0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.33 motorun karakteristiği bu torku zayıf. Bayılmaması için rampalara yüksek hızda gireceksiniz ya da vites düşüreceksiniz. Performanslı ve ani tepki veren bir motor değil maalesef. Ekonomik bir motor, bu şekilde tepki almanız normal. 6 vitesli 1.33'e zamanla alışacaksınız.
Gazı kesince arabanın duracak gibi olması kompresyonun yüksek olduğunu gösterir ki bu arzu edilen kalitedir. Motor eskidikçe bu durum azalır.
sorumun cevabı motor gücünden ziyade kompresyonun aracın sürücü ve yolcularına hissettirdiği olumsuz konfor..ama cevaplarınız için teşekkür ederim...Mesaj Birleştirildi: Ocak 13, 2014, 22:21:59aracın kompresyonun iyi olması sağlıklı yeni olduğunu gösterir bu konuda hemfikiriz...ancak gazdan ayağını çekince oluşan bir miktar ileri geri fazla salınım daha öncede belirttiğim gibi sürüş zevkini körelten olumsuz bir faktör...forum üyelerinden isteğim bu durumu tecrübe edip görüşlerini paylaşabilirler mi...teşekkür ederim
Bende de Auris 1.33 var. Sürüş zevki tatmin edici bana göre. Anlaşılan size yeterli gelecek bir araç değil gibi görünüyor.
önceki aracım clio 3 b sınıfı bu ise malumunuz c segmentte..ama beklentilerimin mealesef küçük bir bölümünü karşıladığını düşünüyorum...
aracın kaç km de?
araç 28 bin daha
Konuyu açan kişi olarak bugün sonkar yenibosna servisine gittim...formen arkadaşla ilk önce benim aracı sonra aynı 1.33 kasa corollayı test ettiğimde bu durumun bu motor grubunda olağan şeyler olduğuna ikna oldum...muadili aracı kullandığımda ayağımı özellikle 2000 -2500 gibi devirlerde ayağımı gazdan çekip kompresyona bindirdiğimde benim aracın aynısı hatta daha fazla miktarda ileri geri kasılma hareketini yaptığını gördüm... açıkcası bu durumun sadece benim araca has bir durum olmadığına sevindim...formen arkadaş 1..33 kasalarda motor gücü dolayısıyla bu durumun olduğunu hatta satın alma için gelen müşterilere bu durumdan ve sürüş konforunu bozmasından dolayı bu kasaları önermediğini belirtti...bende açıkcası ikna oldum daha doğrusu ikna olmak zorunda kaldım...