Gönderen Konu: Özel İstasyonlarda Araç Muayenesi  (Okunma sayısı 25978 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Özel İstasyonlarda Araç Muayenesi
« Yanıtla #80 : Kasım 25, 2008, 18:19:46 »
   Bu yukarıda sayılanlar yapılırsa, aracı bırakıp 3 gün sonra almamız gerekebilir. :D :D
10.11.2008 de Göztepe Merdivenköy Araç Muayene istasyonunda yaptırdım.Henüz özele geçmemişti.Sadece ön kaputu açtım, o kadar.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Kasım 25, 2008, 18:19:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #81 : Kasım 29, 2008, 20:02:18 »
Bu hafta bir aracı TUV Haramidere'de muayeneye verdik, önce servis bakımı yaptırıldığı için hiçbir problem çıkmadı. Bakımlı bir araç için hiçbir problem yok.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #82 : Aralık 21, 2008, 10:46:01 »
İstanbul'da muayene istasyonlarında uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Hangi istasyonda ne kadar bekleme var , nelerle karşılaştınız yazarsanız seviniriz.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #83 : Aralık 27, 2008, 02:49:59 »
Arkadaşlar herkese merhaba.Aracımın muayenesi dolacağı için son gün olan 26.12 de ilk önce sabah oturduğum yer olan Maltepe' den saat 10.00 da Dudulluda ki TÜVTURK e gittim.Kuyruğun başı vardıda sonunu göremedim :)
Orda etrafa ve malzeme satanlara kişilere sordum akşama kadar imkansız yetişmen dediler.Ama arkadaşım Şile deki TÜVTURK e gitti orda daha az sıra varmış diyince ben direkt Şile ye (70km) gittim.Zaten ilk önce daha tenha olur diye hemen oraya gidecektim de şansımı önce Dudullu' da bi deneyeyim dedim.Pendik yada Sultanbeyli dekiler de Dudullu dan farklı değilmiş.
Gelelim Şile TÜVTÜRKE  ye.35 dakikada Şileye vardım saat 11.00 144 no lu sıra no verdiler.Tam tamına saat 16.00 da muayene harcını ödedim.16.30 da aracımı teslim ettim.Önce ilk yardım çantasını ve tüpü sordu.Doğru dürüst bakmadılar bile çantaya.Aracın arka koltuktaki emniyet kemerlerini sordu allta mı üstte mi diye? Dedim ben bişey yapmadım orijinali neyse o buyrun bakın.Arabayı alıp soktular perona ve 16.45 de çıktı ve 17.00 de teslim aldım.
Arabam 2002  34000km de Corolla bu arada;
Kusurlara gelince hepsi hafif kusurdan ve önemsizmiş
1.Filmli cam (En korktuğum şeydi neyseki sorun çıkarmadılar.Sadece polis görmedimi bunu hiç dedi :)
2.Motor nosunu görememiş vatandaş (aracın yanına yaklaştırmıyorlar yoksa sorsa gösterirdim yerini)
3.Farlarım ayarsızmış (Aracımın 30000 bakımı yapıldı Derindere 'de hiç bir sorunu yoktu.Sorduğumda TÜV dekilere niye öyle çıktı diye onların makineleri güya çok hassasmış.
4.İlk yardım seti eksikmiş boyunluk yokmuş güya ( 2 tane yardım setinle gittim nolur nolmaz diye, bula bula boyunluğa taktılar o da yoktu)

İyiki Şileye gittim yoksa öteki yerlerde kesinlikle sıra gelmezdi.Acıbadem den Levent ten,Bağcılarlardan gelenler bile vardı.Onlardan dan duydum Sultanbeyli çok kalabalık diye.Haberiniz olsun arkadaşlar.
Benim şahsi düşüncelerime göre 15 dk da yapılan arabanın muayenesinede  güvenilmez.Ben bazı yerlerde bi araçla 2-3 saat uğraştıklarını her tarafını muayene ettiklerini okumuştum. Herhalde benimkini kapanışa 1 saat kala hemen bitsin diye fazla incelemediler.Zaten bişey de bulamazlardı.
TÜVTURK hakkında ki izlenimlerim ve maceram buydu.Muayene ye gidecek arkadaşlarım için.Selametle kalın:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Aralık 27, 2008, 12:44:23 »
...3.Farlarım ayarsızmış (Aracımın 30000 bakımı yapıldı Derindere 'de hiç bir sorunu yoktu.Sorduğumda TÜV dekilere niye öyle çıktı diye onların makineleri güya çok hassasmış.
4.İlk yardım seti eksikmiş boyunluk yokmuş güya ( 2 tane yardım setinle gittim nolur nolmaz diye, bula bula boyunluğa taktılar o da yoktu)...
Komşumun arabasına bu iki kusur nedeniyle muayene vermemişler. Yaptırıp tekrar gitmek zorunda kalmış.
İstasyonlar arasında belli bir standart tutturulamamış gibi geliyor bana.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #85 : Aralık 27, 2008, 12:50:50 »
istanbul anadolu yakası imes te bulunan muayene istasyonunda far ayarı bozuk diye geri cıkardılar arabayı gece 4 ten beri orda sırada bekleyen sanki onlardı kavga ettik karakolluk olduk geride kalanlara allah sabır versin eger bir daha gidersem katil olurum
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Aralık 27, 2008, 13:22:09 »
ben 98 corollayla girdim tüvtürkün muayenesine, merkezde değil de seyyar muayene istasyonları oluyor, bizim ilçemize gelmişti, aracı akşam 18.30 gibi bıraktım, 20 nolu araçtı, bir sonkari gün yani muayene günü öğleden sonra gel dediler, seyyar istasyonlarda günde 30 araba bakıyolarmış, 15. numaradan sonrasını bekletmediler, neyse öğleden sonra geldim, araba bakımlı evet ama hataları vardı kulaktan kulağa yayılan tuv turk efsanelerine göre, mesela stepne hiç değişmedi hala fabrikadan aldığım 11 yaşındaki bridgestone var, bizim istasyonda diş derinliğine bakmadılar, aracımda diş derinliği düşüktü sadece lastiğin üretim yılına baktılar, sanırım 5 yıla kadar müsade olması lazım lastikte, benim lastiklerim 2005 modeldi.aracı dyno benzeri döner millerin olduğu bi platforma sokup frenleri test ediyorlar, muayeneden 1 ay önce bütün disk kampana kaliper ne varsa değişmişti hiç bi sorun olmadı, sonra aracı biraz ileri alıp ne olduğunu anlamadığım bi alete denk getiriyorlar ön lastikleri ve bi sağa bi sola oynuyor alttaki kısım hızlıca, orda ne yaptıkları hakkında fikrim yok, rotlara bakmış olabilirler, sonra bi görevli aracın altına girip bir fener yardımıyla inceliyor (aracım alttan darbe aldı, motor koruma kapağı yamuk ve hasarlı ama hiç sorun çıkmadı) ondan sonra aracı ordan indirip bilgisayarlı far muayenesi yapıyorlar, far ayarımı muayeneye girceğim için izmir akdemir plazada yaptırdım ancak tuv turk muayenesinden geçemedi hafif kusurlu dediler ama sorun yok geçti sonuçta, sonra sinyaller arka stoplar geri vites lambası gibi aksamlar kontrol edildi ardından kemerleri kontrol etmeye başladı ben kemerin takıldığı yerleri koltuğun altına sokmuştum, onları çıkarmamı istedi, koltuğu sökerek çıkardım hepsini, sağ arka kemer sıkışmış(aracımda ses sistemi var, amfi sürücü koltuğunun altında, hoparlörlere kabloları kemerin yanından gönderdim, kendim bağladığım için böyle garip bi yerden geçirmiştim) küçük bir kablo parçası kemeri sıkıştırmış yuvasına, arka kapı ve cam arasındai plastik parçayı sökerek o teli buldum, deforme olan kemeri düzelttim elimle  sonra o plastik parçayı ve hatta koltukları bile takmadan kontrol etti kemeri, gergisi çalışıyor mu, kemeri geri topluyor mu, kilitleniyor mu ani çekince, yuvasına takılıyor mu, bunlar kontrol edildi, motora baktılar o sırada yanlarında değildim şasi no falan bakmışlardır sonuçta sorunsuzca geçtim, sadece far ayarı hafif kusurlu ve ilk yardım çantasında boyunluk yok, o da hafif kusurlu..korcak bişey olmadığını gördüm, lastiklerim gerçekten çok kötü, sadece üretim yılına baktılar, ancak 2. vitesle bile patinaj çekerek kalkıyor araba, aslında o kadar da kapsamlı ve korkulcak bi test değil...o lastiklere rağmen geçtim..sorun olduğunda da düzeltmek için imkan tanıyorlar (muayeneyi izmirde güzelbahçeye gelen seyyar istasyonlarda yaptırdım)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Aralık 27, 2008, 16:16:01 »
istanbul anadolu yakası imes te bulunan muayene istasyonunda far ayarı bozuk diye geri cıkardılar arabayı gece 4 ten beri orda sırada bekleyen sanki onlardı kavga ettik karakolluk olduk geride kalanlara allah sabır versin eger bir daha gidersem katil olurum

