Gönderen Konu: 2008 1,6 elegant MMT aracımı tanımak  (Okunma sayısı 5166 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
2008 1,6 elegant MMT aracımı tanımak
« : Aralık 27, 2013, 11:48:01 »
Arkadaşlar herkese selamlar,
Aracımı özelliklerini bilmeden görünüş ve cruse control özelliği için aldım ancak kime sorsam cevap alamadığım bazı durumları var yardımlarınızı bekliyorum,
aracın direksiyon solunda far ayarının yanında sonradan eklendiği çok belli olan yeşil bir lamba butonu var basınca ışık yanıyor basınca sönüyor, tüm götürdüğüm ustalara sordum bilen yok,aracı aldığım arkadaş da bilmiyor,en son bir usta ekonomik sürüş modu dedi ama pek inanmadım açıkçası, bu düğme nedir bilen var mı?
ayrıca usta dediki bu arabaların şanzumanlarına 10.000 de program atılması lazım yoksa büyük sıkıntı çıkarır dedi, toyota yetkili servisi attırma esas o zaman sorun çıkar diyor arada kaldım.
Bilen varsa lütfen söylesin aracın bagaj kapağı ya içerden kolla açılıyor ya karttaki bagaj açma düğmesiyle, kart yanımdayken kapılar gibi sadece dokunarak bagaj açma yapamıyor muyuz?
Araç LPG 3,10 TL iken şehir içinde 315 krş yaktı normal mi?
Arabada yol bilgisayarı var mı? Ortalama yakıt tüketimi vb. bişey yok konsolda, var da ben mi bilmiyorum sadece hangi viteste kaç km yapıyor o var, ortalama yakıt tüketimi önemli ama göremiyorum.
Araba stop ettikten sonra motor durmuşken klima ızgaralarının ordan tır tır 2 saniyelik bir ses geliyor bu nedir?
Geçenlerde motor check engine uyarısı çıktı bağladık cihaza lamba arızası dedi hangi lamba dedim usta tekledi bakmadım dedi arızayı sildi geçti bu arıza çeşidini duyan varmı acaba?
Park sensörü güvenirliği ne ölçüdedir, net ölçüm yaparmı bu cihazlar?
zavoli marka tüp var Konyada ayar konusu çok sıkıntı,78.000 de araç.
Es modu tam olarak nedir ne zaman kullanılır, cruse kontrol nasıl kullanılır forumda konubaşlığı varsa lütfen yönlendirir misiniz?
Saygılar.Çok teşekkürler.
Dürüst usta kalmamış. Sanayiye düştüysen yandın aga.

Toyota Club Türkiye

2008 1,6 elegant MMT aracımı tanımak
« : Aralık 27, 2013, 11:48:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: 2008 1,6 elegant MMT aracımı tanımak
« Yanıtla #1 : Aralık 28, 2013, 23:30:07 »
sanırım epey karmaşık ve uzun bir soru oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2013, 13:41:54 »
-o yeşil tuş %99.9 ihtimalle ön park sensörünü çalıştırmaya yarar...
-10.000'de ayar olayını ilk defa duyuyorum, yok öyle birşey, sıkıntılar çıkarsa servise götürürsünüz kalibrasyon yapar düzelir...
-şehir içi kavramı değişkenlik gösterebilir, yakıt bence çok ama dur kalkı bol olan bir trafik için normal...
-göstergelerin orada disp yazan çirkince bir tuş vardır (gösterge camının üstünde sağ alt taraf), ona basarak hız göstergesinin ortasındaki ekranda ne görmek istediğinizi seçenilirsiniz...
-bagajda otomatik açma mevcut değiş..
-es modu sport modudur
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2013, 19:30:39 »
(-o yeşil tuş %99.9 ihtimalle ön park sensörünü çalıştırmaya yarar...
-10.000'de ayar olayını ilk defa duyuyorum, yok öyle birşey, sıkıntılar çıkarsa servise götürürsünüz kalibrasyon yapar düzelir...
-şehir içi kavramı değişkenlik gösterebilir, yakıt bence çok ama dur kalkı bol olan bir trafik için normal...
-göstergelerin orada disp yazan çirkince bir tuş vardır (gösterge camının üstünde sağ alt taraf), ona basarak hız göstergesinin ortasındaki ekranda ne görmek istediğinizi seçenilirsiniz...
-bagajda otomatik açma mevcut değiş..
-es modu sport modudur)

