Gönderen Konu: AVENSİS YOL SESİ YOK OLDU..  (Okunma sayısı 2921 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
AVENSİS YOL SESİ YOK OLDU..
« : Kasım 24, 2013, 22:57:20 »
Arkadaşlar tuhaf bir durum var.2 gün önce her zaman kullandığım pütürlü ve uğultu yapan yolda ilerlerken ilginç bir şey oldu.Sağ cam açıktı ve radyo dinlerken öylesine dalmış gidiyordum ve aniden aracın sessizleştiğini fark ettim.Radyoyu ve camı kapatıp dinledim ama o her zamanki klasik uğultu yoktu.İç mekanda duyulan çıtırtılar da yok olmuştu.Çok şaşırdım arabada garip bir sessizlik hakimdi.Yol aynı yol araç aynı araç.Telefondaki desibel programında hep ölçüm yapardım ve o yolda 100 km hızda 76-77 desibel çıkardı bu sefer 72 çıktı.İnanın otobandaki kaymak asfaltta bile bu kadar sessiz değildi.Kulaklarımda bir sorun yoktu hani basınçtan kaynaklanan.Dediğim gibi çıtırtılar da yoktu.Üstelik araç iyice yumuşamıştı sarsıntı
çıtırtı ve yol sesi yok rüya gibi.Bugün yine hep kullandığım yoldan bahçeye gittik.Bu yol daha da kötü.Çoğu yeri dökülmüş tıraşlanmış gibi olan iri taneli çakıl asaflt. Yine aynı şey oldu.Yol sesi bariz şekilde azaldı ve çıtırtıları çok az duydum.Ve finalde bahçenin 1 km lik yolu bildiğiniz toprak yol taş kum filan.O yolda da sanki tekerleklere sünger sarılmış gibi yumuşak çıtırtısız adeta uçuyor gibiydi. :blink:

Çok şaşırdım bu duruma.Eski Lassa Sport lar bahçede duruyor yine baktım yanak kısımları odun gibi esneme sıfır.(Onların yerine Michelin Primacy HP takmıştım).Bir lastik aracı nasıl böyle değiştirir.Ayrıca bu yol sesi olayı büyü filan mı?Nasıl oldu da azaldı:D

Bu arada hava 18 dereceydi son günlerde.Sıcaklık etki eder mi ne oluyor yav yorumu olan esirgemesin arkadaşlar.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Toyota Club Türkiye

AVENSİS YOL SESİ YOK OLDU..
« : Kasım 24, 2013, 22:57:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: AVENSİS YOL SESİ YOK OLDU..
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2013, 23:04:31 »
Ayetel Kursi okuyun hocam bi :) Sakata gelmeyin  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2013, 23:04:35 »
Bu yol sesi bende'de var çok şiddetli hemde lastiklerim michelin primacy fabrika çıkışlı 4 yıllık lastik sonuçta ama daha 33 km yaptı neden bu kadar ses yapıyor havasımı çok acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '03
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2013, 23:10:03 »
Selamun Aleyküm aracımda biriston marka lastik vardı dişleri sıfır gibiydi ama yanakları çatlamıştı ramazan bayramında yola gideceğim için değiştirmek istedim olmuşken mişlen taktırdım. aynı duyguyu bende yaşıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2013, 00:25:23 »
bir abim yol sesinden çok rahatsız olduğu içn yumuşak diye mişelin almıştı kaldırıma vurdu lastik yarıldı...şimdi araba içinde iken ses hayranı :)
dikkatli olmak gerekiyor bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2013, 11:40:53 »
Mıchelın ve goodyear marka lastikler gerçekten yumuşak hamurlu ve kaliteli lastikler tek eksi yönü dişleri çabuk eriyor olması oda yumuşak olmasından kaynaklı bir durum. Âmâ konforu anlatılmaz yaşanır yeni aldığım araçta b250 briston var 2 - 2,5 yıllık lastik bildiğin taş geçen dik bir rampadan çıkamadım bile ama rampa 45 derece rahat vardı birde araç yüklüydü
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2013, 12:05:56 »
Arkadaşlar tuhaf bir durum var.2 gün önce her zaman kullandığım pütürlü ve uğultu yapan yolda ilerlerken ilginç bir şey oldu.Sağ cam açıktı ve radyo dinlerken öylesine dalmış gidiyordum ve aniden aracın sessizleştiğini fark ettim.Radyoyu ve camı kapatıp dinledim ama o her zamanki klasik uğultu yoktu.İç mekanda duyulan çıtırtılar da yok olmuştu.Çok şaşırdım arabada garip bir sessizlik hakimdi.Yol aynı yol araç aynı araç.Telefondaki desibel programında hep ölçüm yapardım ve o yolda 100 km hızda 76-77 desibel çıkardı bu sefer 72 çıktı.İnanın otobandaki kaymak asfaltta bile bu kadar sessiz değildi.Kulaklarımda bir sorun yoktu hani basınçtan kaynaklanan.Dediğim gibi çıtırtılar da yoktu.Üstelik araç iyice yumuşamıştı sarsıntı
çıtırtı ve yol sesi yok rüya gibi.Bugün yine hep kullandığım yoldan bahçeye gittik.Bu yol daha da kötü.Çoğu yeri dökülmüş tıraşlanmış gibi olan iri taneli çakıl asaflt. Yine aynı şey oldu.Yol sesi bariz şekilde azaldı ve çıtırtıları çok az duydum.Ve finalde bahçenin 1 km lik yolu bildiğiniz toprak yol taş kum filan.O yolda da sanki tekerleklere sünger sarılmış gibi yumuşak çıtırtısız adeta uçuyor gibiydi. :blink:

Çok şaşırdım bu duruma.Eski Lassa Sport lar bahçede duruyor yine baktım yanak kısımları odun gibi esneme sıfır.(Onların yerine Michelin Primacy HP takmıştım).Bir lastik aracı nasıl böyle değiştirir.Ayrıca bu yol sesi olayı büyü filan mı?Nasıl oldu da azaldı:D

Bu arada hava 18 dereceydi son günlerde.Sıcaklık etki eder mi ne oluyor yav yorumu olan esirgemesin arkadaşlar.

Yağmurdan sonra o yolu kullandıysanız bariz etki ediyor. Bizzat başıma geldi. " Bu araç neden bu kadar sessizleşti" demiştim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2013, 12:12:23 »
Çok sert ya da performans tipi lastikten yumuşak lastiğe geçince hissedilir bir fark oluyor.Aracın ses ve konforunu etkileyen şeyleri toparlarsak

1-Soğuk hava hem lastiği hem de amortisörü sertleştirerek daha katı bir sürüş ortaya çıkarıyor ve yol sesi artıyor
2-Soğuk asfaltın da sertleşmesine böylece konforun düşmesine uğultunun artmasına sebep oluyor
3-Lastik basıncı artınca konfor azalıyor
4-Yanakları güçlendirilmiş jant korumalı sert yapılı W Y Z kodlu lastikler(benim lastiklerdi) aracı taş gibi yapıyor
5-Sıcak görmüş bir iç mekan daha sessiz oluyor parçalar genleşip sıkılaşıyor
6-Yol yapan lastik ısınıp havası genleşince sertleşiyor ama aradaki fark çok fazla değil.
7-Yıllanmış lastik serleşip uğultu yapıyor.
8-Yıllanmış yay da zamanla yumuşuyor.
9-İç mekanın her yerinden ses gelmesi konfor hissini azaltıyor.

Sonuçta bir aracın süspansiyon sistemi yalıtımı ve kalitesi rahat bir sürüş için en temel etken tabi ki.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2013, 12:18:33
Yağmurdan sonra o yolu kullandıysanız bariz etki ediyor. Bizzat başıma geldi. " Bu araç neden bu kadar sessizleşti" demiştim.

Doğru.Bunu ben de hep yaşıyorum ama o gün yerler kuruydu.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2013, 12:29:13
Bu yol sesi bende'de var çok şiddetli hemde lastiklerim michelin primacy fabrika çıkışlı 4 yıllık lastik sonuçta ama daha 33 km yaptı neden bu kadar ses yapıyor havasımı çok acaba ?

Aracınız Corolla mı?Her modelin yalıtımı farklı.Corolla ya bir defa bindim(2012 dizel) süspansiyonları yumuşak ama yol sesi fazla gibi geldi.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 25, 2013, 21:49:59 »
Keşke bizim Corolla'da sessizleşse şöyle. :)

Zaten yol gürültüsü fazlaydı kışlık lastikleri taktırınca daha da kötü oldu doğal olarak. :(