Gönderen Konu: LPG ye büyük zam !!!  (Okunma sayısı 11625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG ye büyük zam !!!
« Yanıtla #100 : Aralık 05, 2013, 00:25:29 »
Vergi kaçırmanın marifet sayıldığı memleketimizde vergi almanın en kolay akaryakıttır.
Herkes vermesi gereken vergiyi ödeme bilincine sahip olsa bu kadar pahalılık olmazdı.
Bunlar benim acizane görüşüm.
Hocam maalesef biz üreten değil tüketen bir toplumuz.Devletin de en büyük gelir kaynağı ne yazık ki tekel ürünleri,akaryakıt vb.Ülkemizde ne üretiyoruz da neyin vergisini verecez...
2006 corolla sol A/T LPG

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Aralık 05, 2013, 00:25:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Aralık 05, 2013, 00:51:38 »
yanlış hatırlamıyorsam nette okumuştum bütçede akaryakıttan elde edilen gelir için 45 milyar tl deniyordu ve gelecek yıl bütçesinde bu hedef 50 milyar tl olarak açıklanacakmış. sizce bu 5 milyar tl nasıl olacakta artacak !!!
kısaca lpg benzin veya dizel hiç önemli değil hedef konmuş bir kere bu bizden çıkacak. akacak kan damarda durmazzzz.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Aralık 05, 2013, 10:28:29 »
Fiyatı bir gecede 30 kuruş birden artan LPG’de kış bitmeden indirim görünmüyor. Enerji bürokratları ile sektör temsilcileri LPG fiyatlarının önümüzdeki yılın şubat ayından önce eski seviyelerine gelmesinin mümkün görünmediğini söylediler. Bürokratlar, doğalgazda da benzer artış baskısı oluştuğunu, ancak BOTAŞ’ın zararı üstlenmesi nedeniyle zammın piyasaya yansıtılmadığını bildirdiler.

Şubat’ı bekleyin

LPG’de yaşanan sürpriz zamma ilişkin teknik değerlendirme yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratları ile sektör temsilcileri, indirim için “Şubat 2014”te birleşti. Bugün’e bilgi veren kaynaklar, LPG’nin Türkiye’den farklı olarak dünya genelinde ısınmada daha fazla kullanılmaya başladığını, bunun yanı sıra LPG’nin kullanım alanının giderek genişlediğini belirtti. Rusya, Ukrayna ve Nor-veç gibi ülkelerde kış şartlarından dolayı hem tüketimin arttığını hem de üretimin düştüğünü belirten kaynak-lar, şubat sonrasında durumun yeniden normale dönebileceğini ifade etti.

Tüketim düşünce düzelir

Enerji bürokratları, Kuzey ülkeler kaynaklı LPG arzındaki düşüşün LPG piyasasında söz sahibi ülkelerin başında gelen Cezayir’e fiyatları yükseltme imkanı verdiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Her kışa girişte enerji fiyatları doğal olarak yükselir. Ancak bu sefer biraz fazla oldu. Cezayir, arz ve talebe baktı, alternatif enerji kaynaklarını karşılaştırdı ve böyle bir fiyat belirledi. Belirlediği fiyatın piyasada tutup tutmaması tüketime bağlı. Yeni fiyatlarla dünya tüketimi önce bir miktar düşecektir. Aynı şekilde Türkiye’de de önce yüzde 6-7’ler düzeyinde bir tüketim düşüşü bekliyoruz. Düşüş daha sonra yüzde 3’lerde kalacaktır.”

Bu lpg ne kadar degerli oldu birdenbire dünyadaki dogalgaz zengini ülkeler bile lpg ile ısınmaya başladı bizde etkilendik tabiki ve zamlar kaçınılmaz oldu.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Aralık 05, 2013, 10:44:53 »
Vatandaş nereye yükleniyorsa yani talep fazla olunca,bu zaten ekonomi kuralı fiyat artıyor.Bundan artık kaçış yok, LPG fiyatının bundan sonra ucuz olacağını sanmıyorum.Şimdi bir de tutturdular elektrikli araba,Arkadaşlar biz enerjiyi dışardan alan bir ülkeyiz.Bizim toplum olarak ucuz enerji kullanmamız hayal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Aralık 05, 2013, 11:18:23 »
Vatandaş nereye yükleniyorsa yani talep fazla olunca,bu zaten ekonomi kuralı fiyat artıyor.Bundan artık kaçış yok, LPG fiyatının bundan sonra ucuz olacağını sanmıyorum.Şimdi bir de tutturdular elektrikli araba,Arkadaşlar biz enerjiyi dışardan alan bir ülkeyiz.Bizim toplum olarak ucuz enerji kullanmamız hayal.

