0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ses değilde ben çok sessiz olsun diye uğraşıyorum
Merhaba 2007 corolla dizel aracım var servise kızdım o yuzden ozel bır yerde bakım yaptırmak ıstıyorum sizce hangi yağ markasını denemeliyim
Levent bey, hangi ilde yaşıyorsunuz?
erzurumda yasıyorum geceleri -40 oluyor malum
ümraniye sanayide mobil1 0w40 yağ fiyatı sordum, 85 tl fiyat verdiler nasıl sizce arkadaşlar?
Bu konu bitmez
+ sonsuz
Bence fiyat gayet iyi.
yağ bakımı yaklaşıyor 4 lt alıp koysam iyi olur
Merhaba Levent Bey,Geçen haftalarda bende aynı konuyu sitede paylaşmıştım.Uzun bir süre araştırdım ve en ideal yağ bence castrol edge turbo dizel 5w40 ama biraz pahalı 105 ile 125 tl arasında fiyatı var. İyi günler dilerim.
Levent bey, arkadaş Erzurumda -40'dan bahsediyor, nasıl 5W yağ önerirsiniz? siz de Gazianteptesiniz, sizin içinde 10W-40 uygundur.Günaydın Tekin Bey,Duğrusu sizin kadar bu konularda bilgili değilim. Ancak yağların değerlerine baktığımızda; ''-35°C arası 30°C, 0W-30'' -30°C arası 40°C, 5W-40; 0- 30 kış için ideal, ancak yaz için yeterli olmadığını düşünüyorum. 10-40 içinde -15 C ile 40 C demiş 5- 40 ile 10-40 arasındaki fark ne? Yaz için sıcaklık değerleri her ikisinide 40 derece.İyi günler dilerim.
Ancak yağların değerlerine baktığımızda; -35°C arası 30°C 0W-30 -30°C arası 40°C 5W-40 10W-40 içinde -15 C ile 40 C demiş 5- 40 ile 10-40 arasındaki fark ne? Yaz için sıcaklık değerleri her ikisinide 40 derece.
Levent bey,Yukardaki açıklamalarınızda bazı düzeltmeler yapıyorum,0W-30 için doğru bilgi -30 -35C ile +30C arası,5W-40 ise -25C ile +45 gibi,10W-40, -20C ile +50C'lere varan sıcaklıklar için, Bir motor yağı aldığımız zaman aslında belirtilen ilk rakamlı yağı almış oluyoruz, amaç yaşadığımız bölgenin soğukluk değerlerine uygun yağı seçmektir, zira motora en büyük zarar ilk çalıştırmadaki ilk saniyelerde verilmektedir. Yağların içine katılan katıklarla da, o yağın görev görebileceği max. dış ortam sıcaklığı değeri veriliyor.Alttaki linkte bu konuyla ilgili yazımı okuyarak genel bir fikir edinebilirsiniz.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40280.0