Sayın hocam cevabınız için çok teşekkürler,ancak;
ön park sensörü düğme kapalı ama yinede çalışıyor,yani önümdeki araca yaklaşırken de ölçüm yapıyor,uyarıyor,
kalibrasyon olayını anladım bende siz gibi düşünmüştüm,
dediğiniz gibi display tuşu dediğiniz şu bildiğimiz km çubuğu ona basınca benim araç vites modlarında yaptığım km  yi toplam km yi ve saati falan gösteriyor,yol bilgisayarı menüsü yok yani,bagajı elle açmak için elimi nereye temas ettirmem lazım onu bilmiyorum,ya kumandadan ya sürücü koltuğunun altındaki butondan açabiliyorum bagajı,es moduda yüksek performans için anladım,ancak şu yeşil buton (bayağı da bi eski düzen düğme yani bi ara resmini çekip koyayım) ve yol bilg işini çözemedim henüz.
saolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2013, 20:43:40 »
1 viteste yaklaş dügmenın de her ıkı türlüsünü deneyin.Normal de sizin arabalarda fabrıkasyon ön park sensörü yok beyfebndi.sonradan takılma.onada servisler bu butonu kullanıyordu maalesef
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 29, 2013, 20:52:47 »
hocam o zaman demekki bu düğme park sensörü düğmesi, ama yanmıyorkende sensör çalışıyor bi usta demişti ki ekonomik sürüş modu.aslı yok o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2013, 21:06:12 »
yok hocam alakası yok.aynaları ayarlayan düğmenın yanında değilmi.ışıgı falan yok ustam.Basınca devreye giriyor basınca devreden cıkıyor.Dediğim gibi siz 1 deyken yaklasın ötüyorsa acıktır.Bİr daha yeşile basın ötmedıgını göreceksiniz.ekonomik suruşü de yeşil görmüş ya ondan  demiştir.Allahtan  camiye götürüyor direk dememiş.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2013, 21:11:04 »
ekonomik suruş yeşil görmüş ya ondan .Allahtan  camiye götürüyor direk dememiş.
Allah iyiliğini versin tuncay abi :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2013, 00:45:37 »
Serkan bey Konya dan bir arkadaş daha görmek beni sevindirdi.

-öncelikle aracınızın benzin göstergesinin bulunduğu yerin altında aynı km bölümünde gördüğünüz düğmeden var onu kullanarak yol bilgisayarınıza ulaşabilirsiniz. ama lpgli araç kullandığınız için menzil kısmı çalışmayacak ve ortalama yakıt tüketiminizde de sapma olacak haberiniz olsun.
-bence şanzıman konusunda servisin dediğini yapın. konyada toyotanın 2veya 3 tane özel servisi var bildiğim kadarıyla isterseniz onlarla da görüşebilirsiniz. özel servisler formen ve mutlu başka bir tane daha olması lazım ama tam emin değilim.
-yakıttan bahsetmişsiniz geçen soğuklarda benim aracım sizin aracınızdan daha fazla yaktı bence hiç oynatmayın. ben konya merkezdeyim ve yazın aracım şehir içi LPG de 9lt/100km altına düşmüyor. hele çarşıda kullanırsam rahat 10lt oluyor. bu aralar ise 11-12 lt yakmaya başladı.

kafanıza takılan başka sorular olursa cevaplayabilirim. Konya merkezde misiniz?
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 157 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2013, 09:35:21 »
Serkan bey günaydın, öncelikle hoş geldiniz iyi forumlar..

