Gönderen Konu: Yeni corolla da ses sorunu  (Okunma sayısı 4302 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
Yeni corolla da ses sorunu
« : Ocak 13, 2014, 15:11:38 »
Selamlar ,
Aracın sag yolcu koltuğu tarafından sürtme veya cırcır sesi gibi bir ses var ve cok rahatsız edici bir ses az da olsa ,
bu sorunu yasayan veya nasıl cozecegim konusunda bilgi sahibi olan varsa memnun olurum servis çözemedi bu arada cozdum demişti !

Toyota Club Türkiye

Yeni corolla da ses sorunu
« : Ocak 13, 2014, 15:11:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla da ses sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2014, 15:35:25 »
yolcu koltuğu dolu olduğunda da aynı ses var mı? emniyet kemeri tokasının bir yerlere sürtmesinden kaynaklanabilir.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2014, 10:54:46 »
selamlar, emniyet kemeri degilde on torpidoya yakın bir yerden veya camın içinden yani kapı içinden geliyor gibi,
Bu isi olcen bir cihaz veya bir teknik açıklama varmı acaba, sadece kulakla bulunamıyor, camı iktirdim sanki kesti gibi ama tam çözemedim gene de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2014, 11:51:42 »
Valla bu ses olayı çok sinir bozucu, benim Auriste daha fena. Biyerden gelen sesi bulup hallediyorum başka biyer çıkıyo. Galatasaray defansı gibi sürekli bi sıkıntı var :D Aracın kullanma kılavuzunu bilirsiniz baya kalın bi kitap. Torpidoda duruyodu bişey alırken sürekli elime geliyodu aldım bagaja attım. Boşluk var biyerde ama kitabın ağırlığından ses yapmıyor olacak ki sinir bozucu bi tıkırtı başladı. Çözemedim mecbur kitabı tekrar torpidoya attım. Aslında arabaya söyleniyoruz sürekli ama bu yollara araba ne desin. Almanlar boşuna dememiş biz türklere asfalt atmayı öğrettik, onlar da bize bunu yamamayı öğretti diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2014, 12:56:10 »
Auris activeskypack ses sorunu diye bir konu açılmıştı orada video var sesi dinleyip aynı sesmi degilmi ogrenebilirsiniz.Aynı ses ise problem cozuldu.Bizim arabada da aynı problem vardı.yeni kasa corolla.Konuyu okuyabılırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2014, 13:36:27 »
Auris activeskypack ses sorunu diye bir konu açılmıştı orada video var sesi dinleyip aynı sesmi degilmi ogrenebilirsiniz.Aynı ses ise problem cozuldu.Bizim arabada da aynı problem vardı.yeni kasa corolla.Konuyu okuyabılırsınız.

Teşekkür ederim, konuyu biliyorum ama hepsini takip edemedim detaylıca bir okuyum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2014, 10:18:17 »
Selamlar,  3 kez servise gitti ama kesilmedi sag on yocu kapısından geliyor.Biraz icerden iktirince dışa doğru geçiyor.
Sanırım kapı bağlantısından kaynaklanıyor.Kapı bağlantıları cok pasif ve kalitesiz.Yıldız vida ucuna benzeyen plastik parçalarla bağlantı yapılmış .Sunu belirteyim mika benzeri bu plastiği hic beğenmedim.Cok kalitesiz duruyor ve sert olduğundan sanırım neresi ile temas etse ses çıkarıyor.İnanın soğudum arabadan, bence montaj sorunu var plastik parçalarda.Ses titreşim ve sürtmesini giderilmemiş.On konsoldan da geliyordu bir dünya ses yalıtımı bez kullandılar ordaki ses gitti.Cok titrediğinde araç ondeki gösterge panelinden de aynı ses geliyor.Enterresan bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyot'AŞK Coroll'AŞK
  • 17 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2014, 13:44:40 »
Selamlar ,
Aracın sag yolcu koltuğu tarafından sürtme veya cırcır sesi gibi bir ses var ve cok rahatsız edici bir ses az da olsa ,
bu sorunu yasayan veya nasıl cozecegim konusunda bilgi sahibi olan varsa memnun olurum servis çözemedi bu arada cozdum demişti !

Bu sorun sıfır aldığım 2011 model yariste de olmuştu.
Tarifinize göre aynı ses ve aynı yerden geliyor.
Aracınız sabit dururken siz sağ yolcu koltuğunda oturun. Kapılar kapalıyken Başka biri sağ çağurluğa aralıklarla orta sertlikte yumruk vursun. Eğer aynı sesi alıyorsanız  (tam yerini bilmiyorum) o bölgede ya çamurluğun ya da tamponun tırnak geçmeli yerleri var. o tırnaklar kırılmıştır.
Onları garanti kapsamında değiştirebilirsiniz.
Benim sorunum o şekilde çözülmüştü. Genelde bu sesler de bozuk sert taşlı patikalı yollarda tırnakların kırılmasıyla ortaya çıkıyor.
Umarım sorununuz çözülür.