0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valla ev almak hayal araba almak hayal.. biz karı koca öğretmeniz şükürler olsun iyi kötü geçiniyoruz.. ya asgari ücretliler..Allahım sen yardım et
Arabalara kur artisi ile birlikte azami %10 zam gelecektir diye dusunuyorum
Allah herkese yardım etsin seçimden sonra değişmez ise benim vergi 28 tl idi 29 tl oldu söylemesi ayıp ev aldım borcu bitti bekarım içki ve sigara kullanmıyorum makul bi maaşım var ama malum vergiler ve yakıt fiyatlarından cesaret edip borçlanarak arabayı değiştiremiyorum
Benim anlamadığım birşey var yılbaşından sonra zamlanır düşüncesi ile aralıkta baktım fiyatlara 3 veya 4 kez fiyatlar aynı idi? Bugün baktım yine aynı? Zamlar 1ocaktan itibaren diyor haberlerde ve buradaki konuda, kaçırdığım birşey mi var?
1 Ocaktan geçerli olmak üzere motor silindir hacmi 1600 cc ye kadar otomobillerin %40 olan ötv oranı %45 e,1600 cc ve üzeri 2000 cc ye kadar araçların ötv si%80 den %90 a,2000 cc ve üzeri araçların ötv si%130 dan %145 e yükseltilmiştir.Bundan sonra araban var mı?
Arabaya binmek caseret istiyor artık.kontak dahi çevirmeden aylık gider 250 tl,kontak açıldıktan sonrası ise korku filmi gibi.arkadan gelecek elektrik,doğalgaz,akaryakıt gibi zaruri ihtiyaçlara yapılacak zamlar cabası.Adil bir vergi düzeni kurmak,kayıtdışını minumuma çekmek her iktidarın yükümlülüğünde iken kimse elini taşın altına sokmak istemiyor.Nasıl olsa dolaylı vergileri yükselterek istediklerine yakın sonucu alabiliyorlar nasıl olsa tepki yok,tepki gösterene gaz çok,haliyle sermayeyi küstürmüyorlar.Aylık geliri 1000 tl olan da 1 milyon tl olanda benzini,ekmeği,elektriği,doğalgazı aynı fiata alıyorlar,üstelik yüksek gelirli olanlar şirketleri üzerinden bunların büyük bir bölümünü masraf göstererek ya hiç ödeme yapmıyorlar veya %50 sini ödüyorlar.Şimdi bunlardan sonra gelecek planları yap!!!!!!!!!
1 ocaktan ıtıbaren kesılen faturalarda OTV farkı yansıyacak. Yanı aracı bugunden ıtıbaren alırsanız bu farkı odemenız gerekecek.
Geçenlerde toyota fiyatları güncellemişti 2013 ile 2014 fiyatları arasında 2000 - 5000 tl gibi farkları vardı ama şimdi ne olduysa 2013 fiyatları var sitede. yaris hybrid spirit 62bin tl, corolla dizel premium navigation M/M 76bin tl'den 78bin tl'lerde avensis elegant extra fiyatı 71bin tl, verso 1.8 premium fiyatı 105bin tl'lerde geziyordu şaka gibi.
%90 vergi ne demek arkadaş ya?