Bende de aynı aractan var, 2 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Arkadaşlar zaten tüm soruları cevaplamışlar, ben de bi kaç birşey ekleyeyim. Es modu sport moddur, şehir içi yoğun dur kalk trafikte de bu modu kullanarak aracın geç vites atmasını sağlayabilirsiniz..

Cruise Control ise direksiyonun arkasında sağ taraftaki koldur.. kolun üzerindeki cruise tuşuna bastığınızda aktif olur, ekrada uyarı çıkar.. sabitlemek istediğiniz hıza geldiğinizde kolu aşağı doru çekerseniz hızı sabitlersiniz.. Cruise kontrol açıkken gaza bastığınızda araç hızlanır, ayağınızı gazdan çektiğinizde sabitlediğiniz hıza geri düşer cruise kontrol devre dışı kalmaz..ancak frene dokunduğunuz an curise kontrol devreden çıkar..

ilave sormak istediğiniz birşey olursa seve seve cevaplayabilirim..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 30, 2013, 09:52:00 »
Serkan bey günaydın, öncelikle hoş geldiniz iyi forumlar..

Bende de aynı aractan var, 2 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Arkadaşlar zaten tüm soruları cevaplamışlar, ben de bi kaç birşey ekleyeyim. Es modu sport moddur, şehir içi yoğun dur kalk trafikte de bu modu kullanarak aracın geç vites atmasını sağlayabilirsiniz..

Cruise Control ise direksiyonun arkasında sağ taraftaki koldur.. kolun üzerindeki cruise tuşuna bastığınızda aktif olur, ekrada uyarı çıkar.. sabitlemek istediğiniz hıza geldiğinizde kolu aşağı doru çekerseniz hızı sabitlersiniz.. Cruise kontrol açıkken gaza bastığınızda araç hızlanır, ayağınızı gazdan çektiğinizde sabitlediğiniz hıza geri düşer cruise kontrol bozulmaz.. ancak frene dokunduğunuz an curise kontrol bozulur..

ilave sormak istediğiniz birşey olursa seve seve cevaplayabilirim..

Fehmi bey bozulur demek yanlış olur devreden çıkar terimi daha uygun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 157 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 30, 2013, 09:55:05 »
Fehmi bey bozulur demek yanlış olur devreden çıkar terimi daha uygun

düzelttim, uyarı için teşekkürler.. :-[
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 30, 2013, 17:08:08 »
kumanda yanımda iken bagaj kapağında, plaka lambalarının ortasında siyah bombeli bir yer var. elimi oraya tutunca benim bagaj açılıyor. sizinkinde durum aynı değilmi?
KoRKTuKÇa TuTSaK, üMiT eTTiKÇe öZGüRSüNüZ
            2008 Toyota Corolla Elegant 1.6

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49954.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 157 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 30, 2013, 21:40:53 »
kumanda yanımda iken bagaj kapağında, plaka lambalarının ortasında siyah bombeli bir yer var. elimi oraya tutunca benim bagaj açılıyor. sizinkinde durum aynı değilmi?

aynen...
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 31, 2013, 15:14:17 »
Serkan bey Konya dan bir arkadaş daha görmek beni sevindirdi.

-öncelikle aracınızın benzin göstergesinin bulunduğu yerin altında aynı km bölümünde gördüğünüz düğmeden var onu kullanarak yol bilgisayarınıza ulaşabilirsiniz. ama lpgli araç kullandığınız için menzil kısmı çalışmayacak ve ortalama yakıt tüketiminizde de sapma olacak haberiniz olsun.
-bence şanzıman konusunda servisin dediğini yapın. konyada toyotanın 2veya 3 tane özel servisi var bildiğim kadarıyla isterseniz onlarla da görüşebilirsiniz. özel servisler formen ve mutlu başka bir tane daha olması lazım ama tam emin değilim.
-yakıttan bahsetmişsiniz geçen soğuklarda benim aracım sizin aracınızdan daha fazla yaktı bence hiç oynatmayın. ben konya merkezdeyim ve yazın aracım şehir içi LPG de 9lt/100km altına düşmüyor. hele çarşıda kullanırsam rahat 10lt oluyor. bu aralar ise 11-12 lt yakmaya başladı.

