Gönderen Konu: Sabah şıkırtısı !  (Okunma sayısı 3060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 8000
Sabah şıkırtısı !
« : Kasım 15, 2013, 11:59:32 »
Arkadaşlar merhaba. Sabahları ilk çalışmada ve ısınana kadar rolantide arabadan şıkırtı gibi rahatsız edici sesler geliyor ve belli bir zaman geçince bu ses kayboluyor! Aynı dertle müzdarip arkadaşlar veya nedenini bulabilen varsa yorumlarını esirgemesin. Çok kafaya takmaya başladım araba daha 7500 km bile olmadı önemli bir şey olabilirmi?
Yaris 1.33 Cool Multidrive S !!!

Toyota Club Türkiye

Sabah şıkırtısı !
« : Kasım 15, 2013, 11:59:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Sabah şıkırtısı !
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2013, 12:07:52 »
Acaba aracınız dizel araba çalışır gibi mi ses çıkartıyor.

Eğer bu ses ise v kayışından kaynaklıdır diyebilirim.

Hatta ısınmadan önce kayışa su dökünce de bu ses gidiyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 8000
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2013, 12:19:32 »
Evet dizel motor sesine benziyor ama sıcak suyu denemedim:) ayrıca v kayışındansa önemlimidir yoksa havaların soğuk olduğundanmı yapar çünkü araç ısınınca hiç ses kalmıyor veya az var farkedilmiyor
Yaris 1.33 Cool Multidrive S !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2013, 12:41:58 »
Araç daha 7500Km'de V kayışında sorun olduğunu zannetmiyorum.  Soğuk olan kayışa birden sıcak su dökerseniz, kayışın ömrünü azaltırsınız bence çatlama yapabilir. En iyisi servise götürmek.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2013, 13:35:09 »
Araç daha 7500Km'de V kayışında sorun olduğunu zannetmiyorum.  Soğuk olan kayışa birden sıcak su dökerseniz, kayışın ömrünü azaltırsınız bence çatlama yapabilir. En iyisi servise götürmek.

Katılıyorum, ben sadece 1 seferinde bu şekilde su dökmüştüm ve sorun ortadan kalkmıştı. ( Yazın bir keresinde bu karşıma çıkmıştı ve tanıdığım su dök geçer demişti o şekilde bir denemem olmuştu ama sıcak su değildi bildiğiniz normal su) Ama bir daha bu şekilde bir yaklaşım içerisine girmedim ve bu çatlama konusunda haklısınız.

Acaba kayış gergin olmayabilir mi? Tabi bir yandan da aracınız çok yeni olduğu için bu ihtimal de devre dışı kalabilir.

Bence de bir servise gidip sordurun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2013, 18:36:20 »
yarisi aldığımda ilk çalıştırma sonrasında fazla duyulmayan ama şıkırtı gibi gelen bir ses vardı (aylardan mart bu arada) 2 dk sonra ses kesiliyordu,servise gidip sordum arabada triger kayışı yok bunun yerine zincir var çalıştırma sonrası zincir kendini yağlayana kadar hafiften ses gelmesi normal dediler,zaten bir süre sonra hiç gelmemeye başladı.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2013, 22:19:41 »
Ben biraz bu konularda kılım :) sırf o sesten dolayı servise gittim bana V kayısından oldgunu sorun teşkil etmeyecegini ve soguk havadan sebep oldugunu soyledilr
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2013, 00:48:45 »
Bu sıkıntı bende de var.Motor ısınıncaya kadar sanki disel araba gibi ses çıkıyor inceden.ısınınca geçiyor.3 dakika sonra falan. Aracım 2006 model 1.0. Arkadaşımda 2012 model var. Onun arabasında tecrübe yaptım, aynı şey onda da var. Servise sormadım ama işinin ehli olan 2-3 ustaya sordum, sıkıntı olmaz dediler, lifterden geliyor bu ses dediler. internette yaptığım araştırmada lifter dedikleri şeyin iticiler olduğunu okudum. Valflerin değişimi çözüm oluyormuş. Bizim arabalar 12 valf. motor konusunda çok iyi değilim açıkçası 12 valf demek 12 tane valf mi demek bilmiyorum ama sanırım öyle.set olarak satılıyormuş.vallahi herkes başka bir şey diyor bu konuda. ben çok sıkıldım.
Nothing's gonna change my love for you KARŞIYAKA