0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet Bey cevap için teşekkür ederim.Sizin kullandığınız aracın aynısından bir arkadaşımda var. Daha dün konuştuk bu konuyu. Aracının km'si 300.000km'ye ramak kalmış. Verdiği rakam kış koşullarında şehir içi 32krş. Lpg'nin litre fiyatı 2.92. Benim aracım kış koşullarında soğuk motor kullanımında ve kısa mesafeli kullanımlarda şehir içi yaklaşık km de 40 krş. (Benzini 4.91 den alıyorum) bu bizim yaptığımız hesap. 5-7 kuruş kâr için değmeyeceğini düşünmeye başladım ve muhtemelen bu şekilde devam edeceğim. Öte yandan km'de 20 krş tasarruf edeceğimi bilsem tabiki taktırırım. Çünkü 7 ayda 8000 km. yol katetmişim. 8000*20=1600 tl gibi bir rakam ki muazzam bir tasarruftur. Ancak dediğiniz kadar lpg ile arasında 15-20 krş fark olacağını düşünmüyorum. Aslında şunu sormak isterim: aracınıza lpg nin litresini ne kadardan alıyorsunuz ve şehir içi trafiğinde kış koşullarında kilometre ve kuruş bazında ne yakıyor?Saygılar.
Arkadaşlar Selamlar,Aracımın ruhsatında 83.8 kw gücünde olduğu yazılı bu da yaklaşık 114 bg. e tekabül ediyor. Kimi corollalarda bu 100 bg. Ruhsatta yazan doğru mudur? Saygılar.
forumda bi yerde yazıyordu galiba. emisyon değerlerini azaltma adına yazılımsal olarak bg düşürmüşler.
Evet öyle bir bilgi aldım ancak o zaman ruhsata da 100bg. in karşılığı bir kw değeri koyarlardı diye düşünüyorum.Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2014, 08:46:35Araç 114bg. katalitik konvertör yok. İlgilenen arkadaşlara çok teşekkürler.
Benim aracım 1.3 xl sw. ve hergün sabah 4km servis durağına akşam da 4km duraktan eve gidiyorum. hafta sonları da 20-30 km kullanıyorum. aracım 10-11lt lpg yakıyor benzinli hiç denemedim. aracmın çekişinden ve gidişinden de oldukça memnunum. Sizin hesabınıza göre 10kr. bile fark olsa 7 ayda 8000 km yol yapmışsınız buda 8000x10=800 tl eder bence önemli bi rakam. karar sizin maddi imkanlar benzinli kullanmaya el veriyorsa kullanın ama bence zaman geçtikçe yakıt masrafı çok gelmeye başlar ve illa ki lpg taktırırsınız hele bide daha önceden lpg li bir aracınız olduysa aklınız sürekli lpg de olur. Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2014, 15:03:53Form da bu konuyla ilgili bilgi vardı sanırım toyotanın bazı modelleri katalitik konvertör olmayanlar 114 bg. konvertör olanlar 105 bg. di sanırım.
lpg düşünmeyin diyenlere aldırış etmeyin sonuçta benzin parası almış başını gitmiş. bu abimizin de benzinlik sahibi olduğunu düşünmüyorum ki olsa corollaya neden binsin. atiker taktırırdım sizin yerinizde olsam. ama iyi bir usta bulmak kaydıyla.
LPG taktırmayı düşünmüyor değilim zaten düşünüyorum ama kilometre 34000 olunca taktırmak içimden gelmiyor. Bir de bu iş sadece para işi değil. Ben bu kasa Corolla ya çok büyük bir oranda zevk aldığım için biniyorum. Şu anda sitede bahsi geçen bir çok yüksek rakamlardaki ve sınıflardaki araçlara da binebilirdim ancak tercihim bu yönde. Yoksa 96 model bir araca yaklaşık 19000 tl vermezdim. Tercih Meselesi.
sakın ha, sakın ha lpg yok!!!!!!!!!
yanlışınız var hocam... lpg var, benzin yok... neden, çünkü para yok parası olupta kimse lpgyi tercihe etmez sanırım.
Allahın bir lütfu olarak bulunan böyle 30 bindeki bir efsaneye para olsun olmasın lpg takmak cinayettir, cinayet masası olaya el koyabilir benden söylemesi. zaten Mustafa kardeşim de bu işten vazgeçti.