Gönderen Konu: Özel İstasyonlarda Araç Muayenesi  (Okunma sayısı 25979 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
Ynt: Özel İstasyonlarda Araç Muayenesi
« Yanıtla #100 : Aralık 30, 2008, 17:33:46 »
KISA BİR AÇIKLAMA ;
Far ayarı nasıl yapılmalı?
Far ayarları sarsıntıdan dolayı zamanla bozulabilir ya da fabrika çıkışında boşken yapılan ayarlar otomobil yüklüyken kullanılınca yanlış yerleri aydınlatabilir. Böyle durumlarda en doğrusu yetkili servislerde far ayar cihazlarıyla ayar yapmaktır; ancak servise gidecek zamanınız yoksa bu ayarları kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için aracınızı düz ve gölgede olan bir duvarın önüne 10 metre aralık bırakacak şekilde park edin. Kısa huzmeli farlarınızı yakın ve farın içindeki ayar vidasından ışık yüksekliğini 75 cm'ye ayarlayın. Şekilde F ile gösterilen noktalar farın en yüksel aydınlattığı yerden 16 cm aşağıda ve aynı dikey eksende olmalıdır. Eğer farlarınız şekilde gösterilen ve belirtilen yükseklikten farklı bir aydınlatma yapıyorsa ayar düğmesi kullanarak ışık yüksekliğini ayarlayın. Bu işlemden sonra yatay ayarı yapmak için aracınızın genişliğini duvarda işaretleyin; sonra sol fardan aracın izdüşümünün ortasında ışığın 16 cm'ye kadar yükselmesini sağlamak için yatay ayar düğmesini döndürün. Sağ farın aracınızın izdüşümü içindeki ışık yüksekliğinin de 75 cm olması gerekir.

Barış Bey, size farlarınızdaki hatanın ne olduğu ve ayarının nasıl olması gerektiğini söylediler mi?

Beni delirten şey git düzelt ondan sonra gel demeleri ya kardeşim far ayarı dediğin seyi 5 ylt yapıyorlar bundan kaçacak kaç tane şöför arkadaşım var bu sitede neyse ben görevini yapan insanları öldürmeye devam ediyim arkadaşımda yorum yapsın ( zaten kabahat bende niye agzımı acıyorum ki ) saygılar...
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Aralık 30, 2008, 17:33:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #101 : Aralık 30, 2008, 17:35:45 »
Bana da tam olarak nesi bozuk yada neyini ayarlatmam konusunda tek birşey söylemediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #102 : Ocak 03, 2009, 18:00:37 »
Aracım 2006 avensis. Bugün itibariyle araç muayenesini yaptırmış bulunuyorum. 2 yıl rahatım:) Geri vites lambalarından birisi ve sis farlarından da birisi yanmadığı halde sadece motor numarasının okunamamasından dolayı "hafif kusurlu" sayılarak muayene yapıldı. Şaşırdımm. DAha sıkı bir kontrol olacağını hesap ediyordum.
 Bu arada cumartesi gitmem baya işe yaradı, gittiğimde kimsecikler yoktu. Hafta içi sıra bulmak çok zor gerçekten...
Servise gitmeliyim, en kısa zamanda, şu  far işlerini halletmek için...Selamlar herkese
HANGİ DUVAR YIKILMAZ;SORULAR DOĞRUYSA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Ocak 03, 2009, 18:06:02 »
...Geri vites lambalarından birisi ve sis farlarından da birisi yanmadığı halde sadece motor numarasının okunamamasından dolayı "hafif kusurlu" sayılarak muayene yapıldı. Şaşırdımm. DAha sıkı bir kontrol olacağını hesap ediyordum...
Demek gevşediler.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ocak 03, 2009, 18:10:58 »
Geri vites lambalarından birisi ve sis farlarından da birisi yanmadığı halde sadece motor numarasının okunamamasından dolayı "hafif kusurlu" sayılarak muayene yapıldı. Şaşırdımm. DAha sıkı bir kontrol olacağını hesap ediyordum.

arka sis farı mı yanmıyordu? geri vitesin de yanmadığını düşünüyorum ve şöyle bir yorum yapıyorum; bilmiyor olabilirler! geri vites lambası her araçta 2 tane yanmaz sadece 1 tarafta yanan geri vites lambaları da var, sis de aynı şekilde, benim arka sis farım bir tane yanıyor orj. ama ön sislerden biri yanmıyorsa iş değişir o zaman gerçekten de gevşemişler
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ocak 05, 2009, 14:22:43 »
3 ocak itibariyle bende muayenemi yaptırdım sonuç;
Zaman itibari ve bos olur düsüncesi ile sileye (memleketim gerçi) gittim ama 10 da gidip 4te çıktım

Sol kısa far ayarı bozuk Hafif kusurlu
Sağ sis farı ayarı bozuk Hafif kusurlu
Camlarda film var Hafif kusurlu
Motorda yağ sızmaları var Hafif kusurlu (nerde varsa...)

Bu sekilde hafif kusurlu olarak aldık belgeyi hayırlı olsun darısı yapacakların basına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ocak 05, 2009, 17:53:10 »
Yilbasi icin Türkiye`ye geldigimde benim Alfa 145`in muayenesini yaptirdim.
30.Aralikta 08:00 gibi vardim ve 10:00 da isim bitti. Ankara Gölbasi istasyonunda yapildi.

99 model araca 3 hafif kusur verdiler.
- sag kisa far ayari
- sag sis fari ayari
- yangin tüpü tarihi gecmis

Daha uzun sürer saniyordum ama sansliymisim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Ocak 05, 2009, 21:30:03 »
Bugun benim acimdan sevincli bir habere rastladim. Wisconsin'de 1996'dan once uretilen araclar icin artik egzos muayenesi de yapilmayacakmis.Sadece 96 sonrasi uretilen OBDII ile donatilmis araclara muayene var.O da zaten bilgisayar araciligiyla. Benim araba da 94 model.Artik muayeneyle falan ugrasmayacagiz sukur :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Ocak 07, 2009, 15:31:49 »
                Beni en çok üzen şey bilip bilmeden  yapılan yorumlardır (forumdan epey bir arkadaş beni bilir bilirden kastım nasıl araç kullandıgım konusunda )beni tanısaydınız kullandıgım arabanın ne kadar orjinal ve sevisten başka yerde yapılmadıgını bilirdiniz burdaki öfke yönetmeliğe değil uygulamayadır adamların arabadan anlamadıgı nı size garanti ederim neden biliyomusunuz siz orada çalışanları işemi alıyosunuz derseniz hayır ben işe almıyorum ama servisten aldıgım rot balans ve far ayar kagıdını gosterdigim kişinin ben anlamam bilgisayar öyle ölçüyor demesi benim iş sahibi birisi oldugumuda düşünürsek harcadıgım zamanın ne kadar degerli oldugunu (sizin zamanınız gibi mesela ) bilirdiniz ama siz benim insan öldüren bir cani oldugumu düşündünüz saygılar ; iyiki kamyonum yok ( anlayana )

sizin servisten alıp gittiğiniz kağıt onları ilgilendirmez ki. onlara bir alet vermişler, bununla ölçüm yapacaksın, sonuç neyse onu yazmakla yükümlü orda çalışan insan. kendinizi neden orda çalışanın yerine koymuyorsunuz ki? sonuçta orada çalışan da ücretli bir işçi ve işini yapmadığı zaman kovulma ihtimali var (sizin yok sanırım, iş sahibiymişsiniz ya).   sizin nasıl araç kullandığınız falan beni de ilgilendirmez oradaki görevliyi de. bir kural varsa ahmete de aynıdır mehmete de. o ayrımı hiçkimse yapamayacağı için kurallar genellenmiştir zaten.   arkamdan gelen aracın farı gözümü alıyorsa ayarsızdır ve kamyon da olsa 7.50 bmw de olsa benden küfür yer.

yolda ayarsız bir far gözünüzü aldığınızda eminim ki ulan şunları bi kontrol eden yok mu diye düşünürsünüz ama iş kendi farınıza gelince boşver gitsin ;)

bunları şahsınıza söylemiyorum ama malesef ki çoğumuz böyleyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ocak 07, 2009, 23:42:30 »
bizde dün renault clıo aracımızı muayeneye goturduk arac 2000 model 1.4 rta
aracda extra;
-app plaka muhursuz
-ledlı stop
-tavan komple sıyah vınıl
-celık jant
-3.5 cm spor yay
-marsbıel ....
(ayrıca eksoz muayenesı yok) :D
gıttık aracı adamlar aldı goturduler fakat fark ettımkı ek1 kagıdında yer yok :alkis:. neyse bızde mudurun odasında oturduk muhabbet ettık.muayene bıttı adam geldı bı sorun yok aracda dedı fakat yer olmadıgından agır kusurlu  yazacagız dedı.mudur lafa gırdı tamam sız ek1 formunu yenıleyın ruhsatı gonderın zaten yapıldı muayenesı bız dolduralım ısleyelım dedı tamam dedık cıktık.
kusurlar;
-sol sıs asagı bakıyor
-sag kısa ayarsız(halbukı servıste ayarlandı ve ıkısıde esıt cok gzl aydınlatıyor)
-motor no okunamadı(artıs artıs baktı kafasını bıle egmedı yalandan baktı snra okunamadı dedı)
bnlar tamam olabılecek seyler fakat yukarıda bır degerler vardı o degerler cok kafamı karıstırdı sacma sapan seyler yazıyordu orn;
sol kısa far:55.00
sag kısa far:12.00
sızce bu rakam mantıklı dusunecek ısek sacma degılmı dıgerı ıse;
el frenı ayarı;
sol:45
sag:6
bunlar cok dengesız rakamlar ne farımda nede el frenımde bole dengesızler yok anlayamadım gıttı :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Temmuz 01, 2009, 22:41:55 »
benimde aracım bugünde muayene oldu . tek bir ağır kusurum vardı oda uzun farlar ayarsız diye fakat tanıdık olunca geçti :D hafif kusurum sadece motor kaçağı diyor fakat leke var kaçak yok önceden kalan :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Temmuz 03, 2009, 01:17:37 »
Motor Şasi numarasını göremedim diye 'problem yok' dediği aracıma ağır kusur gösterip muayeneden çıkardılar.Daha önce hiç Corolla gelmedimi buraya?Ne demek ağır kusur dedimsede dinletemedim.Servise telefon ettim.Elemana tarif ettiler.Motorun arasından bir bakışta görülen şeye ağır kusur yazmaya kalktılar anlayacağınız.Ellerine bir kağıt tutuşturmuşlar onda yazıyosa bakıyorlar arayıp buluyorlar.Yoksa tenezzül etmiyorlar.Yani arabanıza change muamelesi yapıyorlar resmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #112 : Temmuz 06, 2009, 19:39:17 »
Bugün itibariyle ben de aracı Gölbaşı istasyonunda muayeneye götürdüm. Yerini bilmediğimden erken gittim. 1 saat erkenden gittim :D Randevum 2 deydi.. 2 de işlemleri yapıp ücreti ödedim, 10 dakika sonra içeri aldılar. Yaklaşık 15 dakika da muayene sürdü.. Çıkışta imzamı atıp kağıdı aldım.. Sonuç: Bizim corolla kusursuzmuş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Şans hep yanınızda olsun...
  • Araç: Auris
« Yanıtla #113 : Temmuz 06, 2009, 20:32:19 »
bende 2001 model citroen saxo aracımın haziran 2009 da muayenesini yeniledim. daha önce ağır kusur olarak kabul edilen birçok şey hafif kusur statüsüne alınmış dolayısıyla muayaneyi geçmek kolaylaşmış. muayene gününde bizim önümüzde tredaşın arazide trafo vb taşımak için kullandığı 80 model pick up vardı. Araç dökülüyordu. O araç bile geçti ya muayeneden herşey geçer (gerçi frenlerinde hata vardı bir kez sanayiye gidip geldi) Yoğun olan yerlerde özellikle cumartesi günü muayene yaptırılması ekstra bir avantaj sağlıyormuş. yarım gün çalıştıkları için daha hızlı davranıp daha düşük dikkat ile çalışıyorlarmış. Birde püf nokta sabah erken gidip sıra almak işlerinizi daha çabuk halletmenizi sağlıyor. En azından aracınızda bir arıza çıkarsa aynı gün yaptırıp tekrar beklemeden işlemlerinizi tamamlıyorsunuz ki günlerce koşturmak zorunda kalmazsınız. (bu arada ülke genelinde tüm muayeneler tüv istasyonlarına geçmiş. Ruhsat gönderip muayene devri kapanmış...
Auris 1.4 D4D Elegant M/M Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Ağustos 25, 2009, 16:57:47 »
Opeli dün TüvTürk'e götürdüm. Hafif kusur bile çıkmadı :D

Bu arada far ayarını tutturamayanlar lastikleri şöyle 3-4 psi indirmeyi denedi mi hiç? :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Kasım 11, 2009, 12:09:18 »
10 gün önce Akyurttaki muayene istasyonuna götürdüm. Cam filminden hafifi kusurlu olrak muayeneden geçti. Cumartesi gayet tenhaydı.
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Kasım 11, 2009, 12:35:55 »
Bu sene iki defa vizeye girmek zorunda kaldım.Birincisi nisan ayında far için birdefa sanayiye gittik yarım gün uğraşmıştık..Camlarda filimvar hafif kusurla geçti.
Ekim ayında lpg için tekrar gittim randevu alarak saat 8'de girdim yaklaşık 20 dakika sürdü.Bagajı bile açmadılar eski bir  yangın tüpü ve ilk yardım çantası ile çok rahar geçti.Farlar hafif kusurla geçti.
Sakın kimseleri dinlemeyin o geçmez bu geçmez arabanıza güveniyorsanız randevunuzu alın.
Kimseye kulak asmayın.
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #117 : Ocak 05, 2010, 17:32:12 »
bende yarın götüreceğim arabayı... ses sistemi oldugundan bagajda pek yer yok kabinden dolayı... acaba illede tutturup stepneyi görecem dermi ? birde 2 numara film var.. baska herşey tamam... inşallah bi sorun cıkmaz.
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Ocak 05, 2010, 17:51:01 »
bende yarın götüreceğim arabayı... ses sistemi oldugundan bagajda pek yer yok kabinden dolayı... acaba illede tutturup stepneyi görecem dermi ? birde 2 numara film var.. baska herşey tamam... inşallah bi sorun cıkmaz.
evet stepneyi görmek istiyor..aynı durum benim başıma da gelmişti
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #119 : Ocak 05, 2010, 18:07:26 »
acaba arka koltuğu yatırıp kabini onun üstüne alsam uyarmı ... şimdi birde onu sökmek için urasmıyalım :/
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...