0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ekonomik suruş yeşil görmüş ya ondan .Allahtan camiye götürüyor direk dememiş.
Serkan bey günaydın, öncelikle hoş geldiniz iyi forumlar.. Bende de aynı aractan var, 2 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Arkadaşlar zaten tüm soruları cevaplamışlar, ben de bi kaç birşey ekleyeyim. Es modu sport moddur, şehir içi yoğun dur kalk trafikte de bu modu kullanarak aracın geç vites atmasını sağlayabilirsiniz.. Cruise Control ise direksiyonun arkasında sağ taraftaki koldur.. kolun üzerindeki cruise tuşuna bastığınızda aktif olur, ekrada uyarı çıkar.. sabitlemek istediğiniz hıza geldiğinizde kolu aşağı doru çekerseniz hızı sabitlersiniz.. Cruise kontrol açıkken gaza bastığınızda araç hızlanır, ayağınızı gazdan çektiğinizde sabitlediğiniz hıza geri düşer cruise kontrol bozulmaz.. ancak frene dokunduğunuz an curise kontrol bozulur..ilave sormak istediğiniz birşey olursa seve seve cevaplayabilirim..
Fehmi bey bozulur demek yanlış olur devreden çıkar terimi daha uygun
kumanda yanımda iken bagaj kapağında, plaka lambalarının ortasında siyah bombeli bir yer var. elimi oraya tutunca benim bagaj açılıyor. sizinkinde durum aynı değilmi?
Serkan bey Konya dan bir arkadaş daha görmek beni sevindirdi.-öncelikle aracınızın benzin göstergesinin bulunduğu yerin altında aynı km bölümünde gördüğünüz düğmeden var onu kullanarak yol bilgisayarınıza ulaşabilirsiniz. ama lpgli araç kullandığınız için menzil kısmı çalışmayacak ve ortalama yakıt tüketiminizde de sapma olacak haberiniz olsun.-bence şanzıman konusunda servisin dediğini yapın. konyada toyotanın 2veya 3 tane özel servisi var bildiğim kadarıyla isterseniz onlarla da görüşebilirsiniz. özel servisler formen ve mutlu başka bir tane daha olması lazım ama tam emin değilim.-yakıttan bahsetmişsiniz geçen soğuklarda benim aracım sizin aracınızdan daha fazla yaktı bence hiç oynatmayın. ben konya merkezdeyim ve yazın aracım şehir içi LPG de 9lt/100km altına düşmüyor. hele çarşıda kullanırsam rahat 10lt oluyor. bu aralar ise 11-12 lt yakmaya başladı.kafanıza takılan başka sorular olursa cevaplayabilirim. Konya merkezde misiniz?
Merhaba hocam memnun oldum evet selçukludayım. Hocam cevapların için teşekkürler. Şanzıman için toyota otojen yok öyle birşey esas program atarsanız sorun çıkar dedi. Yakıt konusunda artık takılmıyorum, 0,315 kuruş normal sanırım. Hocam benzin göstergesi 2 birim gösterirken birden low fuel diyip benzin bitiyor uyarısı vermekte, sanırım depodaki sensöre baktırmam lazım,birde bu 3. seferdir akıllı kart (kontak) yanımda araçtan inip çalışır vaziyette bırakınca motor arıza uyarısı verdi, check-engine..çalışır vaziyette inip gitmemek mi gerekiyor sizce? saygılar.Mesaj Birleştirildi: Aralık 31, 2013, 15:16:54Hayret doğrusu. Hemen gidip deneyeceğim ama aracın bagaj kapağında elimi gezdirmediğim yer kalmadı açamadım ama plaka lambalarının ordaki bombeli yeri bi deneyeyim saolun.
serkan bey benzin uyarısı asla tek kademede sürekli yanmıyor tek kademeye düştüğünde yanıp sönme başlıyor ve bu uyarı bilgi ekranında çıkıyor ayrıca ünlem işaretide yanıyor low fuel yazısını gördüğünüz an deponuzda 7.5 litre yakıt daha kalıyor. benzin deponuzda 5litre yakıt kaldığında ise ikaz ışığı daha hızlı yanıp sönecek ben buraya kadar biliyorum gerisini hiç görmedim hemen benzin alıyorum çünkü. yani deponuzla alakalı kontrol edilecek bir şey yok.ayrıca arabanız çalışırken anahtarla gittiğinizde size bir uyarı vermesi çok normal. bu tamamen uyarı anlamında bir ikaz olmalı sonçta arabanın çalışmasını sağlayan bir parçayı ondan uzaklıştırıyorsunuz güvenliğinizide tehlikeye atıyorsunuz. eğer geri döndüğünüzde uyarı gidiyorsa herşey normaldir.
hocam arabanız ile alakalı paylaştığınız ve size sorun gibi görünen her şey normal gözüküyor aslında. evet programlamayı yapan kişi benzin ibresini öyle ayarlamış yapılacak bir şey yok.kart meselesine gelince bununla alakalı bir arkadaş paylaşımda bulunmuştu. neden araçtan uzaklaştığımızda araba stop etmiyor diye ve verilen cevap bence gayet tatmin ediciydi. araç hareket halinde çocuğunuzun kartı fırlattığını bir düşünüm diyordu.ama herşeye rağmen araç çalışırken uzaklaştığınızda bu araç ecusuna göre pek normal karşılanmıyor ve illaki size bir uyarıda bulunması gerekiyor. yoksa ben lamba arızası falan olduğunu düşünmüyorum sadece uyarı mahiyetli bir ikaz.