0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emre bey Toyota servisi iki çeşit balata kullanır 1- Optifit 2- Bosh piyasada bunlara en yakın kaliteli balatalar ise Trw ve Bosh tur. Net bilgi sahibi olmadan yorum yapmayalım lütfen.
Bosch elbette ki iyi bi marka bunu inkar etmek mümkün değil. Fakat aracınızın fren disklerine uyumluluğu bakımından orijinali olan trw'yi seçmeliydiniz ben size bunu anlatmak istedim. Önemli olan Alman yada Japon malı olması değil kullanılan balatada kullanılan malzemenin aracınızın fren disklerine uyumluluğu...
Fren disklerinin üzerinde, güvenli şekilde kullanılabileceği minimum kalınlık değerleri yazar. Bu değerlerin altına inilmediği sürece taşlanma sorun olmaz.
taşlatmak tehlike yaratmazmı?ben ilk kez duyuyorum bunu, yani çok bir bilgim yok diskin taşlanması konusunda..zaten eğilme olmuşsa, bir de taşlanırsa o kesim hepten zayıflayıp ani bir frende tehlikeye neden olmaz mı?
Balata yüzeyinde diskten birşey kalmaz, ama aşınmış olablir, disklerin taşlanacağı zaman zaten balatalar sökülecek, şayet bitmişse zaten değiştirilir, ama sağlamsa gerek yok, diskleri taşlatmaktan çekinme hiç bir şey olmaz o disklere canavar gibi demir onlar
Disk kalınlığı kurtarırsa eğer araç üzeri tornalama en ideali olur. Çünkü araç üstü tornalama sayesinde tüm sistemin(tekerlek hariç) balans ayarı sağlanır. Yani porya, rulman gibi... Değişim yada tornadan sonra eğer balata bitmiş yada bitmeye yakınsa değişmesinde fayda var. Ancak eğer balatanın daha ömrü varsa zımpara ile yüzeyi temizlenip, diskin iz yaptığı çene pahları kırılıp tekrar kullanılabilir. Disk yüzeyinde salgı oluşmasının temel sebebi sıcak diske su temas etmesi yada çok fazla ısınıp soğumasıdır.
benim arabam 10 yaşında 130.000 kmde hatta bide otomatik vites olmasına rağmen halen orjinal disklerini kullanıyorum , 80.000kmde iken tornaya sokmuştum.