Gönderen Konu: Çanakkale'deki talihsiz olay için yardım kampanyası  (Okunma sayısı 1164 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Çanakkale'deki talihsiz olay için yardım kampanyası
« : Aralık 31, 2013, 12:27:28 »
Güne böyle kötü bir haber ile başlamanızı istemezdim ama hayatın içinde olan şeyler maalesef. Empati yapıyor insan, yılbaşı gecesinde, kışın ayazında evinin yanması, vs, genç olmama rağmen kaldırabileceğim bir yük değil ki bu yaşlı dedem, ninem ne yapsın! Haberde bahsi geçen olay şu;

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi’nde alzheimer hastası 70 yaşındaki Sultan Alacaoğlu, evde yalnız olduğu sırada sobayı yakmak isterken evi yaktı. Alacaoğlu, son anda komşuları tarafından dışarı çıkarılarak kurtarıldı.

Bayramiç’te eşi 75 yaşındaki Hüseyin Alacaoğlu ile birlikte oturan Sultan Alacaoğlu, bugün öğle saatlerinde Güvem Sokak’taki evlerinde tek başına olduğu sırada sobayı yakmak istedi. Alacaoğlu, sobayı tutuşturmak isterken kendisi de farketmeden evde yangın çıktı. Evden dumanların yükseldiğini fark eden komşuları yaşlı kadını dışarı çıkardı. Komşuların ihbarı üzerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın 1 saat sonra söndürülebildi. İçindeki tüm eşyaların yandığı ev kullanılamaz hale geldi. 2 ay önce onarımdan geçirildiği belirtilen evin sahibi Sultan Alacaoğlu’nun eşi Hüseyin Alacaoğlu, keçileri otlattığı sırada yangın haberini aldı. Eve geldiğinde gördüğü manzara karşısında fenalaşan Hüseyin Alacaoğlu eşi Sultan Alacaoğlu ile birlikte Bayramiç Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25472392.asp

Yardım kampanyasına gelecek olursam, ekşi sözlükteki arkadaşlardan bazıları yardım etmek amaçlı Hüseyin amcanın adına hesap açmış. Bayramiç Belediyesi ve Kaymakamlığıyla, ayrıca Kızılay ve SYDV ile iletişime geçilmiş, kendilerine bu hesap numaraları bırakılmış, vs. Daha ayrıntılı bilgileri sözlükten alabilirsiniz. https://eksisozluk.com/canakkalede-evi-yanan-yasli-cifte-yardim-ediyoruz--4174079
Sizden ricam, dediğim gibi empati yapmanız. Çok değil, 3-5 lira ile fark yaratabilirsiniz, 2 dal eksik içersiniz sigaranızı, 1 tabak az yersiniz yemeğinizi ama insanlığa paha biçilmez bir katkı yaparsınız. Güven sorunu yaşayan arkadaşlar başlıktaki entryleri sonuna kadar okuyabilir, araştırabilir. Şimdiden çok teşekkür ediyorum hepinize.

ayrıca olayın son durumuyla ilgili bazı tweetlerde mevcut;
https://twitter.com/mintezsimsek/status/417951458760617986
https://twitter.com/aysekesir/statuses/417940638219653120
https://twitter.com/mintezsimsek/statuses/417952057040314368

Hesap Numarasının olduğu entry;
https://eksisozluk.com/entry/39344977

arkadaşlar hüseyin amcaya hesap açtık

iban tr15 0001 0000 7709 5020 4250 02

ziraat bayramiç şubesi

hüseyin alacaoğlu

belediye sekreterinede bıraktık ıban numarasını

kolay gele .

biri başlığın ilk mesaja alsa bu hesap no sunu .

Toyota Club Türkiye

Çanakkale'deki talihsiz olay için yardım kampanyası
« : Aralık 31, 2013, 12:27:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Çanakkale'deki talihsiz olay için yardım kampanyası
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2014, 09:18:08 »
  Öncelikle böyle bir konuyu burada paylaştığın için çok teşekkürler Can. Eminim elinden geldiğince hemen herkes madden ya da manen yardımcı olmaya çalışacaktır. Böyle şeylerin gözden kaçması, insanlığın sorgulanması gerektiğini gösterir ancak burada gerekli ilgiyi, yardımlaşma ve dayanışmayı göreceğinden eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2014, 17:37:32 »
  Öncelikle böyle bir konuyu burada paylaştığın için çok teşekkürler Can. Eminim elinden geldiğince hemen herkes madden ya da manen yardımcı olmaya çalışacaktır. Böyle şeylerin gözden kaçması, insanlığın sorgulanması gerektiğini gösterir ancak burada gerekli ilgiyi, yardımlaşma ve dayanışmayı göreceğinden eminim.

Umutlarımız bu yönde Hakan Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2014, 15:20:39 »
http://www.haber7.com/neler-oluyor-hayatta/haber/1112081-evi-yanan-aileye-yardim-yaginca

haberi açayım Seydi bey, insandaki iyi niyet fazla söze yer bırakmıyor.

Evi yanan aileye yardım yağınca...
Evleri yanan alzheimer hastası çifte yardım için tüm Türkiye seferber oldu. Banka hesabında toplanan para 95 bin liraya ulaşan çift, yardımseverlere teşekkür edip "Bu para bize yeter artık para göndermeyin" dedi.

Eklenme: 02 Ocak 2014 13:27 / Güncelleme: 02 Ocak 2014 13:52 / 25,286 Okunma

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Güvem Sokak'ta geçen pazar günü, alzheimer hastası Sultan Alacaoğlu'nun evde yalnız bulunduğu sırada elektrik kontağından çıkan yangın sonucu ev tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.

Olayın ardından Sultan ve Hüseyin Alacaoğlu'nun basına yansıyan ağlamaklı fotoğrafları ve yaşanan dramı anlatan haberler üzerine Türkiye yardım için seferber oldu. Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer'in yardımıyla bir bankada Hüseyin Alacaoğlu adına hesap açtırıldı. Hesapta toplanan yardımlar, 3 günde 95 bin liraya ulaştı.
Oğlu Mehmet Alacaoğlu'ndan bankadaki paranın 95 bin liraya ulaştığını öğrenen Hüseyin Alacaoğlu, yardımseverlerin gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti.

Alacaoğlu, "Bu para bize yeter, artık yardım göndermeyin. Başka ihtiyacı olanlara yardım yapılsın. Biz bu parayla evimizi yeniden yapacağız ve eşyalarımızı alacağız" dedi.

Yaşlı çiftin oğlu Mehmet Alacaoğlu ise babasının hesapta 95 bin lira olduğunu öğrendikten sonra tüm gece uyuyamadığını ve sabah kendisine, "Gazetecileri ara. Bu yardım bize yeter. Artık yardımı durdursunlar" dediğini belirtti.

Yangın sonrasında oğulları Mehmet Alacaoğlu'nun evinde kalmaya başlayan yaşlı çifte Belediye Başkanı Tuncer, bir ev kiraladı. Başkan Tuncer, yaşlı çiftin evleri yapılıncaya kadar kiralarını kendisinin şahsen karşılayacağını söyledi.

Kaynak: DHA

2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2014, 15:40:32 »
eyvallah:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2014, 17:25:07 »
  Açıkçası bizim bir topluluk, site ve birlik olarak bu konularda iş birliğini geliştrimemiz gerekiyor. Aksi halde ne hak arayabiiriz, ne yanlışa karşı yeterli güçle tepki gösterebiliriz, ne de adaletten bahsedebiliriz. Birlik olunma konusunda nutkun tutulması bizlere yakışmaz. Kendimiz için de, başkaları için de hak, adalet, insanlık çabası içinde olmalıyız ve bunu göstermekten çekinmemeliyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2014, 18:18:52 »
  Açıkçası bizim bir topluluk, site ve birlik olarak bu konularda iş birliğini geliştrimemiz gerekiyor. Aksi halde ne hak arayabiiriz, ne yanlışa karşı yeterli güçle tepki gösterebiliriz, ne de adaletten bahsedebiliriz. Birlik olunma konusunda nutkun tutulması bizlere yakışmaz. Kendimiz için de, başkaları için de hak, adalet, insanlık çabası içinde olmalıyız ve bunu göstermekten çekinmemeliyiz.

+1
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.