0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota (yetkili) yeni araçları 5-30W ile değiştiriyoruz dedi.
ae101 kataloğu 5w30 yağı eksi yirmi douz santigrad derecede yani çok şiddetli kış ortamında öneriyor.normal iklimde 15W40,20w50 öneriyor.
ercüment benim arabanın imal edildiği yıllarda en revaçtaki yağ castrol gtx 20w50 idi.20w40 daha öncede vardı.bmw performans tipi arabalarda 10w60 yağ kullanılıyor(ful sentetik).1962den beri ehliyetli sürücü hayatımda (iki sene ehliyetsiz),40 viskoziteli,50 viskoziteli yağlarla motor yiyen araba duymadım.
ahmet kardeşim bu corolla değişik ülkelerde değişik tavsiyelerde bulunuyor.benim arabayı ilk aldığım senelerde servis mobil super S 15w/50 yağ koyuyordu. daha sonra mobil super S 10w/40 viskozitye geçti.bende selenia 15w/50 kullanmaya başladım.fakat selenia 10000km de yarım litre eksiltme yapıyordu.bende mobil super S 10w/40 kullanmaya başladım.şu anda bp 10w/40 yarı sentetik kullanıyorum.benim araba 220000 km yi epey geçtiği halde en ufak yağ eksiltmesi,vuruntu filan yok.5w/30 çok km yapan arabaya ince gelir yataklarda vuruntu yapabilir.eğer sentetik koymak istiyorsan 5w/40 kullan.övünmek gibi olmasın çok motor rektifiye yaptırdım,parçası olmayan motorlara yatak döktürdüm.bu forumu topluma tecrübelerimi aktararak faydalı olabilirim düşüncesiyle kullanıyorum.yoksa niyetim bilmediğim mevzularda kafa karıştırmak değil.hepinizi çok seviyorum kızsanızda ,sevsenizde,sevmesenizde,bu moruğun gençlerin içinde ne işi var desenizde,demesenizde.