far ayarını yaptırıp neden gitmediniz ki?

görevini doğru bir şekilde yapan insanları öldürmek mi gerekiyor sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Aralık 27, 2008, 19:23:16 »
Far ayari onun isi olmamali. Muayenede tek bakmalari gereken nokta emisyon degerleri (ve dolayisiyla motorun saglikli calisir olmasi) olmalidir.Gerisi arac sahibinin bilecegi is.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Aralık 27, 2008, 19:31:49 »
  Aslında AB normlarına göre bir muayene olmuş ve bildiğim kadarı ile bundan geçen araçlar, AB karayollarında da sorunsuz kullanılabiliyor. (aslında bildiğim kadrı ile mevzuatta bir değişim yok, uygulama tam kapsamlı olmuş :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Aralık 27, 2008, 19:39:04 »
Hakan, ABD'de bu kriterler uygulansa herhalde trafikteki araclarin yarisi gecemez muayeneyi...
Ivirina zivirina bakilirsa bu kadar ince ince cok cok iyi olur ama suruculer icin de zorluk olur. Ayri bir masraf kapisi acar. Belki de amaclardan biri budur. Tamirciler issiz kalmasin, hem onlar hem de bu TUV isyerleri icin yeni bir ekmek kapisi acilsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Aralık 27, 2008, 21:47:00 »
  Bu AB uyum yasalarınında etkisi var ama otomobil vergilerinde olsun, akaryakıt fiyatlarında olsun (AB'de akaryakıtta dışa bağımlı değil mi) bir uyum malesef göremiyorum.
 Sürücülerinde muayenesi olması lazım bence belli standartlara göre. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #92 : Aralık 27, 2008, 23:35:56 »
Ayrıca muayeneden evvel araca emisyon testi yaptırdım aldığım emisyon test sonuçlarına bile bakmadılar.Görebildiğim kadarı ile stepneye de bakmadılar.Bencede tüvler arasında bir standart yok.Dudulluda bir arkadaşın filmli camlarına  taktıklarını duydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Aralık 28, 2008, 18:55:10 »
Far ayari onun isi olmamali. Muayenede tek bakmalari gereken nokta emisyon degerleri (ve dolayisiyla motorun saglikli calisir olmasi) olmalidir.Gerisi arac sahibinin bilecegi is.

far ayarı onun işi olmamalı mı :D

trafikte sürüş güvenliğini direkt etkileyen unsurlardan biridir far ışıkları. tabi ki ilk bakılması gereken şeylerden biridir ve umarım hiçbir ayarsız farı geçirmezler tüv.den.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Aralık 28, 2008, 19:50:30 »
Muayene ihtiyaci nereden dogmus? Emisyon degerlerini belirlenen sinirlar icinde tutmak icin. Senin farini ayarlamak icin degil.
TUV ticari bir kurulus.Avrupa'nin her ulkesinde is yaptigini falan sanmayin.Hangi ulkelerde emisyon testi yapiyor bu TUV denen sirket? Almanya, Fransa,Ispanya,Latvia,Sili ve Arjantin'de. Sitelerinde Turkiye'yi saymamislar bile. Ev sahibi Almanya ile birlikte toplam 6 ulkede. Dikkat edin, emisyon testi diyorlar kendi sitelerinde. Ama ev sahibi ulke butuncul bir muayene isterse onu da yapiyorlar.Demek bizim politikacilar boyle uygun gormus. Bu sirket biraz para yesin diye. Biz yapamiyoruz, alin siz bu isin kaymagini yeyin diye. Bu isten oto tamircileri de para yesin, ekonomi biraz acilsin diye belki de, aracin icigini cicigini kontrol ettirmeyi uygun gormusler. Siz begenirsiniz belki ama ben begenmiyorum. Far ayarini kendin muayeneye gerek kalmadan yaptirmiyorsan zaten hic ehliyet tasima. Degil mi? Bu arada TUV'un asil isi yeni urunlerin testini yapmak, yollarda yillarca kullanilan araclarin muayenesi sonradan eklenmis.O da dedigim gibi egzos muayenesi seklinde. 