kafanıza takılan başka sorular olursa cevaplayabilirim. Konya merkezde misiniz?
Merhaba hocam memnun oldum evet selçukludayım. Hocam cevapların için teşekkürler. Şanzıman için toyota otojen yok öyle birşey esas program atarsanız sorun çıkar dedi. Yakıt konusunda artık takılmıyorum, 0,315 kuruş normal sanırım. Hocam benzin göstergesi 2 birim gösterirken birden low fuel diyip benzin bitiyor uyarısı vermekte, sanırım depodaki sensöre baktırmam lazım,birde bu 3. seferdir akıllı kart (kontak) yanımda araçtan inip çalışır vaziyette bırakınca motor arıza uyarısı verdi, check-engine..çalışır vaziyette inip gitmemek mi gerekiyor sizce? saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 31, 2013, 15:16:54

Hayret doğrusu. Hemen gidip deneyeceğim ama aracın bagaj kapağında elimi gezdirmediğim yer kalmadı açamadım ama plaka lambalarının ordaki bombeli yeri bi deneyeyim saolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 01, 2014, 02:21:14 »
Merhaba hocam memnun oldum evet selçukludayım. Hocam cevapların için teşekkürler. Şanzıman için toyota otojen yok öyle birşey esas program atarsanız sorun çıkar dedi. Yakıt konusunda artık takılmıyorum, 0,315 kuruş normal sanırım. Hocam benzin göstergesi 2 birim gösterirken birden low fuel diyip benzin bitiyor uyarısı vermekte, sanırım depodaki sensöre baktırmam lazım,birde bu 3. seferdir akıllı kart (kontak) yanımda araçtan inip çalışır vaziyette bırakınca motor arıza uyarısı verdi, check-engine..çalışır vaziyette inip gitmemek mi gerekiyor sizce? saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 31, 2013, 15:16:54

Hayret doğrusu. Hemen gidip deneyeceğim ama aracın bagaj kapağında elimi gezdirmediğim yer kalmadı açamadım ama plaka lambalarının ordaki bombeli yeri bi deneyeyim saolun.
serkan bey benzin uyarısı asla tek kademede sürekli yanmıyor tek kademeye düştüğünde yanıp sönme başlıyor ve bu uyarı bilgi ekranında çıkıyor ayrıca ünlem işaretide yanıyor low fuel yazısını gördüğünüz an deponuzda 7.5 litre yakıt daha kalıyor. benzin deponuzda 5litre yakıt kaldığında ise ikaz ışığı daha hızlı yanıp sönecek ben buraya kadar biliyorum gerisini hiç görmedim hemen benzin alıyorum çünkü. yani deponuzla alakalı  kontrol edilecek bir şey yok.
ayrıca arabanız çalışırken anahtarla gittiğinizde size bir uyarı vermesi çok normal. bu tamamen uyarı anlamında bir ikaz olmalı sonçta arabanın çalışmasını sağlayan bir parçayı ondan uzaklıştırıyorsunuz güvenliğinizide tehlikeye atıyorsunuz. eğer geri döndüğünüzde uyarı gidiyorsa herşey normaldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 01, 2014, 13:27:38 »
serkan bey benzin uyarısı asla tek kademede sürekli yanmıyor tek kademeye düştüğünde yanıp sönme başlıyor ve bu uyarı bilgi ekranında çıkıyor ayrıca ünlem işaretide yanıyor low fuel yazısını gördüğünüz an deponuzda 7.5 litre yakıt daha kalıyor. benzin deponuzda 5litre yakıt kaldığında ise ikaz ışığı daha hızlı yanıp sönecek ben buraya kadar biliyorum gerisini hiç görmedim hemen benzin alıyorum çünkü. yani deponuzla alakalı  kontrol edilecek bir şey yok.
ayrıca arabanız çalışırken anahtarla gittiğinizde size bir uyarı vermesi çok normal. bu tamamen uyarı anlamında bir ikaz olmalı sonçta arabanın çalışmasını sağlayan bir parçayı ondan uzaklıştırıyorsunuz güvenliğinizide tehlikeye atıyorsunuz. eğer geri döndüğünüzde uyarı gidiyorsa herşey normaldir.

