak içimden gelmiyor. Bir de bu iş sadece para işi değil. Ben bu kasa Corolla ya çok büyük bir oranda zevk aldığım için biniyorum. Şu anda sitede bahsi geçen bir çok yüksek rakamlardaki ve sınıflardaki araçlara da binebilirdim ancak tercihim bu yönde. Yoksa 96 model bir araca yaklaşık 19000 tl vermezdim. Tercih Meselesi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 21, 2014, 16:07:46 »
LPG taktırmayı düşünmüyor değilim zaten düşünüyorum ama kilometre 34000 olunca taktırmak içimden gelmiyor. Bir de bu iş sadece para işi değil. Ben bu kasa Corolla ya çok büyük bir oranda zevk aldığım için biniyorum. Şu anda sitede bahsi geçen bir çok yüksek rakamlardaki ve sınıflardaki araçlara da binebilirdim ancak tercihim bu yönde. Yoksa 96 model bir araca yaklaşık 19000 tl vermezdim. Tercih Meselesi. :)
  sakın ha, sakın ha lpg yok!!!!!!!!!
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 21, 2014, 16:09:38 »

Peki Atilla Abi sen nediyorsan o.

Saygılar, hürmetler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 21, 2014, 16:43:10 »

Başka söze gerek var mı?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 22, 2014, 11:29:03 »

yanlışınız var hocam... lpg var, benzin yok... neden, çünkü para yok :D :D :D
parası olupta kimse lpgyi tercihe etmez sanırım.
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 22, 2014, 13:11:14 »
Allahın bir lütfu olarak bulunan böyle 30 bindeki bir efsaneye para olsun olmasın lpg takmak cinayettir, cinayet masası olaya el koyabilir benden söylemesi. zaten Mustafa kardeşim de bu işten vazgeçti.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 22, 2014, 23:06:19 »
yanlışınız var hocam... lpg var, benzin yok... neden, çünkü para yok :D :D :D
parası olupta kimse lpgyi tercihe etmez sanırım.
Başka söze gerek var mu?

Allahın bir lütfu olarak bulunan böyle 30 bindeki bir efsaneye para olsun olmasın lpg takmak cinayettir, cinayet masası olaya el koyabilir benden söylemesi. zaten Mustafa kardeşim de bu işten vazgeçti.
Atilla amca yanlış anlama ama isterse sıfır efsane olsun ben yine taktırırım.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma