Gönderen Konu: Anahtarsız Giriş Sistemi olan araçlarda Ön kapıların Kontrolü?  (Okunma sayısı 3459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar,

Anahtarsız giriş sistemi olan araçlarda, ön kapıların kilitlenip kilitlenmediğini , anahtarı uzaklaştırmadan, kontrol edebilme şansımız varmıdır?
THE END

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar,

Anahtarsız giriş sistemi olan araçlarda, ön kapıların kilitlenip kilitlenmediğini , anahtarı uzaklaştırmadan, kontrol edebilme şansımız varmıdır?

abi ben dikizlerin kapanmasından anlıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Benim aracımda dikizler kapanmıyor. Hem kapanmış olsada kapıların kilitlenip kilitlenmediğini garanti edebiliyor mu bu işlem sizde?

Bu soruyu neden sordum derseniz, geçenlerde kapıyı kilitledim, genelde alışkanlık olmuş bende kontrol ederim kapıları, sağ arka kapı kilitlenmemişti. Acaba ön kapılar kilitlenmiş mi diye kontrol etmeye kalkınca da malum elleyince direk açılıyor zaten tüm sistem  :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
Benim aracımda dikizler kapanmıyor. Hem kapanmış olsada kapıların kilitlenip kilitlenmediğini garanti edebiliyor mu bu işlem sizde?

Bu soruyu neden sordum derseniz, geçenlerde kapıyı kilitledim, genelde alışkanlık olmuş bende kontrol ederim kapıları, sağ arka kapı kilitlenmemişti. Acaba ön kapılar kilitlenmiş mi diye kontrol etmeye kalkınca da malum elleyince direk açılıyor zaten tüm sistem  :argh:

aracı ilk aldığım zamanlar kontrol ettim abi bakdım dikizler kapanınca kapılar kapanıyor bir daha kontrol etmedim...ama dikizler kapanmayan bir sistemde elle kontrol etmekten başka bir sistem gelmiyor aklımada...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Kapı üzerinde hiç denemedim ama bazen arabayı çalıştırırken anahtar ile cep telefonu çok yakınsa araç sinyali alamıyordu. Bir nevi faraday kafesi işlevi görüyor telefon. Pek güvenilir bir yol değil ama söylemek istedim.  :) Deneyebilirsiniz, belki işe yarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Mehmet Ali hocam,

Bu dikizlerden kastınız Ayna oluyor dimi?

Ayna, yada sesli bip bip cik cuk , yada bendeki gibi 4lü lerin tek yanması vb işaretçiler malesefki kapıların kilitlendiğini garanti etmiyor. sadece kilitleme olayının aktive edildiğini gösteriyor.

Bendeki olay şöyle olmuş, ertesi gün kontrol ettim. İçerde kapı açma kolunun hemen üstünde kapıları kilitleyen mekanizma var, hani içerden kapıyı kilitlemek için arka kapılarda olan kilitleme düğmesi. O tahminimce sıkışmış vede kapıyı kilitleme düğmesine basınca kilitleme konumuna gelmemiş. Ben dışardan iyikide kontrol etmişim ki açık olduğunu anlayabildim. Ama bu ön kapıların gerçekten kilitlenip kilitlenmediğini kontrol etme şansı anca anahtarı uzaklaştırıp arabaya tekrardan gelmekle olabiliyor herhalde.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Az önce denedim, acaba kapıları açarken de olacak mı sinyal alamama durumu diye, maalesef olmuyor. Boşuna deneyip, zamanınızı harcamayın. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ben yan taraftan tutardım, o zaman sensör de devreye girmiyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Abi yanlış bilmiyorsam kitledikten sonra o sensör belli bir süre çalışmıyordu ben öyle yapıyorum   ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
Abi yanlış bilmiyorsam kitledikten sonra o sensör belli bir süre çalışmıyordu ben öyle yapıyorum   ;)

Doğru. Kilit devreye girdikten 2sn içinde ön kapı kolu çekilerek kontrol edilebilir ama her seferinde acele davranmamak için arka kapıdan kontrol daha stressizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Doğru. Kilit devreye girdikten 2sn içinde ön kapı kolu çekilerek kontrol edilebilir ama her seferinde acele davranmamak için arka kapıdan kontrol daha stressizdir.

Abi doğru diyorsunuz da, işte ya bir ihtimal kilit arızası varsa nasıl emin olabiliriz? Çünkü ben bunu yukarıda yazdığım gibi yaşadım. Diğer arka kapı kilitlendiği halde diğeri kilitlenmemişti. Ön kapıları kontrol edebilmek için herhalde eldiven falan takmak lazım  :argh:

Tekin Abinin dediğine göre 2 sn imiş bu süre. Hangi birini kontrol edecez ki :) Sağı solu 2 sn içinde :) Bunun anlaşılan tek yolu eldiven falan takmak yada parmak uçları ile tüm kolu elle tutumadan çekmek. :olu:

Ben yan taraftan tutardım, o zaman sensör de devreye girmiyor...

Büyük ihtimal sizin dediğiniz gibi yapılabilecek bir durum. Sensörü devreye sokmayacak şekilde kolu çekebilmek lazım :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Abi doğru diyorsunuz da, işte ya bir ihtimal kilit arızası varsa nasıl emin olabiliriz? Çünkü ben bunu yukarıda yazdığım gibi yaşadım. Diğer arka kapı kilitlendiği halde diğeri kilitlenmemişti. Ön kapıları kontrol edebilmek için herhalde eldiven falan takmak lazım  :argh:

Tekin Abinin dediğine göre 2 sn imiş bu süre. Hangi birini kontrol edecez ki :) Sağı solu 2 sn içinde :) Bunun anlaşılan tek yolu eldiven falan takmak yada parmak uçları ile tüm kolu elle tutumadan çekmek. :olu:

Büyük ihtimal sizin dediğiniz gibi yapılabilecek bir durum. Sensörü devreye sokmayacak şekilde kolu çekebilmek lazım :tamam:

Abi 2 saniye olduğundan emin miyiz ? :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Ben hiç denemedim , Tekin Abi dediyse doğrudur diye düşünüyorum. :tamam:

Ben bu kıllanan adam moduyla herhalde bu anahtarsız giriş kısmı iptal edilebiliyorsa iptal ettirebilirim :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi

Evet Emre, eminim, birkaç defa anlık açıp girme durumu oluşmuştu ve kapı açılmamıştı (belki 1sn!).

2sn sonra kolu üstlerinden tutarak çekmek suretiyle de denenebilir. Sensörler kolun iç kısmında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
Evet Emre, eminim, birkaç defa anlık açıp girme durumu oluşmuştu ve kapı açılmamıştı (belki 1sn!).

2sn sonra kolu üstlerinden tutarak çekmek suretiyle de denenebilir. Sensörler kolun iç kısmında.

Sistemi kısaca özetlemeye çalışayım;
Ön kapı kollarında 2 adet sensör vardır.
Bu sensörlerin aktif olması için öncelikle cebinizdeki kumanda ile iletişime geçmiş olması gerekiyor.

Birinci sensör kapı kolunun tam arkasında açmak için kavradıgımızda aktif olur.
Kumandayı gördü isen, ve kapı kolunun arkasında el varsa açıl şeklinde.

İkinci sensörde yine ön kapıların üzerindedir. Hatta bu bölgede arka kapılarda olmayan bi çentik grubuda vardır.

Kumanda aracın dışında ise ve iletişim devam ediyorsa, parmagınızı bu çentiklerin üzerinde kapı kolu boyunca gezdirirseniz kapılar kilitlenir ve flaşör ikaz verir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
benim araçta 3 sn içinde kontrol edebiliyorsun.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

.......kapı kolu boyunca gezdirirseniz kapılar kilitlenir ve flaşör ikaz verir.

Aslında kapılar kilitlenir denemez, kapı kilitlemesi aktif hale gelir.

Ahmet hocam,

Bu sistemi devreden çıkartma imkanı varmıdır?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
Mehmet Ali hocam,

Bu dikizlerden kastınız Ayna oluyor dimi?

Ayna, yada sesli bip bip cik cuk , yada bendeki gibi 4lü lerin tek yanması vb işaretçiler malesefki kapıların kilitlendiğini garanti etmiyor. sadece kilitleme olayının aktive edildiğini gösteriyor.

Bendeki olay şöyle olmuş, ertesi gün kontrol ettim. İçerde kapı açma kolunun hemen üstünde kapıları kilitleyen mekanizma var, hani içerden kapıyı kilitlemek için arka kapılarda olan kilitleme düğmesi. O tahminimce sıkışmış vede kapıyı kilitleme düğmesine basınca kilitleme konumuna gelmemiş. Ben dışardan iyikide kontrol etmişim ki açık olduğunu anlayabildim. Ama bu ön kapıların gerçekten kilitlenip kilitlenmediğini kontrol etme şansı anca anahtarı uzaklaştırıp arabaya tekrardan gelmekle olabiliyor herhalde.

aklıma kurt düşürdün be abi :):):) ben o cik cuk edince dikizler kapanınca kapılarım kitlendi diye alıştırdı idim kendimi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
aklıma kurt düşürdün be abi :):):) ben o cik cuk edince dikizler kapanınca kapılarım kitlendi diye alıştırdı idim kendimi :)

Keşke öyle olsa, belkide sizin aracınızda gerçekten kilitlenip çek edip öyle cik cuk ediyordur.  :tamam: ama sanmam. Bu araçların kilitlenmesini sağlayan her kapıda ( bazı araçlarda her kapıda değil) bir sistem var, kapıyı kilitleme konumuna alan, eğer ki o bozuk yada bendeki gibi tam çalışmazsa cik cuk etsede kapı kilitlenmiyor malesef ki. Ben çoğu zaman manuel birde elle çek ediyorum kapanmışlarmı diye :)
THE END