Gönderen Konu: Arabamın Yakıtı Çok yükseldi  (Okunma sayısı 1905 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ankara
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Arabamın Yakıtı Çok yükseldi
« : Aralık 19, 2013, 19:30:53 »
Aracım lpg'yi fazla tükettiği için benzinle denemeyi düşündüm ama aracım 75 liralık benzinle 100 km yol gidemedi. Aracım bir de silkeleme problemi var gaza bastığımda ve ayağımı gazdan çektiğimde genellikle 1000-2000 devir aralığında çok belirgin bir silkeleme yapıyor, sabit bir devirde gittiğimde silkeleme yapmıyor. İki sorun arasında bir bağlantı olabilir mi nasıl bir çözüm önerirsiniz
yaklaşma toz olursun geçme pişiman olursun

Toyota Club Türkiye

Arabamın Yakıtı Çok yükseldi
« : Aralık 19, 2013, 19:30:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabamın Yakıtı Çok yükseldi
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2013, 20:12:36 »
Araç karbüratör mü enjeksiyonlu mu ?
Eğer karbüratörlüyse zaten eski tip lpg sistemi vardır. Genelde hava giriş borusunun yarısını koli bandı ile kapatıyorlar(sebep nedendir bilmem) benzinde sirkelemesinin sebebi o olabilir. Ve ayrıca kış geldi motorun ısınması uzun sürdüğü için yakıtın artması normaldir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2013, 20:31:30 »
100 km de 12,5 lt benzin mi tüketiyorsunuz?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ankara
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2013, 23:19:28 »
aracım enjeksiyonlu ve sıralı sistem otogaz var, 100 km'de 15 litre civarında benzin tüketti, 230 km'dede 97 liralık lpg tüketti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2013, 01:45:00 »
Boğaz kelebeğini temizlettirin belirgin bi rahatlama olacaktır.Yaptığınız değer çok fazla ben 50 lirayla 120 km civarı yapıyorum ankara şehir içinde.Birde bujiler en son ne zaman değişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2013, 13:46:07 »
Benzer tekleme sorununu yaşayıpta buji ve bobinleri değiştiren arkadaşlar vardı sorunun halllolduğunu söylemişlerdi isterseniz sizde bir deneyin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2013, 17:05:41 »
Aracım lpg'yi fazla tükettiği için benzinle denemeyi düşündüm ama aracım 75 liralık benzinle 100 km yol gidemedi. Aracım bir de silkeleme problemi var gaza bastığımda ve ayağımı gazdan çektiğimde genellikle 1000-2000 devir aralığında çok belirgin bir silkeleme yapıyor, sabit bir devirde gittiğimde silkeleme yapmıyor. İki sorun arasında bir bağlantı olabilir mi nasıl bir çözüm önerirsiniz
Muhtemelen hava emişten, diğer ayarlara kadar aracınız Lpg ile ideal çalışacak şekilde uyarlanmış olabilir. Tabi arkadaşların da söylediği gibi Lpg 'ye uygun buji kablosu ve aracınıza uygun buji kullanılması da önemli. Ayrıca hava filtresi ve yakıt filtresinin de durumuna bakmak iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2013, 17:24:30 »
Degerler aşırı yüksek bende e12 Corolla var 2006 benzinde senin arbanın lpg de yaktığını yakıyor senin araçta anormallik var bence .Bence ilk yapman gereken aracın ateşleme tertibatına baktır gerekli temizlikleri yaptır.Aracın kendi beyni ve lpg beynini sıfırlat eger sıralı sistemse tabi sonrasındagüzerl bir ayar yaptır eger aracın yakıtı değişmez ise sibop ayarı sıkıntılı olabilir güzel bir sibop ayarı ile hem çekiş hem de yakıt değişir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ankara
« Yanıtla #8 : Aralık 20, 2013, 18:06:47 »
Bujiler ve buji kablosunu değiştirdim, distribütör kapağını ve tevziye makarasını değiştirdim, boğaz kelebeğini temizlettim, filtreleri değiştirdim ama bir sonuç alamadım. Baya bir tamirciyede götürdüm hepsi farklı bir şey söylüyor net bir tespit yapabilen olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 23, 2013, 16:41:46 »
Bujiler ve buji kablosunu değiştirdim, distribütör kapağını ve tevziye makarasını değiştirdim, boğaz kelebeğini temizlettim, filtreleri değiştirdim ama bir sonuç alamadım. Baya bir tamirciyede götürdüm hepsi farklı bir şey söylüyor net bir tespit yapabilen olmadı
Bu işlemlerde kullanılan malzemeler nasıldı?