Gönderen Konu: anlık yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 5412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
anlık yakıt tüketimi
« : Aralık 03, 2013, 00:20:48 »
arabayı servise gösterip dönüşte notere kadar arabayı ben kullandım. yol bilgisayarını anlık yakıt tüketimine ayarladım. bir ara durup tekrar gaza bastığımda (aşırı basmaktan bahsetmiyorum) tüketimin 90 lt olduğunu gördüm. inşallah yol  bilgisayarım bozuktur. bi açıklama yaparmısınız?? bu nedir ağa?? :))

Toyota Club Türkiye

anlık yakıt tüketimi
« : Aralık 03, 2013, 00:20:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: anlık yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2013, 00:32:45 »
yol bilgisayarını sıfırlayıp rölantide çalışmaya bırakırsanız 99.9 gibi bir değer görürsünüz. öemli bir durum değildir.  kullandıkça değerler kendini gösterir
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2013, 00:34:11 »
Benim anlık yakıt tüketimi kısmı BAR şeklinde ve sayısal bir değer yazmıyor. En fazla 30lt görünüyor. Sizin 90 dediğiniz ortalama yakıt tüketimi mi yoksa siizn araç ile benim araç arasında farkmı var bilmiyorum. Dururken sıfırlama yaptınız ise ve hareket etmeden gaz verdiniz ise sonuç normal
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 03, 2013, 00:39:04 »
bana neyi nasıl yapacağımı söylerseniz aracımın durumunu yaşadıklarımı burada paylaşırım. daha 1 günlük avensis sahibiyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 03, 2013, 00:41:00 »
sıfırladıkdan sonra ilk gaza bastığınızda yazan değerler yuksek oluyor ben 90 falan görmedim ama 1,6 aurisimde 30 ları gördüm..ama o değer düşüyor sonra..fazla takılmamak lazım bence anlık değilde ortalama daha önemli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2013, 00:56:59 »
bana neyi nasıl yapacağımı söylerseniz aracımın durumunu yaşadıklarımı burada paylaşırım. daha 1 günlük avensis sahibiyim...

Hayırlı olsun hocam, kazasız belasız kullanın aracınızı. Direksiyonda DISP yazan bir tuş varsa ona basarak ekrandaki göstergeleri değiştirebilirsiniz. Bu tuşa uzun süre basarsanız bazı ekranları sıfırlayabilirsiniz.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 18 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2013, 00:59:03 »
100 km yaptıktan sonra ort yakıt diğerine bakmanız size daha fazla fikir verecektir anlık değer arabayı zorlayıp zorlamadığınız hakkında daha fazla katkı sağlar.anlık değer yüksek vites düşük devirde (1800-2000) dizel için daha az gösteriyor benim araçta gaza basmanızla alakalı bir durum.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 03, 2013, 01:00:51
yeni aracınız hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın
:-)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2013, 01:02:13 »
Anlık tüketimde böyle değerler görmek pek zor değil, hafif dik bir eğimli yolda kalkış yapın ve anlık tüketim değerine bakın, rahat 99.9 görecektir.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 05, 2013, 10:13:28 »
önder bey tüketim göstergesini sıfırladıktan sonra 99,9 olarak gözükür.Siz kullandıkça o rakam 8'li 9'lu rakamlara düşecektir.Bunda endişe edilecek bir şey yok merak etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 05, 2013, 10:42:44 »
Toyotalarin yol bilgisayarlari birazcik hassas hem kendini erkenden guncelliyor hemde dokundugunda abidik kubidik degerlrr gosteriyor. Geri geri park ederke  99.9 gormuslugum var anlik bolumunde. Anlik bolumunde kullanacaksaniz ilk 3 vites yazilan degerlere takilmayin 4-5-6da gercek ve ekonomik degerler ortaya cikar
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 05, 2013, 10:44:00 »
Benim araçta anlık tüketim yok. O kadar da gerekli değil diye düşünüyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 05, 2013, 11:30:43 »
Önder bey;
Avensislerde dururken anlık yakıt tüketimi yüksek gösterir.Ancak ortalama değeri sıfırlayıp yol katetmeye başladıktan sonra seyir esnasında anlık yakıt tüketiminin ve ortalama yakıt tüketiminin düştüğünü göreceksiniz.Aracınız kaç model bilmiyorum ama ben ikinci avensise sahip oldum 2005 avensis 1.6 comfort ta 6.5-7.0/100 km  su andada 2013 avensis 1.6 da 7,5/100 km değerlerini görüyorum sanrım buda düşecek daha uygun değerlere.
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 05, 2013, 12:34:37 »
Benim araçta anlık tüketim yok. O kadar da gerekli değil diye düşünüyorum.