Birde bunun üzerine enerjiyi 1 e alıp 5 e satan bir hükümet var iken hayalden de öte .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Aralık 05, 2013, 11:37:11 »
Arabası olmayanların bu zamları duyunca binmesinler arabaya iyi yapıyorlar zamı diye yorum yaptıklarını düşünüyorumda bugün bana yarın sana. Yarında sen bişey alınca yapınca sanada bişeyler dokunacak kenarından ucundan.
Devlet milletten intikam alıyor sanki bi yarası varmış gibi intikam alırcasına yüklende yüklen nereye kadar gidecek bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Aralık 05, 2013, 12:09:02 »
Normal.Her sektör özelleşirse ve kendi üretimimiz olan bir markamız olmadığı sürece bunlar hep olağan şeylerdir.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Aralık 05, 2013, 12:37:46 »
Normal.Her sektör özelleşirse ve kendi üretimimiz olan bir markamız olmadığı sürece bunlar hep olağan şeylerdir.

Evet dışarıya bağımlı olunan herşey de fiyatlara müdahale edemezsiniz. Bakın önümüzdeki aylarda doğalgaza da zam gelecek yine.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Aralık 05, 2013, 13:21:10 »
Seçimlere bir kaç hafta kala benzini gene aşağı çekip, halkımız için çalışıyoruz derler biz gene kanıp oyumuzu veririz.
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Aralık 05, 2013, 18:14:45 »
Ve devlet yine büyüklüğünü gösterdi. 30 kuruş yaptım ağır geldi mantıklı düşününce sen gidip şimdi benzin alırsın dur bakam diyip bizede 9-10 kuruş yükleme yaptı korkmayın herşey tıkırında eminenin canı sıkılmıştır farklı villa istemiştir bizede parasını çıkartıp çatır çatır ödemek düşer elden ne gelir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Aralık 05, 2013, 19:03:52 »
Lpg den sonra benzine de bu geceden itibaren gecerli 10 krs zam yapilmis..durmak yok yola devam...
 :kötü: >:(
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Aralık 06, 2013, 00:15:40 »
Allah sonumuzu hayır etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Aralık 06, 2013, 10:51:15 »
Durmak yok bişey yapmaya devamda yeri değilki söylensin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Aralık 06, 2013, 12:58:44 »
arkadaşlar zamdan önce 42 lt depom 110 tl ye dolarken yeni zamla birlikte 130 tl ye doldu. aracımın kilometrede lpgde yaktığı bu son zamla birlikte km 30kuruş oldu.benzin ise son zamlı halinde  aracımda kilometrede 31 kuruş yaktığını hesapladım.aradaki fark 1 kuruş sizce bu saatten sonra lpg ile mi gidersiniz yoksa benzinlemi ben benzini tercih ediyorum. en azından aracın motor ömrü azalmadığı gibi motorun istediği yakıt türü ile daha performanslı olacağını düşünüyorum. sizlerin görüşleri nedir bu konuda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Aralık 06, 2013, 13:01:19 »
Tabiki benzin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Aralık 06, 2013, 13:41:29 »
Lpg den sonra benzine de bu geceden itibaren gecerli 10 krs zam yapilmis..durmak yok yola devam...
 :kötü: >:(
evet durmak yok yola devammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....

Mesaj Birleştirildi: Aralık 06, 2013, 13:42:01
Altta kalanın canı çıksın
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Aralık 06, 2013, 13:51:18 »
arkadaşlar zamdan önce 42 lt depom 110 tl ye dolarken yeni zamla birlikte 130 tl ye doldu. aracımın kilometrede lpgde yaktığı bu son zamla birlikte km 30kuruş oldu.benzin ise son zamlı halinde  aracımda kilometrede 31 kuruş yaktığını hesapladım.aradaki fark 1 kuruş sizce bu saatten sonra lpg ile mi gidersiniz yoksa benzinlemi ben benzini tercih ediyorum. en azından aracın motor ömrü azalmadığı gibi motorun istediği yakıt türü ile daha performanslı olacağını düşünüyorum. sizlerin görüşleri nedir bu konuda?

kesinlikle benzin motorunuzun sağlığı için, sizin sağlığınız için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Aralık 06, 2013, 15:27:27 »
  BU yüzden su ile çalışan motor yapmamaları lazım, neme lazım. ;) :)
 Bu arada aramızda kalsın, aman duymasınlar, benzinli araçların yaklaşık 1/14 oranında hava/yakıt karışımına ihtiyaç duyduğunu. ;) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Aralık 06, 2013, 21:28:09 »
Su ile calisan araba icat etsinler, ondan da aninda fahiş vergi alip suyun fiyatina tavan yaptirirlar eminim. Vatandas neden medet umup, sarilsa aninda kesip aliyorlar elinden....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Aralık 06, 2013, 21:37:08 »
Su ile çalışan araç için çalışmalar yapılıyordu. Hatta deneme araçlarından biriside amcamdaydı. Ne yazıkki bu çalışmayı yapan iki mühendis sır gibi yok oldular. Ve aileleri dahi haber alamadı. Yani otomotiv sektörü ile petrol sektörü senkronize hareket ettikçe bize suyla çalışan araç ne zaman gelir bilmem >:(