Hocam benzin uyarısı iki birim gösterirken birden düşüp tek birime o da yanıp sönmeye başlıyor ve low fuel yazıyor bana tuhaf gelen 2 den 1 birime düşmeli sonra yanıp sönmeye başlamalı değilmi?
uyarı işine gelince de evet kart üzerinde ayrıldığımda dıt dıt bir uyarı sesi var geri gelince susuyor ancak daha sonra hareket edince motor arızası verip check engine uyarısı veriyor, bilgisayara bağlatınca da lamba arızası diyor usta ama hangi lamba çözemedik gitti.
bagaj açma işini de çözdüm bu forum sayesinde çok teşekkürler o bombeli yerde düğme gibi biyer var görünmeyen basınca açılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 02, 2014, 01:07:03 »
hocam arabanız ile alakalı paylaştığınız ve size sorun gibi görünen her şey normal gözüküyor aslında. evet programlamayı yapan kişi benzin ibresini öyle ayarlamış yapılacak bir şey yok.
kart meselesine gelince bununla alakalı bir arkadaş paylaşımda bulunmuştu. neden araçtan uzaklaştığımızda araba stop etmiyor diye ve verilen cevap bence gayet tatmin ediciydi. araç hareket halinde çocuğunuzun kartı fırlattığını bir düşünüm diyordu.
ama herşeye rağmen araç çalışırken uzaklaştığınızda bu araç ecusuna göre pek normal karşılanmıyor ve illaki size bir uyarıda bulunması gerekiyor. yoksa ben lamba arızası falan olduğunu düşünmüyorum sadece uyarı mahiyetli bir ikaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 02, 2014, 13:12:14 »
hocam arabanız ile alakalı paylaştığınız ve size sorun gibi görünen her şey normal gözüküyor aslında. evet programlamayı yapan kişi benzin ibresini öyle ayarlamış yapılacak bir şey yok.
kart meselesine gelince bununla alakalı bir arkadaş paylaşımda bulunmuştu. neden araçtan uzaklaştığımızda araba stop etmiyor diye ve verilen cevap bence gayet tatmin ediciydi. araç hareket halinde çocuğunuzun kartı fırlattığını bir düşünüm diyordu.
ama herşeye rağmen araç çalışırken uzaklaştığınızda bu araç ecusuna göre pek normal karşılanmıyor ve illaki size bir uyarıda bulunması gerekiyor. yoksa ben lamba arızası falan olduğunu düşünmüyorum sadece uyarı mahiyetli bir ikaz.

Hocam saolun sizi net anladım ancak araba beni uyarıyor sesli ikazla o ayrı,benimki ikazdan sonra motor arızası uyarısı veriyor ve bu uyarı gitmiyor göstergede yanıyor bu hata ikazı.kartla alakası yoksa demekki başka bir arıza var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 07, 2014, 10:45:47 »
Evet arkadaşlar, Motor arızasını buldum sonunda LAmbda arızası (sensör arızasıymış) elemanda habire lamba arızası deyip durdu meğer lambda imiş.
Bunun da net bir çözümü yokmuş aslı varsa.
Bu arada aynı sorunu yaşayan var mı bilmiyorum ama araba sinir bozucu bir şekilde 2 den 1. vitese atıyor, az yavaşlamaya gör hemen 1. vites sonra yığdırıyor, sanırım buna müdahale şansımız varmış gidip servise bu kafasına göre takılan vites geçişinin aralığını açabiliyormuşuz, tecrübelerinizi eksik etmeyin lütfen.
Sağlıcakla.