Ekonomi yaparken cok yardimci oluyor
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 05, 2013, 13:30:54 »
Valla bende de anlık tüketim yok dakkada bir tüketiminimi takip edecem,ne yaktı diye
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 05, 2013, 18:08:01 »
Valla bende de anlık tüketim yok dakkada bir tüketiminimi takip edecem,ne yaktı diye

Hayır alakası yok. Anlık yakıt tüketimi sizin gaza basışınızı gösteren göstergedir bir nevi. Çünkü gaza ne kadar basarsanız o kadar çok yakıt talebi oluyor ve enjektörlere gönderiliyor. Mesela önceden hiç takip etmezdim ortalama 7 civarında falan olurdu şehiriçinde dikkat etmeye başladım 5. vitese atıp anlıkta 4.5-5.0 arasında gidip geliyor o zamanlarda ortalama 6.5 civarlarında oluyor. Heleki şehir dışında babamla iddiaya girdik kim daha az yaktıracak aynı yolda diye galip ben oldum önceden max 4.0a inebildi ben 3.8e indim sırf anlık göstergeyi takip etmekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 07, 2013, 18:03:14 »
evet arkadaşlar ilk yakıt değerlerini veriyorum. arabayı aldıktan sonra deneme amaçlı 100 tl benzin aldım. 6.6 gibi tüketimim oldu. bence 2.0 otomatik bi araba için makul bir değer. birde benzin zamlanmasaydı iyiydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 07, 2013, 20:40:33 »
arabayı servise gösterip dönüşte notere kadar arabayı ben kullandım. yol bilgisayarını anlık yakıt tüketimine ayarladım. bir ara durup tekrar gaza bastığımda (aşırı basmaktan bahsetmiyorum) tüketimin 90 lt olduğunu gördüm. inşallah yol  bilgisayarım bozuktur. bi açıklama yaparmısınız?? bu nedir ağa?? :))

Benzer bir konu açacaktım ki bu konuyu gördüm.

Bu sabah benim araç (2004 Corolla) da ilk kalkışta anlık tüketimde 90.7 litreyi gösterdi.
Bu ne dedim yaaaaaa.
Bu ne.

Göstergenin sıfırlanmasıyla da hiç ilgisi yok bunun.

Toyota bizi petrol kutusu sahibi falan sanıyor olmalı........
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 08, 2013, 15:33:16 »

Bu sabah benim araç (2004 Corolla) da ilk kalkışta anlık tüketimde 90.7 litreyi gösterdi.
Bu ne dedim yaaaaaa.
Bu ne.

benim anladığım kadarıyla anlık yakıt tüketim göstergesinin kafası çook karışık. yokuşta çook hafif kalkıyorum gösterge 83.3lerde geziyor kolay kolay kendine gelmiyor. çok kafaya takmayıp arabanın keyfini çıkartmaya bakıyorum. bi yerlerde bi yalnışlık var diye düşünüyorum. eğer gösterge doğruysa yandık ki ne yandık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 08, 2013, 18:51:10 »

Bu ne dedim yaaaaaa.
Bu ne.

Sakin ona takilmayin geri geri parkederken 99.9 gordum henuz arabayi yakmadigima gore problem yok :-D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 09, 2013, 14:48:34 »
benim aracımda da kırmızı ışıkta duruyorum araç rölantide çalışırken anlık yakıtı full gösteriyor(30 lt)..servise söyledim normaldir yakar öyle dediler ama pek kafama yatmadı. zira arkadaşlarımdaki başka model arabalarda(focus-astra) rölantide 1-2 lt gösteriyor. :huh: