Gönderen Konu: olası kompresyon problemi yardımmm  (Okunma sayısı 2322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
olası kompresyon problemi yardımmm
« : Ocak 13, 2014, 21:52:05 »
arkadaşlar 2012 corolla 1.33 aldım..şanzımanda ses sorunu vardı başka bir başlıkta anlattığım gibi bu sorunumu garantiden serviste hallettim.şimdi her araç değiştirince önceki aracın getirdiği kullanım alışkanlıklarını yeni araçtanda beklemek problemini yaşıyorum...önceki aracım clio 3 tü ...corollada sorun olarak şöyle bir problemim var...düz yol yada yokuş rampa çıkarken ayağımı hızlı bir şekilde ani olarak gazdan çektiğimde araç ani fren yapıyormuş gibi bir geri kaçıp normal seyrinde devam ediyor...bu durum kompresyonla ilgili olduğunu bilmeme rağmen önceki aracım da sürüş konforunu etkileyecek düzeyde değildi...bu aracımda ise çok belirgin olduğunu düşünüyorum...değerli forum üyelerinin bu konuyu test edip tecrübelerini aktarırlarsa çok sevinirim...(not servis formeni bu durumun olağan bir durum yani aracın kompresyonun tam olduğunu söyledi,ama ben  bu durumun sürüş konforunu olumsuz etkilediğini düşünüyorum sizler ne dersiniz)herkese kazasız belasız günler diliyorum...

Toyota Club Türkiye

olası kompresyon problemi yardımmm
« : Ocak 13, 2014, 21:52:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: olası kompresyon problemi yardımmm
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2014, 22:01:23 »
1.33 motorun karakteristiği bu torku zayıf. Bayılmaması için rampalara yüksek hızda gireceksiniz ya da vites düşüreceksiniz. Performanslı ve ani tepki veren bir motor değil maalesef. Ekonomik bir motor, bu şekilde tepki almanız normal. 6 vitesli 1.33'e zamanla alışacaksınız.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2014, 22:11:31 »
Gazı kesince arabanın duracak gibi olması kompresyonun yüksek olduğunu gösterir ki bu arzu edilen kalitedir. Motor eskidikçe bu durum azalır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 13, 2014, 22:17:03 »
1.33 motorun karakteristiği bu torku zayıf. Bayılmaması için rampalara yüksek hızda gireceksiniz ya da vites düşüreceksiniz. Performanslı ve ani tepki veren bir motor değil maalesef. Ekonomik bir motor, bu şekilde tepki almanız normal. 6 vitesli 1.33'e zamanla alışacaksınız.
sorumun cevabı motor gücünden ziyade kompresyonun aracın sürücü ve yolcularına hissettirdiği olumsuz konfor..ama cevaplarınız için teşekkür ederim...

Mesaj Birleştirildi: Ocak 13, 2014, 22:21:59
Gazı kesince arabanın duracak gibi olması kompresyonun yüksek olduğunu gösterir ki bu arzu edilen kalitedir. Motor eskidikçe bu durum azalır.
aracın kompresyonun iyi olması sağlıklı yeni olduğunu gösterir bu konuda hemfikiriz...ancak gazdan ayağını çekince oluşan bir miktar ileri geri fazla salınım daha öncede belirttiğim gibi sürüş zevkini körelten olumsuz bir faktör...forum üyelerinden isteğim bu durumu tecrübe edip görüşlerini paylaşabilirler mi...teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #4 : Ocak 13, 2014, 22:31:30 »
sorumun cevabı motor gücünden ziyade kompresyonun aracın sürücü ve yolcularına hissettirdiği olumsuz konfor..ama cevaplarınız için teşekkür ederim...

Mesaj Birleştirildi: Ocak 13, 2014, 22:21:59
aracın kompresyonun iyi olması sağlıklı yeni olduğunu gösterir bu konuda hemfikiriz...ancak gazdan ayağını çekince oluşan bir miktar ileri geri fazla salınım daha öncede belirttiğim gibi sürüş zevkini körelten olumsuz bir faktör...forum üyelerinden isteğim bu durumu tecrübe edip görüşlerini paylaşabilirler mi...teşekkür ederim

Bende de Auris 1.33 var. Sürüş zevki tatmin edici bana göre. Anlaşılan size yeterli gelecek bir araç değil gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 13, 2014, 22:38:27 »
Bende de Auris 1.33 var. Sürüş zevki tatmin edici bana göre. Anlaşılan size yeterli gelecek bir araç değil gibi görünüyor.
önceki aracım clio 3 b sınıfı bu ise malumunuz c segmentte..ama beklentilerimin mealesef küçük bir bölümünü karşıladığını düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #6 : Ocak 13, 2014, 22:43:30 »
önceki aracım clio 3 b sınıfı bu ise malumunuz c segmentte..ama beklentilerimin mealesef küçük bir bölümünü karşıladığını düşünüyorum...

1.33 araçlar  iç hacim ve bir takım donanım/konfor  özellikleri ile c sınıfı olsa da performans bakımından yetersiz kalabiliyor.Mesela aynı motoru kullanan Yaris, düşük ağırlığı dolayısı ile daha iyi performans verir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2014, 23:07:57 »
Kullandigim 2001 1.6 vvti corollada da mevcut sikinti yok anlayacaginiz. Muhtemelen vites oranlariyla alakali olsa gerek dusuk viteslerde belirgin oluyor 1-2 de. 3. Viteste o kadar mevcut degil 4-5 zaten hissettirmiyor bile.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 14, 2014, 10:26:29 »
aracın kaç km de?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 14, 2014, 10:37:07 »
Ben de 2006 Corolla terra var  84 binde servis bakımlı bir araç sabahları motor soğukken otomatik jikle devredeyken kompresöre binme olayı baya hissedilir oluyor ama motor ısınıp normal rölantiye binince hayli dozunda bir tepkime oluyor hani beni rahatsız etmiyor. Sizde de aynı durum var ise gayet normal bence ama motor ısınınca da gene aşırı tepkime oluyorsa bir gösterin derim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 14, 2014, 14:19:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 14, 2014, 17:17:21 »
araç 28 bin daha

merak edilecek hiç bir problem olmaz kullandıkca araba sana sen arabaya alışacaksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 14, 2014, 21:13:39 »
Çevremde aynı model olup bazısının kompresyonu çok yüksek  bazısının ise hissedilmeycek kadar az olan çok araba var bu neye göre böyle oluyor neden bazıları zangır zangır titrerken bazılarında hiç tık yok bilen var mı arkadaşlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 14, 2014, 22:17:21 »
kompresyon iyidir frenden tasarruf edersiniz ;)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 15, 2014, 18:11:31 »
Konuyu açan kişi olarak bugün sonkar yenibosna servisine gittim...formen arkadaşla ilk önce benim aracı sonra aynı 1.33 kasa corollayı test ettiğimde bu durumun bu motor grubunda olağan şeyler olduğuna ikna oldum...muadili aracı kullandığımda ayağımı özellikle 2000 -2500 gibi devirlerde ayağımı gazdan çekip kompresyona bindirdiğimde benim aracın aynısı hatta daha fazla miktarda ileri geri kasılma hareketini yaptığını gördüm... açıkcası bu durumun sadece benim araca has bir durum olmadığına sevindim...formen arkadaş 1..33 kasalarda motor gücü dolayısıyla bu durumun olduğunu hatta satın alma için gelen müşterilere bu durumdan ve sürüş konforunu bozmasından dolayı bu kasaları önermediğini belirtti...bende açıkcası ikna oldum daha doğrusu ikna olmak zorunda kaldım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #15 : Ocak 15, 2014, 20:44:42 »
Konuyu açan kişi olarak bugün sonkar yenibosna servisine gittim...formen arkadaşla ilk önce benim aracı sonra aynı 1.33 kasa corollayı test ettiğimde bu durumun bu motor grubunda olağan şeyler olduğuna ikna oldum...muadili aracı kullandığımda ayağımı özellikle 2000 -2500 gibi devirlerde ayağımı gazdan çekip kompresyona bindirdiğimde benim aracın aynısı hatta daha fazla miktarda ileri geri kasılma hareketini yaptığını gördüm... açıkcası bu durumun sadece benim araca has bir durum olmadığına sevindim...formen arkadaş 1..33 kasalarda motor gücü dolayısıyla bu durumun olduğunu hatta satın alma için gelen müşterilere bu durumdan ve sürüş konforunu bozmasından dolayı bu kasaları önermediğini belirtti...bende açıkcası ikna oldum daha doğrusu ikna olmak zorunda kaldım...

Son kasalarda ağırlığın biraz azaltılmasıyla performansta biraz daha artış oldu.