Ispanya ve Fransa bu isi niye TUV'e yaptiriyor anlamak zor degil. Schengen bolgesinde vizesiz seyahat var.AB uyesi ulkelerin vatandaslari is ararken kendilerini bulunduklari ulkeyle sinirlamiyorlar. Arac alirken de bu boyle. Simdi Ispanya'dan arac almissin, ama Almanya'da calisacaksin. Aracinin gittigin yerdeki standartlara uymasini saglamak mantikli degil mi? Ama Turkiye icin bu boyle mi? Bir kere Turkiye'yi AB'ye hic bir zaman almayacaklar. K... kirik Hirvatistan'i, Bulgaristan'i alirlar ama Turkiye'ye gelince kokorece varincaya kadar standartlar koymaya baslarlar.  Turkiye bir elli sene sonra AB'ye girse bile (AB'nin elli sene sonra hala ayakta oldugunu farzedersek) kim gidip de Turkiye'den aldigi aracini mesela Almanya'ya goturur? Bu kadar vergi ile arac alinmaz bir kere. Vatandas da parasini alir goturur aracini Almanya'dan, Hollanda'dan,Fransa'dan alir. O zaman da TUV'e isi duser tabii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Aralık 28, 2008, 20:05:59 »
far ayarı onun işi olmamalı mı :D

trafikte sürüş güvenliğini direkt etkileyen unsurlardan biridir far ışıkları. tabi ki ilk bakılması gereken şeylerden biridir ve umarım hiçbir ayarsız farı geçirmezler tüv.den.

+ uyduruk xenon farlıları
+ 100 w beyaz ampül takanları
+ sis farlarını kısa far niyetiyle kullananları
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Aralık 28, 2008, 20:09:11 »
tabi Ahmet bey çok haklısınız. far ayarına bakmasınlar, fren hortumlarını kontrol edip fren testi de yapmasınlar, bagaj kapağında jilet gibi spoiler taşıyanlara da bişey demesinler. sonra bunun gibi sebeplerden ötürü bir yakınımıza birşey olduğunda da çıkıp bağıralım nerde bu devlet diye :)  böylesi daha kolay di mi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #97 : Aralık 30, 2008, 12:45:32 »

far ayarını yaptırıp neden gitmediniz ki?

görevini doğru bir şekilde yapan insanları öldürmek mi gerekiyor sizce?
                Beni en çok üzen şey bilip bilmeden  yapılan yorumlardır (forumdan epey bir arkadaş beni bilir bilirden kastım nasıl araç kullandıgım konusunda )beni tanısaydınız kullandıgım arabanın ne kadar orjinal ve sevisten başka yerde yapılmadıgını bilirdiniz burdaki öfke yönetmeliğe değil uygulamayadır adamların arabadan anlamadıgı nı size garanti ederim neden biliyomusunuz siz orada çalışanları işemi alıyosunuz derseniz hayır ben işe almıyorum ama servisten aldıgım rot balans ve far ayar kagıdını gosterdigim kişinin ben anlamam bilgisayar öyle ölçüyor demesi benim iş sahibi birisi oldugumuda düşünürsek harcadıgım zamanın ne kadar degerli oldugunu (sizin zamanınız gibi mesela ) bilirdiniz ama siz benim insan öldüren bir cani oldugumu düşündünüz saygılar ; iyiki kamyonum yok ( anlayana )

Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Aralık 30, 2008, 14:54:26 »
Barış Bey, size farlarınızdaki hatanın ne olduğu ve ayarının nasıl olması gerektiğini söylediler mi?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Aralık 30, 2008, 15:18:11 »
Barış Bey, size farlarınızdaki hatanın ne olduğu ve ayarının nasıl olması gerektiğini söylediler mi?
benim de far ayarım bozuktu ayarın nasıl yapılması gerektiği hakkında birşey söylemediler, sadece servisini değiştir dediler..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli