0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilkeciğim ana merkezin şüpheli, hidrolik yağın da eksik veya bozulmuş olabilir vede frende hava vardır arabanı bu şekilde kullanma kesinlikle kontrolunu yaptır, normal yolda kullanırsın ama Allah korusun önüne bir yaya veya araba çıkarsa yada önündeki araba aniden durursa tehlikeli ve üzücü olur.
Brake booster (nam-ı diğer westinghouse) sistemi ile ilgili İlke.Yeni araçlarda bulunan EBA sistemi (Electronic Brake Asist) sadece araç çalışıyorken fren desteği sağlıyor.
Türkiye'ye gidip geleyim baktıracağım abi. Şanzıman ve motorun üstü açılacak. Ufuk abimin yazısı var birde böyle.
ufukcuğumun dediği yoldaki fren davranışıyla ilgili, benim dediğim kontak kapalı motor çalışmıyorkenki test burada westinghous devre dışıdır.
Atilla amca araba calismiyorken baktim. Fren pedali cok sert. 2 3 defa pompaladim ondan sonra daha basamadim.
ayağını o sert pedala 2-3 dakika kuvvetle basılı tut pedal aşağı inmiyorsa merkez sağlamdır. o zaman hidroliği balataları( aşınmışsa) değiştirip havalarını aldırt.
Atilla amca az once denedim. 3 4 dk basili tuttum. Pedal asagi inmedi. Balatalarim iyi durumda arka disklerim idare eder. Hidrolikte yarisi yeni yarisi eski.
tekerleklerdeki kaliperlerin iyice havalarını aldırıp hidroliği tamamla birde böyle dene.
Onemli bir yerli ureticidir. Urun araca uygunsa kullanilabilir. Surtunme katsayisi vb bilgiler olsa daha net detay verilebilir. Ambalaj uzerinde yazan bilgileri verirseniz yardimci olmaya calisirim. Markadan ziyade, kalitesi dusuk (hamur) balatalar diskin omrunu kisaltir.Balatanin kam dairesi diyebilecegimiz bir cember icinde, soguk surtunme, suratte surtunme, yuksek isida surtunme, islakta surtunme katsayisi, genlesme, cekilme oranlari vb ozelliklerinin laboratuvar test sonuclari faydali olur.
Merhaba arkadaşlar yarın balata değişimine gideceğim'de ön disklerde biraz tırnak oluşmuş durumda şimdi usta görünce kesin şunu diyecek "Oooo bu diskleri torna kurtarmaz değiştirilmesi gerekiyor" bende ona yok kurtarır demek için disklerin minumum değerini öğrenip söylemem gerek. Bilgisi olan varmı, ya o beni ikna etcek ya ben onu 2006 corolla oto hb için öndisk.Not: konudan okuduğum kadarıyla sıfır durumu 25mm.
Trw nin güzel bir Android uygulaması var, türkçe seçeneği de mevcut. Trw orjinallik sorgulama da yapılabiliyor Bir kaç gündür bende inceleme yapıyorum, yarı metalik ve ceramic balatalar arasında durum ne diye. Güzel karşılaştırmalar var yabancı sitelerde.